På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Dubrovnik

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Staden Dubrovnik är full av liv året runt. Den otroligt vackra Gamla stan med sina marmorgator är unik. Det är alltid fullt med folk på torgen, de små bakgatorna, kaféerna och barerna. Rena stränder och kristallklart vattnen runt stadens murar är en fantastisk upplevelse året runt.
Avgångar till Dubrovnik från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Dominikanerkloster och Museum
Detta kloster byggdes 1301 av Dubrovniks invånare på order av de lokala myndigheterna. Museet i samma byggnad har en imponerande samling konst från 1500 talets Dubrovnik.
Mount Srd
Den bästa utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar är utan tvekan från toppen av Srd Hill. Dubrovnik Cable Car byggdes redan 1969 och var alltid entusiastiskt används av mer än 2,5 miljoner besökare som ville njuta av den vackra panoramautsikten. En klar dag kan du se upp till 60 km. Av denna anledning byggdes Imperial Fortress strategiskt på denna privilegierade plats i början 19th century. Det är också möjligt att ta sig dit med bil eller till fots. Oavsett hur du kommer dit är en fantastisk utsikt din belöning!
Elaphite-öarna
Vackra och oexploaterade öar mellan Dubrovnik och Peljesac-halvön. Kolocep är en av de populäraste öarna bland turister eftersom där finns både skog och underbara sandstränder. Färjan från Dubrovnik går fyra gånger om dagen under sommarsäsongen.
Trsteno
Precis utanför staden ligger denna vackra renässansträdgård uppflugen på en kulle med utsikt över havet. I den underbara, frodiga trädgården finns det träd som är 400 år gamla och 50 meter höga. Det växer även palmer, mandarin- och grapefruktträd. Den är särskilt värd ett besök en solig vårdag.
Gamla Stan
Otroligt vackra byggnader och en suverän stämning gör Gamla stan till en fantastisk plats att strosa runt på. Marmorgatorna är några av de mest fascinerande i världen. I början av huvudgatan, Stradun, ligger ett gammalt kloster och i slutet ett stort torg.
Stadsmuren
Hela Gamla stan i Dubrovnik är omringad av en stadsmur som byggdes för att kunna försvara staden mot anfall från havet. Muren är nästan två kilometer lång och hela 25 meter hög på sina ställen. En promenad på muren är det perfekta sättet att uppleva Gamla stans prakt från medeltiden och barocken. Öppen dagligen kl. 10–15 under vintersäsong och kl. 9–19.30 under sommarsäsong.
Bra att veta
Flygplatsen ligger ca 2,2 mil öster om staden. Flygbussarna är anpassade efter ankomsterna, även de senare. De stannar vid stadsporten till Gamla stan eller vid busstationen, och en biljett kostar 30 kuna. Taxi från flygplatsen till Gamla stan kostar ca 200 kuna. Det tar omkring en halvtimme med bil.
Flygplats
Dubrovnik Airport ligger cirka 22 kilometer öster om stadens centrum. Flygbussar finns vid alla ankomster, även sent på kvällen. Hållplats för flygbussarna är vid ingången till Gamla stan eller vid busstationen och en biljett kostar 30 kunas. Priset från Dubrovniks flygplats in till Dubrovnik är mellan 200 och 235 kunas, beroende på vilken del av staden hotellet ligger. Resan tar cirka 30 minuter med bil.
Busstationen
Address: Obala pape Ivana Pavla II 44 A Phone: +385 20 356 004 Web: http://www.libertasdubrovnik.hr För mer information ring 060 305 070 eller e-mail: kolodvor@libertasdubrovnik.com
Kollektivtrafik
De flesta delarna av Dubrovnik är lättast att utforska till fots. Om du känner att avståndet är lite för långt har staden ett utmärkt bussystem. Priset för en enkelbiljett är 10 kuna om man köper från busschauffören och bara 8 kn ("S" biljett) om du köper biljett i en tidningskiosk. Biljetten gäller i en timme för ett obegränsat antal resor inom staden. Vid köp av en "P" bussbiljett till priset av 120 kN, har du rätt till 20 turer till ett pris av endast 6 kN. Det finns en ny bussterminal i Gruz. Om du behöver ta dig från Gamla stan till busstationen, hoppa på buss nummer 1, 1a och 1b.
Taxi
Radio taxi Centar 970 Adress: Josipa Pupacica 7 Tel: +385 20 970 (dygnet runt) 0800 0970 (gratis nummer) e-mail: info@radiotaxidubrovnik.com http://www.taxi-dubrovnik.hr Radio taxi Dubrovnik JTD Dubrovnik Adress: Vlatka Maceka 96 Gratis nummer: 0800 1441 (dygnet runt) http://www.taxi-ragusa-dubrovnik.com
Post
Apotek
Apotek i öppna växelvis: Gruz och Kod Zvonika Pharmacie Gruz Adress: Obala pape Ivana Pavla II 9 Tel: +385 20 418 990 Pharmacie Kod Zvonika Adress: Placa bb Tel: +385 20 321 133
Telefon
Landsnummer: +385 Riktnummer: 020
Elektricitet
I Kroatien används 220 V och europeiska standardstickkontakter med två runda stift.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.