På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Peking

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Peking fortsätter att växa, huvudstaden har bevittnat framträdandet av fler och högre byggnader, nya restauranger och nattklubbar. Ändå har staden samtidigt lyckats behålla sin individuella charm. Små tehus på bakgårdar, traditionella tygaffärer, gamla tempel och bullriga gaturestauranger gör denna stad speciell.
Avgångar till Peking från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Peking är ett himmelrike för dig som gillar sightseeing. Staden ståtar med välkända historiska platser samt många tempel som lockar tusentals besökare varje år. Den närliggande Kinesiska muren är helt klart ett måste. Nedan är en lista över några av stadens största turistattraktioner:
Himmelska Fridens Torg
Det 400 000 kvadratmeter stora området är ett viktigt historiskt centrum i Peking. Det var här som den tidigare kommunistiska partiledaren Mao Zedong förklarade grundandet av Folkrepubliken Kina den 1 oktober år 1949. Idag kommer tusentals besökare hit varje år för att se Maos kvarlevor i mausoleet. Besöka The Great Hall of the People som hyser landets nationella folkkongress och beundra 1400-tals Qianmen City Gate som en gång delade Pekings gamla innerstad och förorterna åt.
Förbjudna Staden
Den 720 000 kvadratmeter stora Förbjudna Staden byggdes av kejsar Yongle i början av 1400-talet och var hem till det kejserliga hushållet. Det öppnades för allmänheten år 1949 och det välbevarade området har mer än 800 byggnader och 9 999 rum. "Hallen av suverän harmoni" användes för att fira den kinesiska kejsarens födelsedag och är vackert dekorerad med tusentals drakar. "Palatset för himmelsk renhet" fungerade som kejsarens boende och har flera sovrum.
Summer Palace
Sommarpalatset användes förr av den kejserliga familjen som en tillflyktsort från stressen i Pekings stadsliv. Anläggningen omfattar en rad byggnader och trädgårdar inklusive "Hallen av välvilja och livslängd", liksom det fantastiska "Doftande Buddha-tornet" som erbjuder fantastisk utsikt över Kunming-sjön.
Himmelens Tempel
Denna enorma park byggdes i början av 1400-talet ungefär samtidigt som den Förbjudna Staden byggdes. Parken har flera spännande byggnader. I den norra delen av parken leder en stenhuggen trappa upp till ingången "Hallen för bön om god skörd" med dess cylindriska, blå tegeltak och ett vackert dekorerat innertak. Blixten slog ner och brände ner det till grunden år 1889 men det rekonstruerades noga året därpå. "Hallen för fastande" användes av kejsare för fasta. I söder hittar du det runda Altaret som är en tredelad marmorplattform.
798 Art Zone
Detta välkända konstcenter ligger i en nedlagd betongfabrik från 1950-talet. Den har fotoutställningar, videoinstallationer och andra konstteman.
Liulichang
Liulichang är ett måste för antikjägare. Vare sig det gäller kinesiska målningar, gamla böcker, kalligrafipenslar eller bläckstenar kan du vara säker på att hitta det på Liulichanggatan, en favorit bland kalligrafer och akademiker. Den 750 meter långa gatan expanderades i slutet av 1980-talet och på gamla dagar har den restaurerats.
Kinesiska Muren
Det här är utan tvekan ett av världens främsta turistmål. Muren är ett fantastiskt monument som sträcker sig över 5 000 km och även är synligt från rymden. Den lämpligaste platsen för att se muren är från Badaling i Yanqing län, beläget cirka 70 kilometer från den kinesiska huvudstaden. Ta en av turistbussarna som avgår från Qianmen station eller buss 919 som avgår från Deshengmen station. Andra sevärdheter öppna för turister för att utforska muren är Mutianyu, Huanghuacheng, Simatai och Jinshanling.
Yonghegong Lamasery (Lama Temple)
Ursprungligen byggt år 1694 som bostad för den framtida Yongzheng-kejsaren. Detta komplex av vackert designade byggnader förvandlades till ett tibetansk-buddhistiskt tempel i mitten av 1700-talet. Falun Dian, templets undervisningssal och aula, har en stor bronsstaty av Tsongkapa, grundaren av den buddhistiska Yellow Hat-sekten.
Bra att veta
Beijing Capital International Airport
Beijing Capital International Airport ligger cirka 27 kilometer norr om Pekings centrum. För närvarande består flygplatsen av tre terminaler. Det billigaste sättet att ta sig in till stan är att ta CAAC bekväma flygbussar. Resan tar mellan 40-90 minuter beroende på trafik och start/mål. Pendeltågen lämnar flygplatsen utanför gates 11-13 i ankomsthallen i Terminal 2. Bussar avgår var 15e-30e minut. Det finns också ett AirPort Express tåg kallat ABC eller Airport till Peking City. AirPort Express kör de 27,3 kilometer mellan flygplatsen och staden på 18 minuter, förbinder terminalerna 2 och 3, till Sanyuanxiao station med Linje 10 och Dongzhimen station med linje 2.
Kollektivtrafik
Tunnelbana är det bästa sättet att förflytta sig runt i staden och undvika trafikstockningar. För närvarande finns det 8 linjer inklusive den nyöppnade ABC eller Airport till Peking city airportline, linje 10 och Olympic Branch line. De fem befintliga linjerna är Linje 1, Linje 2 eller Loop Line, Linje 5, linje 13 och Batong Line. Tunnelbanan går från 05.00 till midnatt varje dag. Tunnelbanestationer är märkta med blå skyltar med ett "D" (för Ditie eller tunnelbana) i en cirkel. Skyltarna är tvåspråkiga.
Taxi
Taxi är ett standard-transportsätt för de flesta utlänningar i Peking. Så mycket som 3 miljoner människor tar taxi varje dag men det kommer aldrig ta slut på taxibilar i den här staden då det finns minst 70 000 taxibilar i Peking. Ha din destination nedskriven på kinesiska. Taxichaufförer i Peking är i allmänhet ärliga och vänliga. Räkna med att få tillbaka din växel. Dricks undanbedes. Taxi från flygplatsen till centrum tar ungefär 50 minuter beroende på trafiken. Be om kvittot genom att säga "Fapiao." Pekings "Bureau of Communication" tar emot klagomål gällande taxi, minibuss eller andra fordon. Ingen operatör, men en engelsk inspelning ger instruktioner för att du sedan ska kunna faxa dina klagomål som naturligtvis kommer att minska din ilska direkt. Tel nr +86 10 6835 1150.
Post
Jianguomen Post Office
Apotek
Shidai Golden Elephant Pharmacy
Elektricitet
220 Volt
Telefon
Landskod: +86 Riktnummer: (0)10
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.