På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Bukarest

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Bukarest är utan tvekan Europas bäst bevarade hemlighet. Restauranger, barer, konstgallerier och museum poppar nu upp i så gott som varje nyrenoverat kvarter. Turister har nu börjat upptäcka denna lilla pärla och utforska Bukarest gömda skatter. Välkommen till Bukarest - en välkomnande och livlig stad.
Avgångar till Bukarest från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Bukarest har många olika, vackra landmärken och den mest framträdande är Parlamentspalatset. För att förstå den rumänska historien, berättandes genom kläder, ikoner och keramikföremål passar ett besök till det Rumänska bondemuseet. För en promenad i vacker miljö besök en av de vackraste platserna i Bukarest - Parcul Carol I.
Palatul Parlamentului (Parlamentspalatset)
Palatul Parlamentui byggdes under Ceausescu-regimen och är Rumäniens mest kända byggnad. En rundvisning i de storslagna trapporna och salarna ger en fascinerande insikt i en svunnen tid.
Arcul de Triumf (Triumfbågen)
Bukarests Triumfbåge restes som ett minnesmärke över soldaterna i första världskriget och landets återförening 1918. Triumfbågen byggdes först i trä år 1922 men slutfördes i granit år 1936.
Nationalmuseet
Rumäniens mest imponerande konstsamling visas i detta stora kungliga palats. Här finns verk av Rembrandt och El Greco bland en uppsjö av andra europeiska konstverk.
Bukarest Universitet
Bukarest Universitet är ett centrum för Bukarests intellektuella och politiska aktiviteter, men har också en dramatisk historia. Under revolutionen 1989 utspelades hårda sammandrabbningar just här. I närheten ligger även Bukarest Arkitektskola, Nationalteatern, Historiska Museet och sjukhuset Coltea.
Filarmonica George Enescu
Fantastiska Filarmonica George Enescu utgör navet i Bukarests musikliv. Utsökta mosaiker och historiska fresker smyckar den här cirkulära 1800-talsbyggnaden som i dag fungerar som konserthus.
Rumänska Bondemuseet
Det Rumänska Bondemuseet är ett fantastiskt museum som brukar betraktas som Rumäniens bästa med massor av keramik, ikoner och kläder. Det inrymmer också en fascinerande utställning om kommunismen och ruinerna av en transsylvanisk träkyrka från 1700-talet.
Judiska Historiska Museet
Museet ligger i en fantastisk synagoga och berättar historien om de tusentals judar som levde i Bukarest fram till år 1937. För den bästa upplevelsen, se till att boka en guidad visning som tar dig igenom de olika delarna av utställningen.
Curtea Veche Gård & Kyrka
Curtea Veche var byggt under 1400-talet av Vlad Tepes, även känd som Vlad Dracula. Enligt legenden brukade han hålla sin fångar undangömda under gården. Det som finns kvar idag är några väggar, valv och gravstenar. Den här kyrkan från mitten av 1500-talet är Bukarests äldsta. Originalfresker och den valakiska arkitekturen är det som lockar i denna anrika sevärdhet.
Bra att veta
Henri Coandă Internationella Flygplats
Bukarest har två flygplatser: Henri Coandă Internationella Flygplats och Bucharest Băneasa Flygplats. Henri Coandă Internationella Flygplats ligger cirka 17 kilometer från city och resan hit tar cirka 40 minuter. Det är mestadels internationella och inhemska flyg som går härifrån. Tåg förbinder flygplatsen med Bukarest Norra Tågstation. Du kan också ta nummer 780 expressbusslinje. Buss 783 förbinder flygplatsen med city och den går hela dagen, var 40:e minut på kvällar. Du hittar bussar vid avgångs- och ankomstterminalerna. Taxi kan beställas genom en touch screen i ankomsthallen.
Bucharest Băneasa Flygplats
Bucharest Băneasa Flygplats ligger 8 kilometer norr om city och resan hit tar cirka 20 minuter. Hit går främst charterflyg och inrikesflyg. För att ta dig till och från flygplatsen kan du ta buss 131, 335, 148, 112 och 301. Du kan också ta spårvagn nummer 6 och expressbuss 783.
Kollektivtrafik
Du kan antigen gå, cykla, åka buss, spårvagn, trådbuss eller tunnelbana när du ska ta dig runt i Bukarest. Då tar du dig runt i staden på ett säkert och effektivt sätt. Biljetter till bussar, spårvagnar och trådbussar kan köpas i alla RATB-kiosker. Stämpla din biljett i maskinen för att undvika böter. Allmänna transporter kan du åka med mellan klockan 05.00 till 23.59. Bukarests tunnelbana har fyra linjer och 45 stationer. Tågen går var 4-7:e minut, var 15-20:e minut under lågtrafik, mellan 05.30 till 23.00. Sitt längst fram i tåget så undviker du att missa stationsskyltarna som inte är helt tydliga. Tunnelbanan är bra för att resa längre sträckor. Biljetter kan användas på alla typer av transport förutom expressbussarna.
Taxi
Kontrollera alltid att din taxi har en taxameter så undviker du att betala onödigt mycket. Med en taxi med taxameter får du en bekväm och prisvärd taxiresa. Du kan stoppa en på gatan. Två ansedda taxibolag är: CrisTaxi +40 723 349 461 www.cristaxi.ro ProfTaxi:
Post
Du kan köpa vykort från gatuförsäljare och köpcentrum. Postkontor:
Apotek
Det finns flera apotek i centrala Bukarest som har öppet sent. Apotek Sensi-Blu:
Telefon
Landskod: +40 Riktnummer: 21
Elektricitet
220V / 50Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.