Destination:

Los Angeles

Los Angeles

Hemstad till Universal Studios Hollywood, Beverley Hills, Sunset Strip, the walk of fame och the Staples Centre och LA Live, Los Angeles har länge lockat människor till sin glittrande fantasivärld. Med ändlöst solsken, palmer, shoppinggallerior och vackra människor är denna stad som ingen plats du någonsin varit tidigare och ändå märkligt bekant. Los Angeles är en underbart levande, spännande multikulturell medelpunkt med en uppsjö av saker att se och göra.

Hitta resa

Los Angeles
Reseguiden logo
Universal Studios & Universal City Walk

Gör dig redo för den ultimata Hollywoodupplevelsen! Gå bakom kulisserna på den världsberömda Studio Tour för att utforska platsen där flertalet Hollywoodfilmer spelats in. Sedan kan du njuta av spännande åkattraktioner, shower och attraktioner som sätter dig mitt i några av världens största storfilmer, däribland den största striden som du någonsin kommer att ha befunnit dig i TRANSFORMERS: The Ride-3D. Du kan också åka med de busiga Minions på ett episkt äventyr som du aldrig kommer att glömma i den helt nya 3D-åkturen, Despicable Me Minion Mayhem. Avsluta dagen på Universal CityWalk® med massor av plats för av LA:s hetaste underhållning - från fallskärmshoppning inomhus, livemusik, filmer, klubbar och aptitretande mat - varför skulle du gå vilja någon annanstans? Universal Walk. Alltid Oväntat.

Adress
100 Universal City Plaza, Los Angeles
Venice Beach

Gatuartister, tatuerare, försäljare av olika saker, Gen-X nomader, hippies, folk-iakttagare och freaks av alla slag samlas för att skapa denna unika basar som du måste utforska minst en gång.

Adress
Venice Beach, Los Angeles
Original Pantry Café

The Original Pantry Café har inte stängt sina dörrar sedan starten för 75 år sedan. Det är öppet dygnet runt och här kommer du att hitta alla olika typer av människor.

Adress
877 S Figueroa St, Los Angeles
Rainbow Bar and Grill

Denna berömda restaurang och bar grundades i början av år 1972 och ligger på Sunset Strip. Här erbjuds en bred meny där du kan välja mellan pizza, kyckling, färsk fisk, vegetariska läckerheter och kött. På väggarna kan du se bilder av kändisar och rockstjärnor.

Adress
9015 Sunset Boulevard, Los Angeles
Rose Bowl Loppmarknad

För att göra något annorlunda, besök den världsberömda Rose Bowl loppmarknad. Här kan du hitta precis allt och lite till.

Adress
1001 Rose Bowl Dr, Pasadena
Westside Och Beverly Hills

Berömda Rodeo Drive ligger i mitten av den "gyllene triangeln" - Santa Monica Boulevard i norr, Wilshire Boulevard i söder och Canon Drive i öster. Det är där de glamourösa människorna köper stora namn för mycket pengar. Detta är en välbekant bakgrund till massor av filmer och verkligen värt en titt även om du inte har råd att köpa något. Några av gatorna utanför Rodeo Drive är något mer överkomliga. West Third Street (mellan Fairfax och Robertson Boulevards) är en rolig shoppinggata och en av de mest populära i staden med bra butiker, vackra antikaffärer och trendiga kaféer.

Adress
Rodeo Drive, Los Angeles

Flygplatser

Los Angeles International Airport, eller LAX som det kallas lokalt, är den tredje mest trafikerade flygplatsen i världen. Den ligger 30 km sydväst om centrala LA. Kollektivtrafiken från LAX är långsam men billig. "C" shuttle avgår från LAX Shuttle och flygförbindelseskylten på nedre/ankomstvåningen utanför varje terminal och tar passagerare till Metro Bus Centre, där du kan ta stadsbussar inom Los Angeles-området. Information om stadsbussar finns per telefon på Information Display i bagageutlämningen på varje terminal. Dessutom kan passagerare få lokal transitinformation genom att ringa +1 800 266 6883. LA’s lättnavigerade hemsida ger också rutter och tidtabeller för kollektivtrafiken till och från staden. www.metro.net Privata flygbussar lämnar av passagerare vid hotellen, billigare än taxi och snabbare än buss. Dessa kan hittas på nedre ankomstplanet framför varje terminal under den röda skylten "Hotel & Parking Lot Shuttles". Taxi är lättillgängligt, men dyrt (de lägger till en serviceavgift från flygplatsen). De finns på nedre ankomstplanet framför varje terminal. Passagerare får en biljett som anger typiska priser till stora destinationer. Det finns också gott om biluthyrningsfirmor på flygplatsen med konkurrenskraftiga priser. www.lawa.org/lax

Adress
Los Angeles International Airport

Burbank-Glendale-Pasadena Airport

Mindre flygplatser i Los Angeles-området kan undvika trafikkaoset Downtown och erbjuda kopplingar till nästan var som helst i USA. Kontrollera enskilda webbplatser för mer information om flyg- och marktransport. Se även www.mta.net för kollektivtrafik rutter och tidtabeller. Burbank-Glendale-Pasadena Airport ligger 25 km (15 miles) nordväst om Downtown.

Adress
Burbank-Glendale-Pasadena Airport