Destination:

Peking

Lokal
temperatur

28°

Lokal
tid

16:39

Peking

Peking fortsätter att växa, huvudstaden har bevittnat framträdandet av fler och högre byggnader, nya restauranger och nattklubbar. Ändå har staden samtidigt lyckats behålla sin individuella charm. Små tehus på bakgårdar, traditionella tygaffärer, gamla tempel och bullriga gaturestauranger gör denna stad speciell.

Hitta resa

Peking
Reseguiden logo
Himmelska Fridens Torg
Dongcheng, Beijing

Det 400 000 kvadratmeter stora området är ett viktigt historiskt centrum i Peking. Det var här som den tidigare kommunistiska partiledaren Mao Zedong förklarade grundandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober år 1949. Idag kommer tusentals besökare hit varje år för att se Maos kvarlevor i mausoleet. Besöka The Great Hall of the People som hyser landets nationella folkkongress och beundra 1400-tals Qianmen City Gate som en gång delade Pekings gamla innerstad och förorterna åt.

Förbjudna Staden
Tiananmen Dong, Peking

Den 720 000 kvadratmeter stora Förbjudna Staden byggdes av kejsar Yongle i början av 1400-talet och var hem till det kejserliga hushållet. Det öppnades för allmänheten år 1949 och det välbevarade området har mer än 800 byggnader och 9 999 rum. "Hallen av suverän harmoni" användes för att fira den kinesiska kejsarens födelsedag och är vackert dekorerad med tusentals drakar. "Palatset för himmelsk renhet" fungerade som kejsarens boende och har flera sovrum.

Fangshan Restaurant
1 Wenjing Jie, Peking

Fangshan serverar typiska kinesiska rätter som Peking-anka och startades upp för mer än 80 år sedan av kungliga kockar. Restaurangen är belägen i en grann herrgård vid sidan av sjön Beihai.

China Grill
2 Jianguomenwai Street, Chaoyang District, Beijing

China Grill serverar det bästa när det kommer till kött, fisk och skaldjur i ljuvliga internationella smaker. Här hittar du ett härligt utbud av viner medan du njuter av en 360 graders utsikt över Peking. Restaurangen finns inne i hotellet Park Hyatt Beijing.

Oriental Plaza
1 Dongchang’an Jie, Peking

Pekings främsta köpcentrum stoltserar 120 000 kvadratmeter med butiker i en modern miljö. Oriental Plaza är hem för kända västerländska och asiatiska märken och har ett Sony Science Museum och en biograf.

China World Shopping Centre
1 Jianguomenwai Dajie, Peking

Det här är det främsta valet för stadens välbärgade med alla kända designmärken från Christian Dior till Gucci.

Beijing Capital International Airport
Shunyi, Peking

Beijing Capital International Airport ligger cirka 27 kilometer norr om Pekings centrum. För närvarande består flygplatsen av tre terminaler. Det billigaste sättet att ta sig in till stan är att ta CAAC bekväma flygbussar. Resan tar mellan 40-90 minuter beroende på trafik och start/mål. Pendeltågen lämnar flygplatsen utanför gates 11-13 i ankomsthallen i Terminal 2. Bussar avgår var 15e-30e minut. Det finns också ett AirPort Express tåg kallat ABC eller Airport till Peking City. AirPort Express kör de 27,3 kilometer mellan flygplatsen och staden på 18 minuter, förbinder terminalerna 2 och 3, till Sanyuanxiao station med Linje 10 och Dongzhimen station med linje 2.

Kollektivtrafik

Tunnelbana är det bästa sättet att förflytta sig runt i staden och undvika trafikstockningar. För närvarande finns det 8 linjer inklusive den nyöppnade ABC eller Airport till Peking city airportline, linje 10 och Olympic Branch line. De fem befintliga linjerna är Linje 1, Linje 2 eller Loop Line, Linje 5, linje 13 och Batong Line. Tunnelbanan går från 05.00 till midnatt varje dag. Tunnelbanestationer är märkta med blå skyltar med ett "D" (för Ditie eller tunnelbana) i en cirkel. Skyltarna är tvåspråkiga.

Arrival Guides Logo