Här är Arlandas fem bästa caféer för kaffeälskaren

På Stockholm Arlanda Airport dricks det stora mängder kaffe varje dag och de senaste åren har några av Sveriges främsta kaffebarer flyttat in på flygplatsen. Här är en guide till fem caféer på vår flygplats som kaffeälskare inte får missa.

RC

RC

Det familjeägda caféet RC drivs bland annat av Le Cordon Bleu-konditorn Ronny Latva och hans fru Charlotta. Här i den öppna tillverkningen möter den franska konditortraditionen moderna miljökrav och stort fokus läggs på ekologiskt och hållbarhet. Allt från den utsökta glassen till de konstfulla tårtorna, bakverken och pralinerna är handgjort från grunden och lokalproducerat. Godbitar som du antingen kan köpa med dig eller avnjuta på plats, med en kopp varm choklad eller kaffe. RC utsågs förra året till Årets bästa café av White Guide.

Hitta hit

Ritazza

Café Ritazza

Café Ritazza är ett genuint restaurangcafé med hjärtat i italienskt kaffe och här står den ekologiska espresson i centrum. Ritazza är den klassiska sortens café som du hittar överallt i Italien, på bussterminaler och tågstationer. Det är också idén bakom Ritazza – italiensk kaffekonst och mat för den hungriga resenären.

Hitta hit

Espresso house

Espresso House

Det svenska kaféet som öppnade i Lund 1996 och blev den största kaffebarkedjan i Norden. En av hemligheterna bakom succén är tonvikten på hantverk, kvalitet och aromer. På Espresso House görs gourmetkaffe från särskilt utvalda plantager i Brasilien, Etiopien, Guatemala och Tanzania. Kaffet är märkt Direct Trade, Single Estate eller Single Origin, vilket bland annat innebär att kaffet köps in i nära samarbete med odlaren och att bönans väg till din kopp är fullt spårbar.

Hitta hit

Lavazza

Lavazza

Äkta italienskt kaffe sedan 1895. Lavazza, mästare på kaffevetenskap sedan över 120 år, levererar sin utsökta espresso på flera ställen på Arlanda. Familjeföretaget Lavazzas berömda kaffe framställs av två sorters bönor, Arabica och Robusta. Karaktäristiskt för märkets espresso är den exakta balansen mellan sötma, syra och beska. Typiskt för en perfekt espresso är även det hasselnötsfärgade skumlagret – "crema" – och den fylliga kroppen.

Hitta hit