Destination:

Bordeaux

Bordeaux

Spännande historia, oslagbar vinkultur och gastronomi i världsklass får besökare att tala lyriskt om Bordeaux. Storaslagna och charmiga gågator i centrum gör staden attraktiv för shopping medan staden om kvällarna lockar med både opera, barer, shower och dans. Bordeaux är en stad att njuta i och av!

Hitta resa

Bordeaux
Reseguiden logo
Port of the Moon

Bordeaux är en port som ligger vid floden Garonne och är även huvudstaden i regionen Aquitaine. På grund av formen på hamnen, kallas staden för "Port of the Moon".

Operan

På Grand Théâtre huserar l´Opéra National. Den magnifika byggnaden är uppförd i ett tidigare romerskt tempel. Här visas opera, balett och klassisk musik. Priser varierar i fyra olika kategorier beroende på platskvalitet.

Adress
Place de la Comédie, Bordeaux
L'Absinthe

L'Absinthe är en enkel restaurang med en ägare som tar väl hand om sina gäster. Den lilla baren passar bra för en aperitif, på menyn finns allt från den enklaste torskrätten till mer sofistikerade rätter så som hemlagad gåslever och kycklingbröst. Det finns en liten uteservering som är öppen under årets varmare månader.

Adress
137, Rue du Tondu, Bordeaux
Baud et Millet

Baud et Millet är både en ost- och vinkällare! Alla produkter är lokala, ovanliga och av hög kvalitet, dessutom kan du äta ost från en buffé med 100 olika sorter. Vinmenyn är en vinvägg där du väljer det perfekta vinet till din måltid.

Adress
19 Rue Huguerie
Baillardran

Detta är det bästa stället att köpa "canelés", en fransk liten bakelse med krämig vaniljfyllning och knaprig skorpa.

Adress
Galerie des Grands Hommes, Bordeaux
L’Intendant

Upptäck Bordeaux-vinerna i en exceptionell miljö med bland annat en vacker, svängd trappa.

Adress
2 Allées de Tourny, Bordeaux

Bordeaux Flygplats

Bordeaux Flygplats ligger cirka 13 kilometer från centrum. Taxi, tåg och bussar går frekvent till city. Tågstationen ligger på gångavstånd och tåg går var 45:e minut. Resan tar mellan 30 och 45 minuter. Bussen avgår var 45:e minut.

Adress
Bordeaux Flygplats, Bordeaux

Kollektivtrafik

En kombinationsbiljett med buss och spårvagn är giltigt i 1 h. Ett bra tips är att investera i ett Bordeaux Découverte, ett så kallat upptäckarkort, som du köper på turistbyrån. Då ingår entré till flera museer samt fritt åkande på kommunala bussar och spårvagnar.