Destination:

Stockholm

Stockholm

Stockholm är kontrasternas stad. Här föds trender inom mode, design, teknik och musik. Här skapas innovationer som sprider sig världen över. Trendiga barer och restauranger i världsklass möter anrika kaféer och mysiga kvarterskrogar. Stockholm är urbant och naturnära på samma gång. Här smälter hav och sjö samman och vattnet är ständigt närvarande. Atmosfären är öppen, tolerant och välkomnande. Mångfald och nytänkande uppmuntras. Stockholm är allas stad.

Hitta resa

Stockholm
Reseguiden logo
Nobelmuseum

Mitt i Gamla stan presenteras Nobelpriset, Alfred Nobel, Nobelpristagarna och deras visioner. Besök Nobelmuseet och inspireras av idéer som förändrat världen. Guidade turer, intressanta filmer och föremål tar dig med på en resa hela vägen från idé till Nobelbankett. Bistro Nobel serverar svenska specialiteter och Nobelglass. Butiken har något för alla åldrar.

Adress
Stortorget, Stockholm
Bergianska trädgården

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med växthus. Se växter från hela världen, året runt! Upplev medelhavsområdets doftande flora, Sydafrikas blommande buskmarker och exotiska jättenäckrosor från Amazonas. Inspireras av frodiga köksväxtland och njut av utsikten från Italienska terrassen.

Adress
Gustafsborgsvägen 4, Stockholm
Spritmuseums restaurang

Spritmuseums restaurang rankas som en av världens tio bästa museirestauranger av den amerikanska Bon Appetit. Maten är djärv, läcker och vacker och bygger på ekologiska råvaror. Naturliga viner samt svenska spritproducenter dominera dryckeslistan. Museets egen brygga har ett spännande utbud av drycker från svenska hantverksproducenter.

Adress
Djurgårdsvägen 38-40
Lux Dag för Dag

Välrenommerade gourmetkrogen Lux på Lilla Essingen gick under 2013 över till ett enklare och mer tillgängligt koncept. Naturnära, skandinaviska smaker och närproducerade råvaror ligger dock allt jämt i fokus men till mer överkomliga priser. Ombonad miljö och undanskymt läge med Mälarens vattenspegel in på knuten.

Adress
Primusgatan 116, Stockholm
Nordiska Galleriet

En av Europas ledande butiker när det gäller moderna klassiska möbler. Här finns ett stort sortiment av inredning, belysning och presentartiklar av kända internationella designers och leverantörer.

Adress
Nybgrogatan 11, Stockholm
Grandpa

Grandpas Söderbutik öppnade i november 2003 och var den första butiken i Stockholm som blandade möbler, prylar, inredning med kläder. Charmig och personlig blandning av kläder, skor, accessoarer, smycken, vintage, design, inredning och kuriosa. Här bjuds ofta på DJ:s och livemusik, inte minst sista torsdagen varje månad då alla butiker i området har kvällsöppet till 21. Det finns också en butik på Fridhemsgatan 43 på Kungsholmen.

Adress
Södermannagatan 21, Stockholm

Flygplatser

Från alla Stockholms fyra flygplatser kan du ta dig in till city med flygbussar såväl som kollektivtrafik. Från Arlanda kan du också välja höghastighetståget Arlanda Express. Stockholm Arlanda Stockholm-Arlanda ligger 40 km norr om Stockholm City. Arlanda Express tar dig in till centrum på 20 minuter. Plattformen ligger lättillgängligt under ankomstterminalerna. Avgång var 15:e minut i stort sett hela dygnet. Flygbussarna avgår var 10-15:e minut mellan Arlanda och Cityterminalen. Restid: 35-40 minuter. Pendeltåg in till Stockholm avgår två gånger i timmen från Arlanda Centralstation i Sky City. Total restid 38 minuter. Bromma flygplats, Skavsta flygplats och Västerås flygplats Flygbussarna går från samtliga flygplatser och avgångarna anpassas efter ankomster och avgångar på flygplatserna. Restid: 15-20 minuter (Bromma), 80 minuter (Skavsta) och 75 minuter (Västerås). Taxi Taxi finns på Arlanda och Bromma flygplats. Restid: ca 40 minuter (Arlanda) ca 15 minuter (Bromma). Kreditkort accepteras. Var uppmärksam på att det råder fri prissättning och priserna kan variera kraftigt mellan taxibolagen. Vi rekommenderar att använda någon av de välkända bolagen som Taxi Stockholm, Taxi 020 och Taxi Kurir.

Adress
Stockholm Arlanda Airport, Stockholm

SL-Storstockholms lokaltrafik

Stockholm får ofta beröm för sina bekväma, effektiva och säkra kommunikationer. Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn samt vissa färjelinjer i Stockholms län. Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i staden. Stockholm är indelat i tre zoner och zonbiljetterna gäller för flera transporter inom en timme. Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyråer, biljettautomater eller via SMS. Det går inte att köpa biljetter kontant på bussarna i Stockholm. De flesta busshållsplatser har biljettautomater som tar både mynt och kort. För den som gör få resor är kontantkort (pre-paid card) det bästa. Det går också bra att köpa ett 1-, 3- eller 7-dygnskort. Dessa ger dig fria resor i alla zoner under giltighetstiden. Ett utmärkt sätt att upptäcka Stockholm är att åka med buss nummer 69 eller spårvagn 7 som går ut till Djurgården med sevärdheter som Skansen och Vasamuseet. Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att många av innerstadsbussarna går på miljövänliga bränslen som till exempel etanol. Stockholms tunnelbana kallas också världens längsta konstutställning eftersom många stationer är rikt utsmyckade av olika konstnärer.