På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bangkok

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Dynamisk, exotisk och rikt kosmopolitisk - Bangkok är en av Sydostasiens mest levande och älskade resmål. Som en stad av kontraster lockar detta kulturella epicentrum och shoppingparadis miljoner resenärer varje år till dess rikliga marknader, lyxhotell, fantastiska naturscenerier och lockande maträtter. Här smälter det gamla och moderna samman och Bangkoks härliga gyllene tempel och skyskrapor i världsklass väntar. Frossa i det frenetiska tempot medan du njuter av sevärdheter, shoppar loss och sedan åker tuk-tuk runt stan för en släng av Bangkoks rika och fartfyllda nattliv.
Avgångar till Bangkok från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Med ett obevekligt utbud av synintryck, ljud, dofter och smaker alla innefattade i en uppsjö av gömda skatter, har Bangkok en överväldigande mängd saker att upptäcka och ta till sig.
Grand Palace
Hem till den kända smaragdBuddhan, den mest vördade Buddha-avbilden i Thailand, är Grand Palace, en andligt medelpunkt och en härlig arkitektonisk bragd. Gå dit tidigt för att slippa jäkt och trängsel och kom ihåg att visa respekt genom att bära långbyxor - inga shorts tillåtna! Ta en taxi eller tuk-tuk direkt till slottet. Alternativt kan du ta Skytrain till Sapan Thaksin och hoppa på en flodbåt till Phra Arthit-piren.
Wat Phra Kaew (Smaragdbuddhans Tempel)
Wat Phra Kaew ligger i direkt anslutning till Grand Palace och är känt som "Templet för smaragd-Buddhan". Det är det heligaste buddhistiska templet i landet och här finns den magnifika statyn av Smaragdbuddha, huggen ur ett enda stycke jade.
Wat Phra Chettuphon (Wat Pho)
Templet Wat Pho ligger i direkt anslutning till Grand Palace och är känt som "Templet med den liggande Buddhan". Landets största liggande avbild av Buddha är imponerande 46 meter lång och 15 meter hög och prydd med pärlemor och guldplätering. Templet Wat Pho är dock inte begränsat till en attraktion utan härbärgerar över 1000 bilder av Buddha, höga statyer och byggnader. Det är också här den berömda thailändska massageskolan för munkar finns och besökare kan få avnjuta denna exceptionella service på plats.
Wat Arun (Gryningens Tempel)
Uppkallad efter den indiska guden Aruna. Upplev de majestätiska, vita porslinsspirorna på det berömda "Gryningenstemplet" från 1800-talet. Dröj kvar i mytiska trädgårdar, klättra de branta, vita trapporna och njut av den romantiska utsikten i solnedgången. Ta en taxi eller flodfärja vid Tha Tien Pier på Thai Wang Road över Chao Praya-floden till Thonburiområdet.
Wat Saket och Phu Khao Thong
Thailands vördade Kung Rama IV byggde detta stora tempels stora gyllene chedi ovanpå ruinerna av tidigare tempelbyggnader. Chedin är skiktad med århundraden av bladguld. Besökare kan ta en vindlande trappan som omger berget till toppen och utsiktsplatsen. För en mindre avgift kan du gå ut på terrassen och tempelområdet där du kommer att ha en 360-graders utsikt över Bangkok.
Sea Life Bangkok Ocean World
Sea Life ligger i Siam Paragon Mall, beläget i Siams shoppingdistrikt. Det här är inte bara Bangkoks moderna och eleganta akvariekomplex utan även det största i hela Sydostasien. Både barn och vuxna kommer att gilla Ocean Worlds 30,000 havsdjur från 400 olika arter. Förundras över denna märkliga undervattensvärld och dyk med hajarna om du törs!
Lumphini Park
Den vidsträckta, grönskande Lumphinee Park är Bangkoks gröna lunga - en magnifik utbredd park med trädgårdar, dammar och gräsmattor i hjärtat av stadens brus. Döpt efter Buddhas nepalesiska födelseplats, är denna park fylld med karaokesångare, tai chi-utövare, joggare och drakflygare. Delta i vimlet och ta en paus från Bangkok utan att behöva lämna staden.
Abhisek Dusit Throne Hall
Denna byggnad, där öst möter väst, byggdes av Kung Chulalongkorn, den första thailändska kungen som besökte Europa. De visioner han fick under sina resor måste ha legat kvar i bakhuvudet när han beställde denna fantastiska, grandiosa byggnad med distinkta influenser från väst tillsammans med en härlig thailändsk exteriör och orientalisk charm.
Bra att veta
Suvarnabhumi Internationella Flygplats
En enorm internationell port till Asien - den glänsande Suvarnabhumi Airport är den nyaste av Bangkoks knutpunkter för lufttrafik. Den ligger i provinsen Samut Prakan endast 30 kilometer öster om Bangkok. Suvarnabhumi uttalas "soo-Wahn-ah-poom" och betyder "det gyllene landet" på thailändska. Denna nya flygplats välkomnar dagligen tusentals besökare som ser fram emot att se landets gyllene sevärdheter. Att ta sig in till Bangkok är lätt med vanlig buss och flygplatsens taxiservice. Den nyöppnade Suvarnabhumi Airport Link tillhandahåller direkt tågtrafik till centralstationen. Airport Express har också fyra direkta bussförbindelser till olika hotell i innerstaden. En dygnet-runt buss avgår dessutom från bussterminalen vid Transport Centre. Taxi finns på Nivå 1 i terminalen. Alternativt kan du ta en buss (Express route) från Transport Centre.
Don Muang Internationella Flygplats
Bangkoks första flygplats hanterar nu främst kortdistansflygningar för lågprisbolag på inrikeslinjer. Den ligger 25 kilometer norr om centrala Bangkok. Det finns en 500 meter lång gångväg som förbinder den internationella med de inhemska terminalerna. Det finns även en gratis Thai Airways pendelbuss tillgänglig.
Kollektivtrafik
Skytrain (BTS) är en omfattande, modern och luftkonditionerad enspårig järnväg. Den består av två linjer som når populära destinationer i Bangkok. En linje sträcker sig öster till Sukhumvit Soi 77 från On Nut slutstation hela vägen norrut till Jatujak Park och Northern Bus Terminal i Mo Chit, ändstationen. Den andra linjen går från National Stadium på MBK Shoppingcenter söderut över till den västra sidan av Chao Praya-floden vid Wongwan Yai. Enkelbiljett liksom ett påfyllningsbart kort finns tillgängligt. Tuk Tuk Bangkoks ikoniska transportmedel, den trehjuliga minitaxin kallad tuk-tuk, är inte lika vanlig i dagsläget. Framställningen av nya tuk-tuks har förbjudits av regeringen på grund av de föroreningar de producerar. Men dessa trehjuliga "gräsklippare" är ett riktigt äventyr att åka. Låt dina lockar svalla i vinden när du absorberar synintryck, ljud och det frenetiska kaoset av Bangkoks livliga vägar i dessa hårresande utomhusvagnar. Priset beror på avstånd, tid på dagen (dyrast på eftermiddagen) och vilket humör föraren är på. Ett vanligt erbjudande från en tuk-tuk-förare är en tur runt staden för ett bra pris, förutsatt att du stannar hos en skräddare eller juvelerare efteråt. Var försiktig med dessa erbjudanden. Buss Buss är en mycket vanlig form av transport för lokalbefolkningen för att ta sig till arbetet och runt staden. För besökare från utlandet är det mindre bra eftersom linjerna följer stora trafikleder som ofta är igensatta med trafik. Busslinjerna är inte utlagda på engelska, så hitta en thailändsk person som kan hjälpa dig med översättningen. Bangkok Mass Transit Authority har en webbsida på engelska för bussnummer som når populära turistattraktioner. www.bmta.co.th Bangkok Airport Train Kommersiella företag erbjuder transport från Suvarnabhumi Airport till området Makkasan i centrala Bangkok. Express-servicen är en 15 minuter lång resa mellan cityterminalen och flygplatsen. Alternativet är det pendeltåg som stannar på åtta olika stationer och ansluter med tunnelbana och Skytrain. www.bangkokairporttrain.com MRT Tunnelbanan MRT går från norr till söder och täcker den östra kanten av staden som Skytrain inte når. Den norra ändstationen är Bang Sue Station i norra bussterminalen / Jatujak Park-området. Dess sydliga ändstation tar passagerare till utkanten av Chinatown (Yaowarat) vid Hua Lamphong Station. www.bangkokmetro.co.th
Taxi
Taxibilar finns tillgängliga över hela staden. Försäkra dig om att föraren kan uppvisa en fungerande taxameter före turen. Undvik chaufförer som erbjuder resan till en fast avgift vilket är olagligt och riskfyllt.
Apotek
Thailands apotek är exceptionella i och med att de flesta apotekare talar utmärkt engelska. På turistorter håller många öppet till midnatt eller 01.00. Bangkoks apotek säljer i allmänhet de flesta mediciner över disk utan recept. Apoteket mittemot Nana Complex är öppet dygnet runt.
Telefon
Landskod: +66 Riktnummer: 02 (Central Bangkok)
Electricitet
220 Volts
Skatt
På restauranger (inte ’noodle shops’ eller lokala kaféer) tillämpas en moms på 7 %. En serviceavgift på cirka 10 till 15% läggs ofta på i hotellets restauranger och barer. Om din nota inte innehåller en serviceavgift är dricks på omkring 10% uppskattat om servicen har uppfyllt dina förväntningar. Dricks förväntas dock inte i Thailand.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.