Destination:

Kyiv

Lokal
temperatur

Lokal
tid

11:44

Kyiv

Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.

Hitta resa

Kyiv
Reseguiden logo
Självständighetstorget
Maidan Nezalezhnosti, Khreschatyk Street, Kiev

Det var bland annat här den orangea revolutionen tog plats och är Kievs stora mötesplats. Det finns fontäner, monument och ett stort underjordiskt varuhus. Det är det viktigaste torget i Kiev där många konserter, föreställningar och festivaler äger rum. Det är också ett väldigt vackert torg med sina sex fontäner.

Khreshchatyk
Khreshchatyk, Kiev

Byggnader från Stalinimperiet och exklusiva affärer radas upp på denna trädprydda boulevard som är fullproppad med folk på helgerna då den stängs för trafik. Detta är huvudgatan i Kiev som sträcker sig över en kilometer genom an dalgång.

Brasserie Le Cosmopolite
47 Vladimirskaya Street, Kiev

Det här är ett brasserie som specialiserat sig på belgisk öl och mat. Stämningen är väldigt lugn och avslappnad och det är en bra plats att ta med några vänner och njuta av jazzbandet som spelar på kvällarna.

Al Faro
Chervonoarmiis’ka St. 49A, Kiev

Den italienska restaurangen Al Faro har lyckats skapa en vänlig atmosfär och en positiv känsla. Ljumma sommarkvällar kan enkelt tillbringas på terrassen och den italienska matlagningen tillsammans med fint italienskt vin uppskattas alltid av deras kunder.

Boryspil International Flygplats
Boryspil International Airport, Kiev

Boryspil International Airport ligger 3,5 mil utanför stadens centrum. Det går bussar till Kievs tågstation var 15–30 minut mellan kl. 04 och kl. 01.40 som tar omkring en timme. För mer informaiton om SKY BUS besök www.kievis.com/ticket.html. Kom överens om ett fast pris innan du hoppar in i en taxi. Det tar omkring 25–45 minuter med taxi.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken går mellan kl. 05.45 och midnatt, på spårvagnen, bussen eller tunnelbanan. Det finns även minibussar, marshrutkas, som stannar där du önskar på linjen. Den snabba, fräscha och mycket djupgående tunnelbanan har tre linjer varav den röda linjen har stationer i centrum, i ”det underjordiska palatset” i sovjetisk stil. Du kan även ta en tvåminuterstur med bergbanan från flodbanken vid Podil till övre Kiev bakom Mikaelskyrkan ger dig en fin utsikt över staden. Nöjesbåtar kör sommarturer på Dnjepr och sightseeingbussar avgår från tunnelbanestationen Vokalna.

Arrival Guides Logo