Upptäck indiska huvudstaden Delhi

Indiska huvudstaden Delhi (med Old Delhi och New Delhi) är absolut värt ett besök. Hit kan du resa året om, men sommarhalvåret innebär ofta ett stort antal turister. Passa på att utforska den mycket rika matkulturen med rätter som vi aldrig ens hört talas om i Sverige, shoppa i hypermoderna shoppingcenter och i gamla basarer eller besöka smått bisarra utställningar på Delhis toalettmuseum.

Se och göra   |   Bra att veta

The National Museum

Nationalmuseet

Nationalmuseet ligger i hjärtat av New Delhi och har utställningar från hela den indiska historien, inklusive relikvier från Indus Valley civilisationen, skulpturer från Mauryan-civilisationen, South Indian Vijayanagar-artefakter och ett buddhistiskt galleri som representerar en riktig kulturskatt. 

Adress:

Janpath, New Delhi

Webb:

http://www.nationalmuseumindia.gov.in/

Lodhi Gardens

Lodhi Gardens

En grön oas i stadens centrum  med några fantastiska konstruktioner från 1500-talet, gravar, moskéer och eleganta broar. Den stora kontrasten mot den livliga staden är en välkommen förändring och här kan du passa på att ta en lugn och skön promenad.

Adress:

Lodi Gardens, Khan Market, New Delhi

Webb:

http://www.gardenvisit.com/gardens/lodi_garden-lodhi_gardens

National Gandhi Museum

National Gandhi Museum

National Gandhi Museum har många utställningar som visar Gandhis liv och Indiens historia. Utställningen syftar till att ge en ny inblick i livet för ledaren och den indiska självständighetsrörelsen.

Adress:

Rajghat, New Delhi

Webb:

http://www.gandhimuseum.org/

Akshardham Temple

Akshardham Temple

En stort dragplåster för turister. Swaminarayan Akshardham tempel har en egen charm och en arkitektonisk struktur. De vackra trädgårdarna andas mer än 10 000 år av indisk kultur.

Adress:

National Highway 24, Near Noida More, New Delhi

Webb:

http://www.akshardham.com/

Gurudwara Bangla Sahib

Gurudwara Bangla Sahib

Gurdwara Bangla Sahib är en sikhisk helgedom i den indiska huvudstaden.
Ursprungligen var Gurdwara Bangla Sahib ett palats och residens i den kejserliga huvudstaden för Raja Jai Singh Amber från Jaipur under stormogulen Aurangzebs era. Eftersom sikhernas åttonde guru, Sri Harkishan, bott som Raja Jai Singhs gäst i palatset blev det ett vallfärdsmål för de troende.

Adress:

Gurudwara Bangla Sahib, Hanuman Road Area,

Connaught Place, New Delhi

Webb:

http://www.banglasahib.org/

Sulabh International Museum of Toilets

Sulabh International Museum of Toilets

På Sulabh International Museum hittar du bisarra utställningar som belyser en grundläggande fråga i Indien: Sanitet. Grundad av Dr. Bindeshwar, en inspirerande personlighet, syftar utställningen till att utbilda om sanering och dess utveckling genom åren.

Adress:

Sulabh Bhawan, Palam Dabri Marg, Mahavir Enclave, Palam, New Delhi

Webb:

http://www.sulabhtoiletmuseum.org/

Bahai Lotus Temple

Bahai Lotus Temple

Lotus-templet välkomnar alla, oavsett religiös tro eller bakgrund. Inga predikningar eller ritualistiska ceremonier utövas här, utan Lotus-templet erbjuder en lugn och skön miljö med meditationsplats och en skuggig trädgård att fly till.

Adress:

Nehru Place, New Delhi

Webb:

http://www.bahaihouseofworship.in/

Indira Gandhi International Airport

Indira Gandhi International Airport är ett viktigt knutpunkt. Inrikesterminalerna (1A och 1B) ligger 15 kilometer från stadens centrum och den internationella terminalen ligger ytterligare 8 kilometer bort. Alla internationella besökare måste ha ett giltig visum för inresa.

Det finns gratis transferbuss som du kan åka mellan terminalerna. Metro, taxibilar, bussar och rickshaws finns på flygplatsen för att ta dig in i staden. Tunnelbanan är det snabbaste och mest bekväma sättet att nå stadens centrum. 

Adress: 

Indira Gandhi International Airport, New Delhi

Webb: 

Http://www.newdelhiairport.in/

Tunnelbana/Metro

Delhi Metro är överlägset det enklaste sättet att ta sig runt i staden. Turistkorten erbjuder obegränsad resa för en dag eller tre dagar. Du kan också köpa ett vanligt kort. Delhi har dessutom fem järnvägsstationer till destinationer runt om i landet. Den största är stationen i New Delhi, en kaotisk plats med en internationell resebyrå på första våningen.

Adress:

Nya Delhi

Webb:

http://www.delhimetrorail.com/

Buss

Bussystemet i New Delhi är billigt och stort. Enligt västerländska normer är det kanske inte det mest bekväma sättet att resa runt staden. Det finns både röda och gröna bussar. Huvudbussstationen heter Delhi Inter State Bus Terminal och ligger norr om tågstationen Old Delhi.

Adress:

Nya Delhi

Taxi/Rickshaws

Det är lätt att få tag i en taxi eller en rickshaw på gatan, särskilt i stadens centrum, på flygplatsen eller tågstationerna. Prova Delhi-trafikpolisen förbetalda taxibåtar på flygplatsen eller boka taxibilar genom ditt hotell.

Rickshaws, även kallad "auto", är prisvärda. För korta resor runt staden är auto-rickshaws snabba, bekväma och billiga, medan cykelrickshawarna är mycket mer atmosfäriska och fredliga. Kom ihåg att förhandla om biljettpriserna innan.

 Post

Frimärken kan köpas i postkontor, kiosker och vissa resebutiker. Lokala postkontor är generellt öppna måndag till fredag klockan 10.00-17.00 och lör 10.00-12.00. De stora postkontoren har längre öppettider.

Adress:

New Delhi GPO, Ashok Road, New Delhi

Webb:

http://www.indiapost.gov.in/

 

Telefon

Landskod: +91

Riktnummer: 011

Polis har tel 100, brandkår tel 101, ambulans tel 102

Apotek

I New Delhi hittar du apotek i de flesta köpcentrum.

Apollo Apotek:

G - 8, Marina Arcade, Yttre Cirkel, Connaught Place, New Delhi

Webb:

http://www.apollopharmacy.in/