På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Faro

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Många säger att Faro – Algarveregionens huvudstad – ligger på Europas vackraste kuststräcka. Här sträcker sig långa sandstränder, inramade av klippmassiv, åt båda håll. Faro är en charmig gammal stad med kullerstensgator och lummiga parker. Läget mitt i Algarve gör dessutom Faro till en perfekt utgångspunkt för rundresor. Besök Faro och lär känna denna vackra, kosmopolitiska stad som vibrerar året om!
Avgångar till Faro från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Trädgården intill hamnen, Jardim Manuel Bivar, är en bra utgångspunkt. Vid dess övre ände börjar stadens huvudsakliga shoppingområde – ett litet nätverk av gågator med alla slags butiker, kaféer och krogar. Därifrån kan man röra sig norrut mot några av Faros mest kända kyrkor – Igreja do Carmo till exempel – eller nordväst via rondellen Largo 25 de Abril till färskvarumarknaden.
Museu Municipal
Museu Municipal är även kallat Museu Arqueológico eftersom det i första hand innehåller arkeologiska fynd. Det ligger i det f d klostret Nossa Senhora da Assunção innanför ringmuren. Klosterträdgården från 1540, med vackra pelargångar i två plan, är museets hjärta. Till det mest sevärda hör en romersk golvmosaik från 300-talet med guden Neptunus huvud i utsökt detalj.
Faro Cathedral
Utvändigt är Faros katedral låg och stabbig, en blandning av renässans och barock till följd av långdragna om- och tillbyggnader efter krigshärjningar och naturkatastrofer. Interiören är minst lika blandad men med intressanta inslag, bl a en stor orgel från 1700-talet med kineseridekor.
Igreja do Carmo
Bland Faros kyrkor är det denna som är den mest besökta, men inte så mycket för den fantastiskt överarbetade, bladguldstunga barocka interiören som för dess Capela dos Ossos, ett “benkapell”. Detta tillkom 1816 och är helt dekorerat med skelettdelar från munkar.
Parque Natural da Ria Formosa
Våtmarksområdet Ria Formosa förklarades som naturskyddat område 1987 därför att dess unika förutsättningar som häckningsplats för våtmarksfåglar ansågs hotade av turismens framfart. Hela kuststräckan från Faro till Cacela Velha undgick på så vis exploatering. En båttur till någon av Faros öar är ett sätt att besöka Ria Formosa.
Palatset och Trädgården i Estoi och de Romerska Lämningarna i Milreu
I byn Estoi strax norr om Faro ligger unika Palácio de Estoi, ett privatpalats byggt i rokokostil under 1800-talets senare hälft. Denna miniatyrversion av kungliga palatset i Queluz utanför Lissabon omges av en mycket vacker trädgård som är öppen för allmänheten. I Milreu – omedelbart utanför Estoi – finns Algarves främsta romerska lämningar.
Dykning
Det finns många anledningar att besöka Faro men en av de främsta orsakerna är naturligtvis dykningen. Oavsett om det är första gången du dyker eller om du har gjort det i flera år så passar dykskolan Hidroespaço dina behov. De är de enda som är licensierade för dykning bland sjöhästar.
Capela de Ossos
Chapel of Bones är ett litet kapell, men ger inte desto mindre ett bestående intryck. Insidan av kapellet är gjort utav människoben. Det kanske inte för alla, men med endast 1 € som inträde är det värt ett besök.
Deserta Island
Spendera dagen på en öde ö och njut av den vita sanden och det kristallklara vattnet. Du tar dig dit antingen med båt eller båttaxi, och glöm inte att ta med vatten då solen är väldigt stark. Eftersom det bara finns en restaurang på ön är det en bra idé att ta med ett mellanmål.
Bra att veta
Faros Flygplats
Faros internationella flygplats ligger sex kilometer väster om staden, alldeles vid havet. Buss nr 14 och 16 går regelbundet in till Faro centrum, resan tar cirka 20 minuter och kostar ca €2.30. En taxi in till Faro tar knappt femton minuter och kostar från €10.
Kollektivtrafik
Faros järnvägsstation förbinder staden med resten av Algarve och övriga Portugal. Det finns även ett väl utbyggt bussnät, EVA, som vanligtvis är effektivare, för resor i regionen. Inom Faro klarar man sig bra till fots, men önskar du hellre ta en lokalbuss heter bussbolaget Proximo. Busstationen ligger precis söder om tågstationen på:
Taxi
För längre resor är det bättre att förhandla fram ett pris i förväg eftersom chauffören har rätt till olika tillägg för tom retur om taxametern används. Dricks är inte obligatoriskt men uppskattas även i små proportioner. Bilarna är antingen beiga, gröna eller svarta och det bästa sättet att hitta en är att gå till en av de taxistationerna eller förboka. Ett av taxibolagen i stan är Faro Taxi.
Post
För att hitta ett postkontor i Faro ska du leta efter den röda skylten med CTT. Brevlådorna är också röda. Faros huvudpostkontor ligger i Largo do Carmo och det är öppet från måndag till fredag​​.
Apotek
Varje stadsdel har alltid ett jouröppet apotek (farmácia, med ett grönt kors ) enligt ett schema som visas i fönstret på stängda apotek. Öppettider är annars 09.00-13.00 och 15.00-19.00. Ett av apoteken i staden är Farmacia Alex och du hittar det på:
Telefon
Landsnummer: +351 Riktnummer: 289
Elektricitet
220 volt/50Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.