Destination:

Los Angeles

Lokal
temperatur

15°

Lokal
tid

22:21

Los Angeles

Hemstad till Universal Studios Hollywood, Beverley Hills, Sunset Strip, the walk of fame och the Staples Centre och LA Live, Los Angeles har länge lockat människor till sin glittrande fantasivärld. Med ändlöst solsken, palmer, shoppinggallerior och vackra människor är denna stad som ingen plats du någonsin varit tidigare och ändå märkligt bekant. Los Angeles är en underbart levande, spännande multikulturell medelpunkt med en uppsjö av saker att se och göra.

Hitta resa

Los Angeles
Reseguiden logo
Venice Beach
Venice Beach, Los Angeles

Gatuartister, tatuerare, försäljare av olika saker, Gen-X nomader, hippies, folk-iakttagare och freaks av alla slag samlas för att skapa denna unika basar som du måste utforska minst en gång.

Griffith Park
Griffith Park, 4730 Crystal Springs Drive, Los Feliz Blvd, Los Angeles

Griffith Park är utbredd över flera hektar och därmed den största stadsparken i USA. Den har använts som bakgrund för flera filmer, däribland "Batman" och "Jurassic Park". Här finns Griffith Park Observatory och Los Angeles Zoo. Inom parken ligger även Autry Museum of Western Heritage och Travel Town Transportation Museum. Mil av pittoreska vandringsleder samt simning, cykling och ridning gör att det finns något för alla. Griffith Park är också hem till Hollywoodskylten på Mt. Lee.

Original Pantry Café
877 S Figueroa St, Los Angeles

The Original Pantry Café har inte stängt sina dörrar sedan starten för 75 år sedan. Det är öppet dygnet runt och här kommer du att hitta alla olika typer av människor.

Rainbow Bar and Grill
9015 Sunset Boulevard, Los Angeles

Denna berömda restaurang och bar grundades i början av år 1972 och ligger på Sunset Strip. Här erbjuds en bred meny där du kan välja mellan pizza, kyckling, färsk fisk, vegetariska läckerheter och kött. På väggarna kan du se bilder av kändisar och rockstjärnor.

Rose Bowl Loppmarknad
1001 Rose Bowl Dr, Pasadena

För att göra något annorlunda, besök den världsberömda Rose Bowl loppmarknad. Här kan du hitta precis allt och lite till.

Westside Och Beverly Hills
Rodeo Drive, Los Angeles

Berömda Rodeo Drive ligger i mitten av den "gyllene triangeln" - Santa Monica Boulevard i norr, Wilshire Boulevard i söder och Canon Drive i öster. Det är där de glamourösa människorna köper stora namn för mycket pengar. Detta är en välbekant bakgrund till massor av filmer och verkligen värt en titt även om du inte har råd att köpa något. Några av gatorna utanför Rodeo Drive är något mer överkomliga. West Third Street (mellan Fairfax och Robertson Boulevards) är en rolig shoppinggata och en av de mest populära i staden med bra butiker, vackra antikaffärer och trendiga kaféer.

Flygplatser
Los Angeles International Airport

Los Angeles International Airport, eller LAX som det kallas lokalt, är den tredje mest trafikerade flygplatsen i världen. Den ligger 30 km sydväst om centrala LA. Kollektivtrafiken från LAX är långsam men billig. "C" shuttle avgår från LAX Shuttle och flygförbindelseskylten på nedre/ankomstvåningen utanför varje terminal och tar passagerare till Metro Bus Centre, där du kan ta stadsbussar inom Los Angeles-området. Information om stadsbussar finns per telefon på Information Display i bagageutlämningen på varje terminal. Dessutom kan passagerare få lokal transitinformation genom att ringa +1 800 266 6883. LA’s lättnavigerade hemsida ger också rutter och tidtabeller för kollektivtrafiken till och från staden. www.metro.net Privata flygbussar lämnar av passagerare vid hotellen, billigare än taxi och snabbare än buss. Dessa kan hittas på nedre ankomstplanet framför varje terminal under den röda skylten "Hotel & Parking Lot Shuttles". Taxi är lättillgängligt, men dyrt (de lägger till en serviceavgift från flygplatsen). De finns på nedre ankomstplanet framför varje terminal. Passagerare får en biljett som anger typiska priser till stora destinationer. Det finns också gott om biluthyrningsfirmor på flygplatsen med konkurrenskraftiga priser. www.lawa.org/lax

Burbank-Glendale-Pasadena Airport
Burbank-Glendale-Pasadena Airport

Mindre flygplatser i Los Angeles-området kan undvika trafikkaoset Downtown och erbjuda kopplingar till nästan var som helst i USA. Kontrollera enskilda webbplatser för mer information om flyg- och marktransport. Se även www.mta.net för kollektivtrafik rutter och tidtabeller. Burbank-Glendale-Pasadena Airport ligger 25 km (15 miles) nordväst om Downtown.

Arrival Guides Logo