På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Ankara

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Turkiets huvudstad Ankara ligger bokstavligen på gränsen mellan öst och väst. Detta innebär att du kan sitta på en uteservering i skuggan av träden på boulevarden samtidigt som du äter meze. De blandade influenserna från Europa och Mellanöstern har färgat Ankaras arkitektur, mat, vin, nattliv, mode och konst. De två kulturerna har smält samman i denna stad och gett den en unik identitet. Om du ankrar i Ankara, som namnet föreslår, tar du ett steg över historiens gräns.
Avgångar till Ankara från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Vill du besöka de gamla delarna av Ankara ska du bege dig till Ulus där de smala, slingrande gatorna är fyllda med stånd och affärer med antikviteter och kilim, äkta mattor. Kizilay är platsen för ölhus och stekta musslor, men här finns även billig shopping. För att uppleva Ankara idag ska du bege dig till trendiga Tunalı och uppåt mot Çankaya där det finns en blandning av modern mat och kläder.
Ankara Kalesi
I stadens historiska område Ulus ligger detta slott med utsikt över Ankara. Bakom slottsmurarna finns ett litet område med affärer och restauranger i korsvirkeshus samt Old Turkish House Museum.
Museum för anatoliska civilisationer
På Museet för anatoliska civilisationer finns en stor samling paleolitiska, neolitiska, hattiska, hettitiska, frygiska, urartiska, romerska och lydiska skatter. År 1997 fick det utmärkelsen Årets europeiska museum.
Måleri- och skulpturmuseet
På Museet för måleri och skulptur finns en omfattande permanent samling av modern turkisk konst av exempelvis Osman Handi och Hikmet Onat. Här finns även tillfälliga utställningar med internationell konst.
Etnografiska Museet
Etnografiska Museet inriktar sig på den ottomanska perioden. Här kan du särskilt hitta tyger, metallföremål och snidade trädörrar. Museet reflekterar verkligen Turkiets historia och karaktär.
Kocatepe Mosque
Kocatepe Mosque är en vit, enorm moské som byggdes i slutet av 1900-talet. Den vackra moskén har fyra minareter som gör att man kan se den nästan oavsett var i staden man befinner sig.
Atatürk Mausoleum
Detta mausoleum hedrar Turkiets grundare Mustafa Kemal Atatürk. Mausoleumhallen är ett kolonntempel med enorma bronsdörrar. Turkar från hela landet och utlänningar betygar här varje dag sin respekt till republikens grundare.
Karagol
Med sitt vackra landskap under hösten och vintern, är detta en av Ankaras bästa picknickplatser. Här finns även vandringsleder över bergen. Karagol ligger 6,8 mil norr om Ankara. Kör vägen mot flygplatsen och ta sedan av mot Cubuk.
Atakule (torn)
Denna 125 meter höga skyskrapa ligger i hjärtat av staden i Çankaya. Skyskrapan fungerar även som ett köpcentrum, så åk upp till toppen och beundra utsikten över staden innan du samlar på dig alltför många shoppingkassar.
Bra att veta
Flygplats
Ankara Esenboga Internationella flygplats ligger cirka 33 kilometer norr om Ankara. Havaş, flygbussar och transfer, avgår regelbundet till och från staden. Bussarna till centrum avgår från flygplatsen cirka 25 minuter efter landning och de går generellt inte mellan 21.30-03.00, beroende på slutdestination. De stannar på två större hållplatser i staden, en nära stadion och en vid Asti bussterminal, vilken ligger längre bort. +90 312 398 03 76 www.havas.net Det finns också stadsbussar, kallade ego, som kör till och från flygplatsen. Bussarna avgår precis utanför ankomsthallen, detta gäller både för inrikes- och utrikesterminalen. web.ego.gov.tr Taxi är ett annat alternativ, och de är tillgängliga 24 timmar om dygnet. +90 312 398 00 00 / +90 312 398 08 97 98 www.esenbogataxi.com Biluthyrning och parkering finns tillgängliga på flygplatsen.
Kollektivtrafik
I Ankara finns det ett flertal typer av transportmedel, vilka är både billiga och enkla. Asti busstation är Ankaras centralstation, och härifrån kan du ta bussen till vilken destination som helst i landet. Asti busstation ligger cirka 5 kilometer sydväst från stadskärnan. Tunnelbanan och "Ankaray", båda transportmedel under jord, är de snabbaste och enklaste sätten att ta sig fram till delar av staden. Stadsbussar finns runtom i hela staden, men du behöver en biljett. På Belediye Otobüsü (EGO), de röda och blå bussarna, bör du ha en elektronisk biljett. På Halk Otobüsü, de gröna och blåa bussarna, betalar du med kontanter.
Taxi
Det är inte svårt att få tag i en taxi i turkiska städer. Detta är även det lättaste sättet att ta sig fram. Håll utkik efter de gula taxibilarna med skylten "Taksi" på taket. I Ankara, och Turkiet, finns även de så kallade Dolmuş. Dolmuş är en billig typ av taxi som består av både bilar och minibussar, vilka stannar på önskade stop. Elhamra Taksi +90 312 312 5343 Kalaba Taksi:
Post
Postkontoren har i regel öppet mellan 08.30-17.30, några har lunchstängt 12.30-13.30. Några av de större postkontoren har öppet ända till 00.00 och vissa har även öppet på lördagar. Huvudpostkontor:
Apotek
Apotek finns det gott om och de är lätta att upptäcka. I varje stadsdel kan du hitta ett apotek som är öppet hela natten, Nöbetçi Eczane. Deras namn och adress kan du hitta på en lista som sitter uppsatt på apoteksfönster. Apotek har vanligtvis öppet mellan 09.00-19.00.
Telefon
Landskod: +90 Riktnummer: 0312
Elektricitet
220 V, 50 Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.