På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Åre

Åre

Åre är omåttligt populärt och är den enda svenska skidort som kan jämföras med fjällbyarna i Alperna. Mer än 300 000 gäster kommer hit varje vinter och besökarantalet ökar ständigt, inte minst bland utländska besökare. Med en total pistlängd på 95 kilometer, runt 100 nedfarter, 40 liftar, nästan 50 restauranger och mer än 30 barer och nattklubbar är Åre överlägset Sveriges största skidort. Det är alltså inte så konstigt att lyxresetidningen Condé Nast Traveller valt Åre till världens bästa skidort. Det är den stora bredden av backar för alla familjemedlemmar och svårighetsgrader i Åre som avgör, enligt magasinet.

Hitta resa

Åre
Reseguiden logo

Åreskutan

Med sina 1 420 meter över havet är Åreskutan ett av Sveriges mest välkända fjäll, med en storslagen utsikt över den västjämtska fjällvärlden. Att komma upp till toppen och Sveriges högst belägna servering, Toppstugan, är enkelt tack vare Kabinbanan - den enda i sitt slag i den svenska fjällvärlden.

Adress
Åreskutan

Tännforsen

Ett besök till Sveriges största vattenfall är ett måste för alla som kommer till Åre. På sommaren är fallet otroligt mäktigt, medan det vintertid bildas vackra isformationer och att se vattnet forsa fram över isen är en väldigt speciell upplevelse. Forsen är dessutom upplyst nattetid, vilket ger vattnet och isen en magisk dimension.

Adress
Tännforsen

Bistro

I denna mysiga och praktfulla restaurang med utsikt över vackra Åresjön finner du allt från klassiker som wallenbergare, råbiff, helstekt lammrygg, pocherad torsk och kräftsoppa till internationella inslag som anklever, fikon och fetaost och lokala specialiteter som renkött, fjällfisk, hjortron, messmör och svamp.

Adress
Åre Fjällby, Åre

Buustamons Fjällgård

På 730 meters höjd över havet, vid slalompisterna mellan Rödkullen och Ullådalen, erbjuds modern svensk mat med norrländska inslag.

Adress
Buustamon 142, Åre

Flygplats

För transfer från Östersund flygplats till Åre kan du boka fjälltransfer samtidigt som du bokar flygbiljett, alternativt ring fjälltransfer på +46 20 97 97 97. Flygtransfer med Taxi Åre mellan Östersund och Åre/Duved kostar 1150 kr för 1-4 personer, och 1 350 kr för 5-8 personer. Ring +46 647 100 22 för mer information. Länstrafiken i Jämtland har även buss- och tågförbindelser mellan Östersund och Åre. För mer information gå till www.lanstrafiken-z.se eller ring +46 647 260 70. Avståndet mellan Östersund och Åre är ungefär 10 mil.

Adress
Östersund Flygplats

Lokaltrafik

Länstrafiken i Jämtland har bussar som går mellan Åre och Duved och många övriga orter i Åre kommun.