Gå till innehåll

Rekordstark sommar för Stockholm Arlanda Airport

2014-09-04, kl. 09:00

Den stora ökningen av antalet resenärer på Stockholm Arlanda Airport fortsatte även under augusti och landade på nio procent jämfört med samma månad förra året. Hittills i år har drygt 15 miljoner resenärer valt att resa via Arlanda.

Resenärerna fortsätter att bli allt fler på Stockholm Arlanda Airport. Under augusti passerade drygt 2 miljoner resenärer flygplatsen, vilket är en ökning med nio procent jämfört med augusti förra året. Utrikesresenärerna ökade med 11 procent till nästan 1,6 miljoner, medan inrikes ökade med fyra procent till strax under 400 000. Under perioden januari-augusti har antalet resenärer ökat med tio procent jämfört med samma period 2013, som även det var ett rekordår.

– Goda flygförbindelser såväl inrikes som till vår omvärld är viktigt för Stockholm och Sverige. Denna sommar har vi haft ett rekordstort utbud av direktdestinationer, och vi är glada att vi kunnat möta den stora efterfrågan som uppenbart finns, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Swedavia deltar sedan oktober 2013 i satsningen Connect Sweden, ett opolitiskt samarbete mellan näringslivet, offentliga organisationer, Stockholms stad, regionen, Swedavia och andra viktiga intressenter. Målet är att inom tre år etablera minst fem nya internationella direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport till Europa, Nordamerika och Asien. Satsningen bevarar och stärker Stockholms position som tillväxtmotor, skapar nya arbetstillfällen i Stockholm och Sverige samt minskar restiden och reducerar därmed även miljöbelastningen.