På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
Planerat tekniskt underhåll – ankomster och avgångar uppdateras inte

Viktig information från Stockholm Arlanda Airport

Minimera Maximera

Planerat tekniskt underhåll – ankomster och avgångar uppdateras inte

Uppdaterad 2016-08-25 kl. 22:57
Under fredag kväll och natt uppdateras inte ankomster och avgångar på grund av planerat tekniskt underhåll. Vi hänvisar till vår chatt som har öppet under hela natten samt vår kundtjänst, tel. 010-109 10 00 eller 010-109 31 00 om du behöver information om aktuella ankomst- och avgångstider under den här tiden.

Tåg

Tåg är mest miljövänligt och ofta det snabbaste och mest bekväma sättet att resa till och från Arlanda. Du väljer mellan snabbtåg, fjärrtåg och pendeltåg.

Par som står vid disken i Arlanda Centralstation i SkyCity. Fotografi

Snabbtåg

Arlanda Express – snabbtåg till och från Stockholm

Arlanda Express kör utan stopp mellan Stockholm och Arlanda på 20 minuter. Tågen avgår från Stockholms Central, där du också köper biljetter antingen i bemannad disk eller i automater.

Åker du från Arlanda till Stockholm köper du biljetter i flygplatsens informationsdiskar eller i Arlanda Express automater som finns i anslutning till nedgångarna. Det finns nedgångar till tåget vid samtliga terminaler.

Du kan åka gratis mellan terminalerna 2/3 och 5 med Arlanda Express – resan tar bara en minut.

Arlanda Express tidtabell i mobilen

I Arlandas appar för iPhone och Android finns Arlanda Express tidtabell. Du ser hur många minuter det är kvar till nästa avgång och därefter de två nästkommande avgångarna.

Ladda ner apparna här:

iPhone-app
Android-app

Det går också att se tidtabell på Arlanda Express webbplats.

Arlanda Express webbplats (nytt fönster)   

Pendeltåg

Från Arlanda Centralstation mitt i SkyCity avgår SL:s pendeltåg till Stockholm och Uppsala. SkyCity ligger mellan terminalerna 4 och 5. Den totala restiden mellan Arlanda och Stockholms Central är 38 minuter och mellan Arlanda och Uppsala 18 minuter.

Biljetter

Biljetter köper du på SL:s och UL:s ordinarie försäljningsställen samt på Arlanda Centralstation.

SL:s webbplats (nytt fönster)
UL:s webbplats (nytt fönster)

Stationsavgift

Resenärer som stiger av och på tågen vid Arlanda Centralstation betalar en stationsavgift på 85 kronor. Om avgiften inte finns inkluderad i biljettpriset betalar du den vid spärren i SkyCity.

Avgiften har ingen koppling till flygplatsen utan handlar om användandet av själva stationen och järnvägen och hur dessa finansierades när de byggdes på 1990-talet.

Fjärrtåg - SJ och Tågkompaniet

Varje dag ankommer och avgår 60 fjärrtåg till från och Arlanda Centralstation i SkyCity med antingen SJ eller Tågkompaniet. Vid Arlanda Centralstation hittar du SJ:s biljettautomater där du köper tågbiljetter och får information om tågtider. Tågkompaniets biljetter köper du via deras webbplats.

SJ:s webbplats (nytt fönster)

Tågkompaniets webbplats (nytt fönster)