Destination:

Moskva

Lokal
temperatur

Lokal
tid

09:05

Moskva

Moskva är kontrasternas stad, här finns både det bohemiskt enkla och det glittrande glamourösa. Bli inte förvånad om du ser en guldbeklädd kyrka från 1500-talet vägg i vägg med en ultramodern glasbyggnad. Här sköljs salt kaviar ned med söt "shampanskoye". Vad representerar denna anda bättre än Moskvas tunnelbana? För några få rubel kan du resa mellan stationer prydda av kristallkronor och marmor.

Hitta resa

Moskva
Reseguiden logo
Pusjkinmuseet för skön konst
Ulitsa Volchonka 12, Moskva

Pusjkinmuseet för skön konst är ett paradis för den konstintresserade. Här samsas impressionistisk och postimpressionistisk konst med äldre verk av Rembrandt och Botticelli.

Tretiakovgalleriet
10 Lavrushkinskiy pereulok, Moskva

Med sina 62 salar och 100 000 tavlor innehar Tretiakovgalleriet världens största samling av rysk konst. Lyckligtvis visar man inte alla samtidigt, utan några åt gången.

Restaurant Expedition
Pevcheskiy pereulok dom 6, Moskva

Restaurant Expedition serverar läckerheter från det nordryska köket av högsta kvalitet. Varje produkt “flyger” eller “går” eller “simmar” hit från avlägset liggande ekologiskt rena marker och tillagas endast med Bajkalvatten! Restaurangen är stället för alla som uppskattar hög kvalitet i allting. Bli därför inte förvånad om någon berömd sångare framför en sång för sina vänner vid bordet bredvid ditt… De är en enda stor familj och varje gäst är en god vän för dem!

Café Pushkin
26A Tverskoy Bulvar, Moskva

Detta är en av Moskvas finaste restauranger. Upplev känslan av att resa tillbaka i tiden till ett lyxigt 1800-tal. Välklädda moskoviter avnjuter kaviar och rätter från det fransk-ryska köket. Här finns även en grandios frukostbuffé.

Populära shoppingstråk
Tverskaja ulitsa

Populära shoppingstråk är Novy Arbat och exklusivare Kuznetskij, men shoppinggatan nummer ett är Tverskaja ulitsa. Stalin lät restaurera gatan på 30-talet, så även här finns bevis på hans tycke för massiva, gråa byggnader.

GUM
3 Krasnaya Ploshad, Moskva

Den som vill inleda shoppingrundan på ett av världens mest anrika köpcentrum styr kosan mot GUM. Byggnaden ritades i ny rysk stil i slutet av 1800-talet. Under Stalintiden omvandlades GUM temporärt till kontorslokaler och nu huserar bland annat Dior här.

Vnukovo International Airport
Vnukovo International Airport, Moskva

Stadens tredje flygplats Vnukovo ligger ca 28 kilometer sydväst om stadens centrum. Man kommer lättast hit med Aeroexpresstågen som avgår från Kievskaya järnvägsstation. Det finns också flera minibussar som går från Yugo-Zapadnaya tunnelbanestation (södra änden av den röda linjen).

Flygplats - Sheremetyevo International Airport
Sheremetyevo International Airport, Moskva

Den största internationella flygplatsen i Moskva är Sheremetyevo International Airport och den ligger 30 kilometer från centrum. Det enklaste och snabbaste sättet att nå någon av Moskvas tre stora flygplatser är med Aeroexpress - ett snabbtåg avsett för flygresenärer (tåget avgår från Belorussky Railway Station). Tågresan tar 35 minuter. Ett annat sätt att ta sig hit är med taxi. På flygplatsen kan du beställa taxi i informationen. Du kan oftast boka en taxi i förväg via hotellet eller resebyrån när du ska åka till flygplatsen. Alternativt finns det olika busslinjer. Bussarna tar cirka 30-70 minuter beroende på rutt och din slutdestination. Om du reser med bil eller buss, tänk på att rusningstrafiken kan orsaka större förseningar.

Arrival Guides Logo