Destination:

Singapore

Singapore

Singapore är en asiatisk blandning av öst och väst. Här ligger det finansiella distriktet med skyskrapor ett stenkast från Chinatowns klassiska småhus. Som en gammal handelsstad är Singapore den naturliga platsen för alla som vill shoppa - utbudet är enormt. Dessutom erbjuder Singapore ett kök med influenser från Asiens alla hörn som överstiger dina högsta förväntningar.

Hitta resa

Singapore
Reseguiden logo
Clarke Quay

Detta område erbjuder ett livligt nattliv. Nedgångna lager har förvandlats till nattklubbar, restauranger och loppmarknader. Historiska byggnader är dock bevarade och behåller sin speciella karaktär.

Adress
3 River Valley Road, Singapore
Singapore Zoo

Singapore Zoo är ett så kallat "öppet zoo" och en världsberömd zoologisk trädgård med 315 djurarter, av vilka cirka 60 är utrotningshotade. Här finns alla de stora kattdjuren: lejon, tiger, jaguar, leopard och puma, även sällsynta vita tigrar. Om du vill kan du möta orangutanger ansikte mot ansikte. De flesta av djuren hålls i rymliga utrymmen som separeras från besökare med vallgravar. Parken erbjuder också en spännande nattsafari.

Adress
80 Mandai Lake Road, Singapore
Newton Food Centre

Traditionellt och enormt stort Hawker center i Newton, Singapore. Centret framställs ofta som en turistattraktion i sig och här kan du hitta nästan allt när det gäller mat: nudlar, Satay, stekta ostron och hummer. - "Ett Hawkercenter eller matcenter är namnet på utomhuskomplex i Hong Kong, Malaysia, Singapore och Riau Islands, där det finns många stånd som säljer en mängd billig mat". -Wikipedia

Adress
Clemenceau Ave North, Newton Circus, Singapore
Quayside Seafood Restaurant

Quayside Seafood Restaurant har ett fantastiskt utbud av fisk och skaldjur från hela det asiatiska köket. Den har ett underbart läge alldeles intill vattnet, med Singaporefloden flytandes förbi.

Adress
Blk 3A Clarke Quay, Alfresco, Singapore
Suntec City

Ät, promenera och imponeras av detta monumentala inomhuskomplex fullt av shoppingstråk, biografer, restauranger, stormarknader, konferensanläggningar och konstverk - inklusive en gigantisk fontän. Det är dessutom ett bra ställe för att kylas ner när den tropiska värmen är alltför tryckande utanför.

Adress
1 Raffles Boulevard, Singapore
Orchard Road

Orchard Road är den största shoppinggatan i Singapore. Det finns varuhus och köpcentrum med ett makalöst utbud som slår det mesta. Den som vill kan enkelt lägga till ett par dagar till resan bara för att gå upp och ner längs Orchard Road.

Adress
Orchard Road, Singapore

Changi - Flygplats

Flygplatsen i Singapore heter Changi och som allt annat i staden är den ett under av effektivitet. Alla tjänster tillhandahålls lokalt och den är erkänd som en av de bästa flygplatserna i världen. Båda terminalerna är sammankopplade med en skytrain som arbetar både på transit- och allmänna utrymmen och även Terminal 3. Självklart är även shoppingen här av hög klass. Transport till och från staden är utmärkt, som slutstation för en av de linjer på tunnelbanan MRT. Tunnelbanan är också den billigaste och snabbaste vägen till staden. Taxi tar cirka 30 minuter in till staden. Man kan också komma in till centrum med buss och eller tåg. Terminalen för buss och tåg finns längst ner i terminal 1 och 2. Om du väljer att åka tåg, måste du byta vid EW4 - Tanah Merah MRT Station för att komma till centrum.

Adress
Airport Boulevard, Singapore

Kollektivtrafik

MRT (Mass Rapid Transit) - nätverket består av tre huvudlinjer som länkar till centrum. Tåget går från tidigt på morgonen till midnatt och det är rent, snabbt och mycket säkert. Biljetter kan köpas vid alla stationer. Singapore har också ett omfattande nätverk av bussar som innefattar lokala transporter i områden där MRT inte går. Bussar är billiga och bekväma och det finns bussar både med och utan luftkonditionering. I båda fallen sparar du mycket pengar genom att köpa en bussbiljett.