På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Frankfurt

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Dagens Frankfurt har mycket mer att erbjuda än skinande skyskrapor, Europas centralbank och dyra restauranger. Bakom den välputsade fasaden finns medeltida kvarter, inbjudande picknickparker och ett överraskande hälsosamt fritidsliv.
Avgångar till Frankfurt från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Sachsenhausen är en charmig stadsdel där vissa gator är kullerstensgator. Här ligger också det stora museiområdet vid Schaumainkai. Norr om de centrala delarna ligger stadsdelen Bornheim vars smeknamn är das Lustige Dorf (Den roliga byn). Det är Frankfurts folkrikaste stadsdel och har på senare år fått bohem-chica inslag. Westend är precis som Londons Westend fashionabelt.
Shoppa på Zeil
Zeil är den största shoppinggatan i Frankfurt, kantad av internationella varuhus, eleganta butiker och den toppmoderna köpcentret som kallas Zeil Galerie. En stor del av denna livliga gata är en gågata.
Goethe Hause
Som man nästan kan förstå av namnet, så var det i det här huset som Tysklands store poet och författare, Johann Wolfgang Goethe, föddes år 1749. Hans två mest berömda verk är ”Den unge Werthers lidanden” och ”Faust”.
Alte Oper
Alte Oper är ett minst sagt fagert utsmyckat operahus i renässansstil som förstördes under 2:a världskriget. Det man ser på fasaderna är en kopia av det gamla operahuset medan innandömet är modernt. På tredje våningsplanet ligger en restaurang/bar/terrass där man kan sitta in till småtimmarna.
Main Tower
Main Tower-tornet färdigställdes under år 2000 och har snabbt blivit en av de mest populära sevärdheterna i Frankfurt. Den mäter 200 meter och är en mycket imponerande skyskrapa med 56 våningar. Det är den enda skyskrapan i Frankfurt som har ett offentligt visningsobservatorium, vilket lockar hit folkmassorna.
Städelsches Kunstinstitut
Städelsches Kunstinstitut är ett av de många museerna utmed Schaumankai. Här hänger verk av gamla mästare som Rembrandt, Renoir, Rubens, Van Eyck och Botticelli.
Ebbelwei-Express - Applewine Express
Äppelvin, eller cider, är en mycket populär och berömd dryck i Frankfurt, och kärt barn har många namn: Ebbelwei, Apfelwine, Ebbelwoi, Äppler och Stöffsche. Ebbelwei Express är ett sätt att utforska staden, inklusive Gamla Stan och Sachsenhausen, medan du njuter av en flaska Ebbelwoi. Den här turen innebär även bakgrundsmusik och många skratt.
Römerberg
Römerberg är ett medeltida torg och navet i Gamla Stan, Altstadt. Den ursprungliga Römerberg förstördes under andra världskriget, men det har byggts upp sedan dess och numera kan man återigen promenera runt detta vackra torg och titta på de olika byggnaderna. Förhoppningsvis är din timing rätt och du får bevittna en av de festivaler som hålls här. I mitten av torget ligger Rättvisans Fontän (Gerechtigkeitsbrunnen), där en staty av gudinnan Justitia håller i rättvisans våg. Den kanske mest kända byggnaden här är "Römer", stadens stadshus under de senaste 600 åren.
Pauluskyrkan (Paulskirche)
Pauluskyrkan är en viktig politisk och demokratisk symbol i Tyskland. Det blev säte för det första helt tyska parlamentet år 1848, även om det inte förblev så särskilt länge. Idag används kyrkan främst för ceremonier.
Bra att veta
Flughafen Frankfurt Airport
Flughafen Frankfurt Main ligger tolv kilometer från centrum och är Europas näst största flygplats. På flygplatsen finns både en station för regionala tåg samt en för långdistanståg. Det smartaste sättet att ta sig in till stan är med lokaltåg till Frankfurts centralstation. Det finns också ett stort antal bussar och shuttlebussar som tar dig till och från flygplatsen. Du hittar dem utanför Terminal 1. Taxibilar och hyrbilsföretag finns representerade på flygplatsen.
Hahn Airport
Frankfurt betjänas också av Hahn Airport som ligger 110 kilometer väster om Frankfurt. Bussar kör från flygplatsens huvudterminal in till stan, en resa på 1 timme och 45 minuter. Biljetten kan lösas på bussen. Taxibilar och hyrbilsföretag finns på flygplatsen. Airport-Taxi-Service.de +49 65 43 35 14 www.airport-taxi-service.de Taxi Bucke GmbH +49 65 43 81 85 18 www.taxi-online-booking-service.com
Kollektivtrafik
Frankfurts kollektivtrafik består av pendeltåg, spårvagn, buss och tunnelbana. Turister kan lösa ett särskilt turistkort, ett så kallat "Frankfurt Card" med obegränsade resor med kollektivtrafiken, rabatter på museer och guidade stadsturer. Kortet finns att köpa på turistbyråer, resebyråer, centralstationen och flygplatsen.
Taxi
Taxibilar kan med fördel stoppas på gatan. Ge gärna gärna tio till femton procent av notan i dricks. Taxi Frankfurt www.taxi-frankfurt.de Main Taxi Frankfurt:
Post
Leta efter de gula skyltarna med namnet Deutsche Post AG på. Postbank Finanzcenter:
Apotek
Du kan lätt hitta ett apotek i Frankfurt. Apotheke an der Hauptwache:
Elektricitet
230V/50Hz
Telefon
Landskod: +49 Riktnummer: 069
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.