På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Chania

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Chania måste vara den vackraste hamnstaden i Grekland. Svalor svävar mot en klarblå himmel ovanför den underbart vackra venetianska hamnen. På kajerna trängs borden till uteserveringarna. Bakom hamnen slingrar sig de smala shoppinggränderna genom den stämningsfulla gamla staden. På båda sidor om staden sträcker sig långa sandstränder längs kusten.
Avgångar till Chania från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Chania har många härliga upplevelser att erbjuda dig på din semester. Prova på en båtutflykt med glasbotten och njut av det härliga havslivet. Om det inte är spännande nog, gå till Limnoupolis Water Park och känn adrenalinkicken på vattenrutschbanorna. Prova även på dykning eller bara ligg på stranden hela dagen. Hur som helst kommer du att återvända hem utvilad.
Fort Firca
Njut av den vackra havsutsikten från venetianska fortets fridfulla ruiner. Det intressanta sjöfartsmuseet, alldeles bredvid, berättar Chanias maritima historia. På den här platsen restes Greklands flagga för första gången.
Limnoupolis Water Park
Limnoupolis Water Park är barnens självklara val, med vattenrutschbanor, pooler och en så kallad lazy river. För de vuxna finns det jacuzzi och en poolbar. Butiker och matställen gör Limnoupolis Water Park till ett komplett utflyktsmål.
Samariaravinen
Denna berömda 16 kilometer långa vandring går på botten av en spektakulär bergsravin som leder ned till sydkusten. Du behöver rejäla skor, vatten och en hatt! En god idé är att sova en natt i närheten och ta bussen tillbaka till Chania dagen efter.
Båtutflykter
Glasbottnade utflyktsbåtar går i de kristallklara vattnen till den närliggande St Theodorön. Andra båtar går till den idylliska stranden i Stavros på Akrotirihalvön. Priserna varierar, så gå gärna runt och jämför.
Blue Adventures Diving
Det finns ett flertal dykcenter i Chania men dessa två är högt rekommenderade - Blue Adventures Diving och Omega Divers. Båda är certifierade och har gott rykte i branschen.
Omega Divers
Att dyka ger dig en möjlighet att träda in i en helt ny värld med sällan skådade varelser och tillåter dig att för en stund befinna dig viktlös i ett helt annat element.
Den Botaniska Trädgården
Den Botaniska Trädgården på Kreta välkomnar dig till 20 hektar av örter, medicinska växter, prydnadsväxter och fruktträd från hela världen. Naturen och färgerna är en underbar upplevelse för hela familjen och värt ett besök.
Sjöhistoriska museet på Kreta
Sjöhistoriska museet på Kreta är ett bra museum att tillbringa ett par timmar och lära känna Grekland lite bättre. På första våningen hittar du en intressant film om historien om Kreta. Utsikten över hamnen och fyren härifrån är fantastisk.
Bra att veta
Chania Flygplats
Chanias flygplats betjänar västra Kreta och ligger 14 km utanför staden. De flesta resenärer reser med charterarrangörer där busstransfer eller hyrbil ingår. Övriga resenärer kan ta taxi in till staden.
Kollektivtrafik
Kl. 06.00 – 18.00 går lokala bussar längs kusten till och från Chania, som stannar vid badorterna. I Chania går det stadsbussar i de moderna områdena, men den gamla staden är inte större än att man utan problem kan promenera. Dessutom är gatorna och gränderna för smala för busstrafik.
Taxi
Chanias blåvita taxibilar ropar du in från gatan, men du kan även beställa taxi på telefon. Att lämna dricks är frivilligt.
Post
Huvudpostkontoret ligger i centrala Chania men det är möjligt att köpa frimärken i många affärer.
Apotek
På dörren till alla apotek sitter en lista som visar vilket apotek som har nattöppet. Ett grönt kors markerar vilka affärer som är ett apotek. Normala öppettider är kl. 8.00-13.00 och kl. 17.00-20.30.
Telefon
Landsnummer: +30 Regionalt riktnummer: 28210 Observera att telefonnummer och riktnummer i Grekland inte börjar med 0.
Elektricitet
220V
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.