På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
Problem med flygtrafikledningssystemen kan orsaka störningar i flygtrafiken

Viktig information från Stockholm Arlanda Airport

Minimera Maximera

Problem med flygtrafikledningssystemen kan orsaka störningar i flygtrafiken

Uppdaterad 2016-05-28 kl. 17:52
För närvarande råder problem med flygtrafikledningssystemen, något som orsakar vissa störningar i flygtrafiken på främst Arlanda. Arbete pågår med att lösa problemen. Swedavia uppdaterar löpande informationen på hemsidorna. För mer information om din resa, besök www.swedavia.se eller kontakta ditt flygbolag eller din researrangör.

Särskilda behov och ledsagning i samband med flygresa

Flygplan i luften, sett underifrån mot blå himmel. FotografiHär hittar du viktig information för dig med särskilda behov i samband med flygresa. Till exempel om du har en funktionsnedsättning och behöver ledsagning, om du har en allergi eller är flygrädd.

Vi på Swedavia vill att alla ska kunna resa med flyg. Därför får du extra hjälp på plats - så att du kan känna dig så trygg som möjligt. Här läser du till exempel mer om hur ledsagning fungerar och hur du bokar, packar mediciner, checkar in hjälpmedel eller reser med assistanshund. Men också hur det fungerar om ditt barn ska resa själv och tips till dig som är rädd för att flyga.

Det finns också information till dig med nedsatt syn eller hörsel som vill veta mer om hur det fungerar på flygplatser och ombord på flygplanet. Så att du kan planera din resa på bästa sätt.

Vi hoppas att informationen hjälper dig att enkelt och smidigt planera och genomföra din resa.

Berätta om dina behov när du bokar flygresan

Berätta gärna att du har särskilda behov redan när du bokar resan och försök beskriva vad du behöver ha hjälp med. Ju tidigare du meddelar oss, desto bättre förberedd är personalen på att ta emot dig - både på flygplatsen och ombord på flygplanet.