På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Köln

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Det sägs att Kölnbor som bor utomlands alltid har hemlängtan - besökaren förstår snart varför. Tysklands äldsta storstad – som förstås givit namn till Eau de Cologne – blandar överdådiga romerska kyrkor med supermodern arkitektur och livliga shoppinggator med världsberömda museer. Då har vi inte ens nämnt karnevalen...
Avgångar till Köln från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Att besöka den vackra katedralen är ett måste och om du är en kostfantast bör du att ta en rundtur på Ludwig museet. Missa självklart inte chokladmuseet och provsmakning av öl på en av hundratals pubar runt om i staden.
Domkyrkan St. Peter
Katedralen började byggas 1248 och var det största byggprojektet under medeltiden. En stor och ansenlig kyrka var nödvändig för att möta den stora anstormningen av pilgrimer som kom därför att en av den katolska kyrkans största helgedomar deponerats här relikerna av de tre vise männen. Benen ligger i ett skrin som är domens dyrbaraste skatt – ett medeltida mästerverk i guldsmide.
Team Escape
Lös mysterier, lägg pussel, hitta ledtrådar och lös problem. Genom att använda ditt sinne, din kropp och med hjälp av ett bra team, har ni en timme att ta er ut ur ett rum.
Botanischer Garten/Flora
Botanischer Garten / Flora har anor från 1700-talet och är vackert beläget längst med floden Rhen. Med en stor variation av växter, är enbart växthuset värt ett besök, det är som att resa genom Sydamerikas regnskog.
Roman Praetorium
På Roman Praetorium lär du dig om stadens historia och det gör denna plats till ett bra ställe att påbörja ditt besök i Köln. Gå runt och igenom tunnlarna av de romerska ruinerna, ta din tid vid denna pärla i staden.
OffArtCologne Galerie
OffArtCologne Galerie ligger i Gamla stan i Köln och är en plats för unga konstnärer att visualisera sitt arbete för världen. Ring eller skicka ett mail för en privat visning eftersom de bara har öppet för bokade möten.
Neptunbad
Det finns inget bättre sätt att slappna av på än på ett spa. Njut av den japanskinspirerade, trevånings sp- avdelningen med pooler, sju olika bastur, relaxavdelningar och ett gym. Du kan lätt tillbringa en dag här och avrunda kvällen med en läcker måltid.
Oper Municipal Theatre
Tyskarna har alltid varit stora fans av musik i olika former och det är inget undantag med denna moderna operan i Köln. Biljetterna är prisvärda och akustiken fantastiskt.
Lanxess Arena
När det kommer till stora arenor som är välorganiserade så kan Lanxess Arena vara en av de bästa. De har allt från konserter, till ishockey och olika shower, ljudsystemet är bra och det finns många olika matstånd att välja mellan när du börjar bli hungrig.
Bra att veta
Flygplats - Köln Bonn
Flygplatsen Köln/Bonn ligger 17 kilometer sydost om city. Det tar omkring en kvart att åka bil eller S-Bahn till centrala Köln. Tåget går var tjugonde minut till flygplatsen från Hauptbahnhof (från klockan 4.21 till 0.41 på vardagar). Lördag och söndag går tågen en gång i halvtimmen och det sista klockan 23.11.
Kollektivtrafik
Kölns transportsystem är bra utbyggt med ett sammanhängande nät från Bonn till Ruhrområdet. Om man tänker vara en aktiv turist kan det löna sig att köpa Köln WelcomeCard som inkluderar hela tåg- och bussnätet (Verkehrsverbund Rhein-Sieg - VRS) och ger rabatterat inträde till 70 olika sevärdheter och billigare matpriser på vissa restauranger.
Taxi
Bilarna i Köln är crèmefärgade. Alla registrerade taxichaufförer har en legitimation med nummer synlig för passageraren. Taxi Ruf
Post
Frimärken finns att köpa i automater, i vissa kiosker och på posten. Den centrala postkontoret kan du hitta på Hauptbahnhof.
Apotek
Tyskland praktiserar ett rullande joursystem. Det aktuella numret till jourhavande apotek står på varje apoteksdörr.
Telefon
Landsnummer: +49 Riktnummer: 0221 och 02203
Elektricitet
220 volt
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.