På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Athen

Athen

Aten är nog den huvudstad i Europa som under de senaste åren genomgått störst förändringar. Trots att Aten har blivit en modern världsstad finns mycket av småstadskänslan kvar. Här möter forntiden framtiden och de antika monumenten bildar en klassisk kuliss till ett nytt och mer trendigt Aten och det är just de stora kontrasterna som gör staden så spännande att utforska.

Hitta resa

Athen
Reseguiden logo
Arkeologiska Nationalmuseet

Här finns det antika Greklands mest spektakulära föremål. En sal upptar Schliemanns fynd från Mykene. De berömda freskerna från Santorini finns också utställda. Samlingen av cykladiska idoler är fin, liksom keramiken.

Adress
28is Oktovriou 44, Aten
Akropolis med omnejd

Parthenon, Athenas tempel, är den stora attraktionen. En annan byggnad är Erechteion där de kvinnliga kolonnerna, Karyatiderna, är ersatta av kopior p.g.a. luftföroreningarna. Herodes Atticus Odeon på Akropolis sydsluttning är en romersk teater med plats för ca 5 000 åskådare och den används vid den årliga Atenfestivalen med balett- och musikföreställningar i världsklass. Dionysosteatern ligger bredvid Herodes Atticus och nästan samtliga antika tragedier och komedier är skrivna för denna scen.

Adress
Akropolis, Aten
To Kioupi

To Kioupi är ett traditionellt smörgåsställe som ligger mellan alla trendiga restauranger. Gå ner några trappor och bara peka på det du vill ha vid kassan. Rimliga priser med en stor kontrast till livet uppe på Kolonaki torget ovanför.

Adress
Plateia Kolonakiou 4, Kolonaki, Aten
Psaras

Psaras är en centralt belägen fisktaverna som legat här sedan 1898. Tavlor av Plakamålaren Savakis hänger på de bara stenväggarna. Uteserveringen vindlar sig upp och ned i trappgränden.

Adress
Erechtheos 16, Plaka, Aten
Shoppinggator

Bästa shoppinggatorna är Voukourestiou, Patriarhou Ioakim, Skoufa, Tsakalof, Kanari och tvärgatorna runt omkring i Kolonaki. Här finns det många märkeskläder, dyra boutiquer och juvelerare.

Athens Heart Mall Emporiko Centro

Athens Heart Mall Emporiko Centro är en exklusiv galleria i flera våningar med guld, slipsar, klockor och glasögon samt Gucci-boutique.

Adress
Athens Heart Mall, Atens

Atens Internationella Flygplats

Atens Internationella Flygplats ligger i Spata, 33 kilometer sydost om Aten. Taxi till stan varierar beroende på landningstid och antalet resväskor. Flygbuss till Syntagma tar en knapp timme. Metron går även in till centrum. Att resa till Syntagma tar 27 minuter, medan resan till Piraeus tar 60 minuter.

Adress
Atens Internationella Flygplats, Aten

Kollektivtrafik

Den nya Metrons stationer är sevärda och hålls skinande rena. Spårvagnen går från centrum till Glyfada. Bussar och trådbussar går fram till midnatt. Flygbussens biljett gäller på andra kollektiva färdmedel under 24 timmar. Det finns olika flerdagarskort att köpa på biljettförsäljningsställena. Färjor till öarna går från hamnen i Pireus eller från Rafina.