Destination:

Minsk

Lokal
temperatur

12°

Lokal
tid

08:51

Minsk

Vitrysslands huvudstad är en av de mest fascinerande städerna i Östeuropa. Lika känd för sin extraordinära historia som sin imponerande Sovjet-inspirerade arkitektur, lummiga parker och excentriska människor, Minsk är oförglömlig.

Hitta resa

Minsk
Reseguiden logo
Upptäck Gamla Stan
Troitskoe Predmestiye, Minsk

“Gamla stan” ligger på floden Svislachs östra sidan, gränsande till Vul Maxima Bahdanovicha. Den är känd som Troitskoe Predmestiye eller “Trinity Suburb”, men den “gamla stan” är egentligen inte så gammal. De ursprungliga husen från 1600- och 1700-talen återskapades på 1980-talet. Men det är ett underbart ställe att promenera runt i. man kan koppla av på charmiga kaféer eller titta igenom souvenirbutikerna.

Besök Tårarnas Ö
Island of Tears, Minsk

Från gamla stan ner längs flodbankarna ligger minnesplatsen Ostrov Slyoz, eller “Tårarnas ö”. Detta är ett minnesmärke över de vitryssar som mist livet i krig, men speciellt ihågkomna är de som dog i Sovjets krig i Afghanistan under 1980-talet.

Pan Khmeliu
Internatsionalnaya 11, Minsk

Pan Khmeliu är en av de mest populära restaurangerna i stan. Du kan vänta dig gigantiska portioner som kompletteras med live musik eller annan underhållning. Öppet till 04.00.

Straunya Talaka
Rakovskaya 18, Minsk

Straunya Talaka ligger i en källare och har en intressant dekor bestående av uppstoppade djur och bord som är gjorda av gamla sängar. Det är ett populärt ställe så det är klokt att förhandsboka.

GUM
Nezavisimosti Ave 21, Minsk

Det är roligt att gå runt i GUM, där man hittar alla typer av varor. GUM är stort, djärvt och ett oförglömligt ställe att handla på.

Minsk National Flygplats
Minsk

Minsk II är huvudflygplatsen för internationella flygningar och ligger 42 km från stan. Utanför ankomsthallen kan du ta en taxi, som tar dig till stans centrum. Flygbussen är billigare men tar längre tid och avgår sporadiskt.

Lokala Transporter

Du kan ta dig runt Minsk med buss, tåg eller tunnelbana. Alla tre är tillförlitliga och billiga. De två tunnelbanelinjerna är ett intressant sätt att ta sig runt eftersom varje station dekorerats efter ett tema. Exempelvis så framställer Oktobertorget 1917 års revolution. Allmänna transporter går dagligen från ca. 05.30 till 13.00 och täcker alla delar av stan. Trådbussarna 1, 2 och 18 passerar genom Minsks huvudgata, Pr Francyska Skaryny. Tunnelbanan stänger varje kväll 24.30. Kom ihåg att styrka biljetten genom att stämpla den på en av de röda stämpelmaskinerna. Tiodagars- eller månadsbiljetter finns för alla transportsätten.

Arrival Guides Logo