Arlanda Visitor Services

Fotografering och filminspelning

Fotografering och filminspelning

Rymden, ljuset och den speciella flygplatsmiljön på Stockholm Arlanda Airport har alltid intresserat fotografer och producenter av lång- och reklamfilm. Observera att du måste ha tillstånd för att få lov att fotografera eller filma här.

På Arlanda får du en speciell arena för fotografering och filminspelning. Du fotar och filmar såväl inomhus som utomhus, oavsett om det gäller annonser, reklamfilm, långfilm, musikvideor eller tv-serier. Du får dessutom hjälp av kunniga och erfarna koordinatorer som gör ditt arbete på flygplatsen effektivt och som hjälper dig finna de områden på flygplatsen som passar just er fotografering eller filminspelning allra bäst!

Vilka behov har du? Kontakta oss – tillsammans hjälps vi åt att hitta en lösning för ditt projekt.

Se prislista för fotografering och filminspelning här.

Kontakt
Telefon: 010-109 10 80, telefontid vardagar kl. 08.00–16.00.
E-post: avs@swedavia.se

 

Regler för fotografering och filminspelning

Stockholm Arlanda Airport är enligt Länsstyrelsen i Stockholms län ett skyddsobjekt. Fotoförbud råder i och i riktning mot säkerhetskontrollerna.

Kommersiella produktioner behöver ha ett tillstånd för att få fotografera eller filma. En tillståndsförfrågan görs genom formuläret här eller genom mail till Airport Visitor Service. För snabbast möjliga hantering av din förfrågan ber vi dig förklara så detaljerat som möjligt vad, var och när ni önskar fota/filma på flygplatsen, var produktionen kommer att exponeras samt bifoga ett manus om sådant finns. Swedavia förbehåller sig rätten att, beroende på produktionens omfattning och karaktär, bedöma om koordinering och ledsagning krävs eller inte.

Fotografering eller filmning med journalistiskt syfte kräver alltid tillstånd från Swedavias pressavdelning. Denna är bemannad dygnet runt och har telefonnummer: 010-109 01 00.

Fotografering på flygplatsen är tillåten för enskilt bruk.

 

Flygtrafiken är alltid prioriterad

Fotografering/filminspelning på Arlanda skall alltid ske på sådant sätt att det inte stör den ordinarie flygtrafiken. Detta innebär att en på förhand planerad fotografering/filminspelning kan behöva ändras vad gäller tid och eller plats om det sker förändringar i den operativa verksamheten.

 
Övrigt

Inga vapenliknande eller förbjudna föremål får föras in på flygplatsen. Om behovet finns för sådan rekvisita, måste detta meddelas skriftligt minst en vecka i förväg.

Vi förbehåller oss rätten att reducera rekvisita som kan riskera att orsaka skador inom området. Eventuella tillkommande kostnader om så sker, står beställaren för.

Vid passering genom säkerhetskontroll in på behörighetsområde, behöver vi alltid vara bemannade med minst två personal när ni medför utrustning och är fem personer eller fler.

Guidade visningar

Guidade visningar på Sveriges största flygplats

Varmt välkommen att boka en visning av Stockholm Arlanda Airport där kunniga och engagerade guider tar er med runt på flygplatsen.

Välj från våra färdiga visningspaket eller be om en skräddarsydd visning efter dina önskemål. Är ni exempelvis en skolklass som vill veta mer om hur det är att arbeta på en flygplats? Då kan vi rikta in oss på många av de spännande yrken som finns på Arlanda samt vilka egenskaper och färdigheter som krävs i de olika rollerna.

Terminalvisningen ger dig en inblick i incheckningen, säkerhetskontrollen och området efter säkerhetskontrollen. I transit får ni se gaterna och lära er mer om vad som händer under en "turn-around" – processen mellan ett flygplans ankomst och avgång. Vi avslutar rundturen med att passera bagagehallen och tull. Terminalvisningen finns i två varianter, där den ena ger en bra överblick av resenärsprocessen och den andra en djupare inblick i delar av flygplatsens verksamheter.

Om ni vill komma verksamheten på rampen riktigt nära och titta närmare på bansystem, hangarer, terminaler, ramper och aktiviteter runt flygplanen kan bussvisningen vara ett visningsalternativ för er. Här får vi lära oss mer om dessa verksamheter och vi rör oss på områden som man inte annars rör sig på som resenär.

Deltagare behöver ha med sig giltig legitimation under visningen och vi rekommenderar sköna skor då vi rör oss över en stor yta i terminalen.

Varmt välkommen till Stockholm Arlanda Airport!

Se prislista här.

Kontakt
Helgfria vardagar 08.00–16.00                              
Tel: 010-109 10 80
E-post: avs@swedavia.se

Mötandediskar

Mötandediskar

Det första mötet – ge dina gäster ett varmt välkomnande vid sin ankomst till Sverige och på Arlanda. 

Med drygt 26 miljoner resenärer per år är Arlanda Sveriges största flygplats och arbetsplats. Där det rör sig mycket människor är det alltid en trygghet att se en representant eller värd som kan vara behjälplig och lotsa vidare i rätt riktning.

Stockholm Arlanda Airport erbjuder mötandediskar för registrering och mötande av dina gäster. Diskarna finns i olika storlekar och du har möjlighet att profilera ditt företags varumärke på diskens front.

Välkomna att kontakta oss vid förfrågningar eller önskemål.

Kontakt
meetingdesk@swedavia.se

För mer information:
Mötandediskar (pdf)