Destination:

Jönköping

Jönköping

Vad kul att du upptäckt Jönköping! Vi erbjuder en av de bästa upplevelserna i hela Sverige. Den härliga brisen från Vättern och den hisnande utsikten över vattnet och naturen skapar harmoni i vår stad. Den inspirerar oss att göra goda saker - saker vi gärna delar med oss av! Naturen är otroligt rik här. Vår region är full av vackra sjöar, skogsklädda berg, ängar, våtmarker och - inte minst - en två kilometer lång sandstrand mitt i stan. Jönköping ligger strategiskt placerad mellan Sveriges tre största städer, och är därför den perfekta platsen för möten och handel. Vi är stolta över vår region och vill gärna dela med oss av allt det goda till dig!

Hitta resa

Jönköping
Reseguiden logo
High Chaparall

Välkommen till Vilda Västern! Denna nöjespark är inte lik någon annan. Ett besök till High Chaparall, i Småland, får dig att glömma resten av världen och du får minnen för livet. Du kommer att träffa personer som Lucky Luke, cowboys, Indianer - och du kommer att vara en del av äventyret! Var med om en spännande tågresa, vaska guld som om det vore år 1849 eller varför inte hoppa upp på hästryggen som en riktig cowboy?

Adress
High Chaparall, Hillerstorp
Gunillaberg, Bottnaryd

Denna herrgård hittar du i en vacker skog i Bottnaryd utanför Jönköping, på höglandet i Småland, omgiven av vacker atmosfär, dammar och strömmar. Gunillabergs herrgård hade sin storhetstid under 1600-talet. Drottning Kristina använde herrgården som sitt jaktslott, men hedrade det sedan för militären Johan Printz år 1642. Han var guvernör för den svenska kolonin Nya Sverige, vid Delaware. När han kom hem igen var han bland annat länschef i Jönköpings Län och Gunillberg blev hans residens. Gården är döpt efter Johan Pintzs mamma Gunilla. Den danske konstnären Tage Andersen tog över herrgården år 2008 där han nu har sin studio, galleri och butik. Här hittar du även vackra och intressanta litteraturer.

Adress
Gunillaberg Säteri
Aqua Dinner & Drinks

Aqua Dinner & Drinks serverar trendiga drinkar och goda viner. Restaurangen bjuder på skandinavisk mat med en spännande touch av Frankrike och Italien. Miljön på Aqua är ljus och trendig, med en fräschör inspirerad av vatten. Aqua hittar du mitt i city, men under månaderna maj till september finns Aqua även vid Piren i Jönköping.

Adress
Barnarpsgatan 24, Jönköping, samt i Hamnpiren
N.E.O.

Nuevo Elegante Osteria är en nyöppnad restaurang, bar och bistro vid den vackra Munksjön. Maten lagas med kärlek och omtanke, och smakerna är inspirerade från Medelhavet. Missa inte N.E.O:s goda tapas!

Adress
Södra Strandgatan 6, Jönköping
Jönköping City

Om du är sugen på shopping är Jönköping City ett bra ställe att börja på. Ta en promenad längs huvudstråket Östra Storgatan, belägen I Östra Centrum, och kika runt i de 206 butiker som stan har att erbjuda. Välkända kedjor och små butiker är fyllda med kläder och andra fynd, redo att bli upptäckta. Glöm inte bort alla mysiga smågator som finns i stan. I Västra Centrum ligger Klostergatan där du hittar allt från lokalproducerade grönsaker, second hand-affärer och mindre designbutiker. De flesta butikerna har öppet till 18.00 på vardagar, och till 16.00 på helger.

Adress
Östra Storgatan
A6 Centre

A6 är Jönköpings gamla militärregemente som gjorts om till ett stort shoppingcenter. Gallerian huserar 80 olika butiker och restauranger under samma tak, och de olika gångstråken skapar en spännande, men samtidigt mysig, atmosfär. Små butiker varvas med stora trendiga affärer, och det är aldrig manga steg bort till ett café om du börjar bli fikasugen. Det är smidigt att ta sig till centret med buss, och öppettiderna är väldigt generösa. Vardagar är öppettiderna 10.00 till 20.00, lördagar 10.00 till 18.00 och söndagar 11.00 till 17.00.

Adress
Kompanigatan 36, Jönköping