Destination:

Sofia

Lokal
temperatur

15°

Lokal
tid

09:31

Sofia

Sofia skulle kunna jämföras med Törnrosa som vaknar upp ur sin sömn för att återigen dela med sig av sin charm till världen utanför - och oj en sådan charm! Sofia är idag redo att hävda sin rättmätiga roll som en av de ledande städerna på den europeiska kartan. Staden kan med stolthet visa upp monument ända från romartiden fram till Sovjettiden, en levande kultur- och nöjesscen och de storslagna omgivningarna i bergskedjan Plana Zavala.

Hitta resa

Sofia
Reseguiden logo
Aleksandar Nevski Minneskyrka
Aleksander Nevski Square, Sofia

Detta är den mest populära turistattraktionen i Sofia. Denna vackra ortodoxa katedralen byggdes år 1912 och den tog 30 år att slutföra. Katedralen skapades för att hedra de ryska soldaterna som dog i det rysk turkiska kriget och rymmer upp till 10.000 personer.

Ryska St Nikolaus-kyrkan
3 Tsar Osvoboditel Boulevard, Sofia

Denna underbara rysk-ortodoxa kyrkan är belägen i centrala Sofia. Den byggdes av Ryssland efter befrielsen av Bulgarien och ansågs vara den ryska ambassadens officiella kyrka. Ärkebiskopen Seraphim är begraven under kyrkans golv och det är fortfarande många människor som besöker hans grav och lämnar lappar med önskningar och böner.

Dream House
Alabin 50A str., Sofia

Om du är trött på kött och känner för riktigt god vegetarisk mat så är det hit du ska gå. De förbereder det mesta av sin mat med bio-produkter.

Chevermeto
1 Bulgaria Blvd, Sofia

Om du vill uppleva Bulgarien på riktigt så ska du besöka denna autentiska restaurang som kombinerar både bulgarisk mat och dans. Här kan du bland annat njuta av läckra helstekta lamm.

Zhenski Pazar (Kvinnomarknaden)
Stefan Stambolov Boulevard, Sofia

Kvinnomarknaden på Stefan Stambolov Boulevard, förmodligen Sofias populäraste marknad som säljer det mesta. Kolla in det härliga utbudet av frukter, grönsaker, ostar och mycket mer.

Mall of Sofia
101 Al.Stamboliyski blvd., Sofia

Detta är den första shoppingcenter i Sofia och idag en av de mest populära i hela landet. Shoppingcentret besöks dagligen av hundratusentals lokala invånare och turister. Här finns butiker och snabbmatsrestauranger som KFC, McDonalds och Subway samt butiker som Playlife, Replay, Bobo Zander, Ceelio, Esprit, Kenvelo, Mango, United Colors of Benetton, Salsa Jeans, Lee Cooper, Adidas, Speedo och Intersport. Här hittar du även en biograf om du skulle vara sugen på att gå på bio.

Sofia International Airport
Sofia International Airport, Sofia

Sofia International Airport ligger 10 kilometer från Sofia. Shuttlebussar åker mellan terminalerna var trettionde minut. Det går två busslinjer, 84 och 384, mellan flygplatsen och centrala Sofia. Resan tar ungefär 20 minuter och biljetter kan köpas i kioskerna. Taxi och hyrbilsföretag finns att tillgå på flygplatsen.

Kollektivtrafik

Sofia har ett nät av allmänna transporter som gör att du enkelt kan ta dig runt i stan och i förorterna. Det mest bekväma sättet att resa från en plats till en annan är Sofias tunnelbana.

Arrival Guides Logo