På denna webbplats använder vi cookies
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
{{importantAnnouncements[0].HeadLine}}
{{importantAnnouncement.HeadLine}}
Uppdaterad: {{importantAnnouncement.LastUpdated}}
Destination:

Hong Kong

Hong Kong

Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.

Hitta resa

Hong Kong
Reseguiden logo
Taoist Temple

Taoist Temple är ett av de mest besökta templen i Hongkong. Medan äldre personer från Hongkong ber till Man, litteraturens Gud och krigens Gud Mo, kan du gå fram till altaret och ta en ask profetiapinnar. Skaka asken tills en av pinnarna ramlar ut, gå sedan till ett av stånden med spåmän och be dem läsa din framtid.

Adress
124-126 Hollywood Rd, Sheung Wan, Hong Kong
Hongkongs Historiska Museet

Promenera genom åtta rum som sträcker sig från förhistorisk tid till överlämnandet till Kina år 1997. Här kan du se allt från traditionella kinesiska kläder till leksaker från 1970-talet och en gata rekonstruerad från år 1881.

Adress
100 Chatham Rd, Hong Kong
Jumbo Floating Restaurant

Jumbo Floating Restaurang må se ut som en härlig blandning av den förbjudna staden och Las Vegas men det är rätt val om du vill prova de flytande restaurangerna i Aberdeen Harbour. Menyn består av en blandning av traditionell kinesisk mat, med dim sum varje söndag morgon.

Adress
Shum Wan Pier Drive, Wong Chuk Hang, Aberdeen, Hong Kong
Café Deco

Njut av Hong Kongs bästa utsikt medan du äter middag på Café Deco. Högt upp på Victoria Peak kan du äta fisk, skaldjur och grillade rätter. Från torsdag till lördag finns det ett jazzband som spelar livemusik.

Adress
118 Peak Road, Hong Kong
Lane Crawford

Lane Crawford, det första västerländska varuhuset i Hong Kong, är välfyllt och välorganiserat. Vissa tycker att det en smula dyrt men det kan vara värt det för den utmärkta servicen.

Adress
8 Finance Street, Central, Hong Kong
Sogo

Gigantiskt japanskt varuhus med 13 våningar. Det breda sortimentet är minutiöst organiserat och består av en imponerande mängd varor med hög kvalitet, allt från skönhetsprodukter till kläder och sportutrustning.

Adress
555 Hennessy Road, Causeway Bay, Hong Kong

Flygplatser

Hongkongs flygplats låg tidigare i centrum och det var en upplevelse att flyga in bland skyskraporna, men den nya flygplatsen är också en syn. Hyllad som ett av de mest ambitiösa byggprojekt någonsin är denna stora flygplats verkligen bevis på att byggandet av en flygplats är ett prestigeprojekt och även ett konstverk. Den brittiske arkitekten Sir Norman Foster har beskrivit byggnaden som en hyllning till resande i modern tid. Den nya högteknologiska flygplatsen ligger en bit utanför Hongkong, Airport Express avgår var tolfte minut från kl. 05.50 till kl. 24.48 och tar dig till centrum på 24 minuter. Du kan även ta buss A11 och A12 som går in till stan.

Kollektivtrafik

Det rena och moderna MTR tunnelbanesystemet är oftast det snabbaste sättet att ta sig runt. Ett smart sätt är att köpa ett Octopus Card som kan användas på de flesta av de lokala bussarna och tågen. Du kan också köpa ett endagskort på MTR. Bussar kostar olika beroende på hur långt du ska åka, men kom ihåg att du behöver det exakta beloppet eller ett Octopuskort för att betala. Det finns också en liten minibuss som är en blandning av taxi och buss och tar lite längre tid, men kan ta dig närmre din destination. Spårvagnar är ett trevligt sätt att ta sig runt med.