På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Chicago

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Chicago, den tredje största staden i USA, ligger vid kusten av pittoreska Lake Michigan som återspeglar dess bländande skyline. En levande och internationell stad med museum i världsklass, mat och nattliv. De många parker och mil av vägar längs sjön är fantastiska attraktioner för sportiga typer, medan de exklusiva affärerna och restaurangerna lockar den sofistikerade besökaren. Chicago är också födelseplatsen för modern jazz och blues så en utflykt till någon av dess många klubbar är ett måste för musikamatörer och entusiaster likaså.
Avgångar till Chicago från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
I Chicago kommer du aldrig att bli uttråkad! Besök en av många Jazzklubbar, prova den berömda `deep- dish pizza`, spendera dina pengar på the Magnificent Mile eller besök Art Institute Of Chicago vilket är ett konstmuseum.
The Art Institute of Chicago
Världens största samling av impressionistmålningar utanför Louvren i Paris, tillsammans med ett stort antal specialutställningar. Här kan du beundra amerikanska, europeiska och asiatiska konstverk både målningar och skulpturer.
John G. Shedd Aquarium
Shedd akvarium är världens största inomhusakvarium och hem till mer än 32,500 djur och 1,500 olika djurarter från runt om i världen. Kom hit och utforska!
Wrigley Field
Wrigley Field i Chicago har varit hem för Chicago Cubs sedan 1916, vilket gör den till en av de äldsta basebollarenor som fortfarande är i drift. Arenan är den näst äldsta som används i MLB efter Fenway Park i Boston.
Navy Pier
Navy Pier är en familjeattraktion med underhållning, nöjespark, shopping, restauranger, sjökryssningar och mer än 20 hektar med trädgårdar och parker.
The Field Museum
År 1997 köpte Chicagos berömda naturhistoriska museum Sue, den största, mest kompletta och bäst bevarade Tyrannosaurus Rex någonsin. Detta är ett bra museum för alla åldrar.
John Hancock Observatory
När du ser den vackra utsikten från John Hancock Observatory, kommer du snart att förstå varför det är en favorit både bland turister och lokalbor. Njut av den hisnande 360 graders utsikt som sträcker sig över 4 stater, och Lake Michigan.
Sears Tower
Sears Tower är den högsta byggnaden i Nordamerika och den tredje högsta byggnaden i världen. Den byggdes år 1974 och ritades av arkitekten Bruce Graham. Här erbjuds en otrolig utsikt över staden!
Adler Planetarium
Byggt 1930, Adler Planetarium & Astronomy Museum i Chicago, Illinois var den första planetarium som byggs på västra halvklotet och är den äldsta som finns i dag. Här erbjuds dagliga program, utställningar och speciella föreläsningar.
Bra att veta
Flygplats
Chicago har två flygplatser: O’Hare International Airport och Midway Airport. O’Hare är ungefär 30 km nordväst om centrum och Midway flygplats ligger 10 km sydväst om stadens centrum. The Blue Line tåget kör till och från O’Hare och centrala Chicago 24 timmar om dygnet. The Orange Line tåget kör till och från Midway flygplats och centrala Chicago och kör också 24 timmar om dygnet. Taxi tar ca 20-30 minuter till centrum.
Kollektivtrafik
Chicago har ett utmärkt system av tåg, bussar och pendeltåg. Du kan betala kontant på bussen men i så fall med exakt växel. Transit-kort kan köpas i utvalda butiker och då undviker man allt krångel med exakt växel. Du kan också ringa och få exakta anvisningar om kollektivtrafik till och från alla platser i staden. RTA reseinformation är tillgänglig 7 dagar i veckan, inklusive helgdagar, kl. 04.45-1.00 för reseinformation om CTA, PACE och Metra.
Taxi
Det är lätt att hitta en taxi i centrum eller i närheten av Miracle Mile. Det är ingen avgift för bagage eller kreditkortsanvändning och dricks är frivilligt. Yellow Cab Company: +1 312 829 4222 Checker Taxi Company: +1 312 243 2537
Postkontor
Huvudpostkontoret ligger på 433 West Harrison Street. Det är öppet dygnet runt, 7 dagar i veckan. Besök hemsidan för mer information.
Apotek
Walgreen’s är öppet dygnet runt, 7 dagar i veckan och det finns ett antal Walgreen´s inne i Chicago.
Hospital
John H. Stroger, Jr. Hospital of Cook County, 1900 West Polk Street, tel: +1 312 864 6000, www.cchil.org Northwestern Memorial Hospital, 251 East Huron Street, tel: +1 312 926 2000, www.nmh.org
Telefon
Landsnummer: +1 Riktnummer Chicago: 312 eller 773
Elektricitet
110 volts, 60 hz Standard tvåstiftskontakt.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.