På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Halmstad

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Där ån Nissan möter havet ligger Halmstad - en skön mix av puls och småstadscharm, salta stränder och lugna fiskevatten. Flera stränder, förutom välkända Tylösand, kantar vår fyra mil långa kust. 13 golfbanor, kanotvatten, 200 km cykelväg och flera sporter på elitnivå är annat som lockar den aktive. Stadskärnan är gemytlig och här varvas personliga butiker med ett charmigt krog- och kaféliv. Evenemangsstaden Halmstad stoltserar med ett varierat och rikt utbud av evenemang för alla åldrar, året om. Dessutom är konsten närvarande överallt med inslag av bland annat Milles och Picasso. Vem du än är, vad du än vill göra, har Halmstad upplevelsen för dig. Välkommen!
Avgångar till Halmstad från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
I Halmstad är det alltid något på gång och programmet är brett med teater, sport, festivaler, konst med mera. Släpp loss till husbandet eller luta dig bekvämt tillbaka på någon av alla uteserveringar. Kanske föredrar du en sväng om på en dansbana, eller gospelkonsert i Gullbranna. I Gyllene Tiders hemstad avlöser festligheterna varandra. Det vimlar även av konst i Halmstad i alla dess former, hämta en konstkarta på turistbyrån och bege dig ut i staden som din egen ciceron. Är du sugen på att slå några slag, finns tolv golfbanor i Golfhuvudstaden Halmstad. Passa på att ta ett dopp vid någon av sommarstadens alla stränder, besök flaggskeppet Tylösand eller hitta din egen favoritvik. Naturen finns hela tiden nära med vidsträckta myrar, ädellövskog, branta bergsluttningar och forsande vattenfall. Upplev något av alla våra naturreservat till fots, cykel eller varför inte kanot? Som du märker finns det något för alla i Halmstad, nu är det dags att hitta din favorit.
Strandliv
Solvarm sand mellan tårna skvallrar om dagens sköna väder långt efter solnedgången. Flaggskeppet bland stränderna heter Tylösand, men pärlorna är många längs kustbandet. Här finns klippbad, små enskilda vikar och kilometerlånga sandstränder. Utbildade livräddare patrullerar Tylösand, Frösakull, Ringenäs och Villshärad för din trygghet, varje dag kl 10–18 från veckan innan midsommar till mitten av augusti (Villshärad fr o m midsommar). Bevakning med livräddare i Tylösand startade redan 1958. Livräddarskolan är Nordens enda och varje år utbildas ett 50-tal livräddare.
Vandrings- och cykelleder
Med ca 20 mil cykelväg är det bara att trampa på. Ginstleden går längs hela Hallandskusten, Hylteslingan utmed Nissadalens vildmark, och Cykelspåret genom ådalar och kuperad terräng. Banvallsledens 25 mil går mellan Halmstad och Karlshamn. Vandraren har miltals att upptäcka. Prins Bertils stig är en kustnära vandringsled på 18 km, från Halmstads slott via Tylösand, till Möllegårds lummiga naturreservat. Den 38 mil långa Hallandsleden går genom Halmstads kommun men det finns fler vandringsleder och strövområden - stadsnära på Galgberget eller längre ut i Haverdal och Steninge samt i skogarna kring Skedala, Simlångsdalen och Kvibille.
Underhållning
I hemstaden av Gyllene Tider och Roxette finns alltid ett stort utbud av underhållning. På Simstadion Brottet hålls det konserter med havet i bakgrunden. På Hallandsgården sjungs allsång och Norre Katts Parks musiker och poeter träder upp på Kafé Rotundans lilla scen. Livemusik hörs från pubar och rockscener, under den Internationella Gatuteaterfestivalen blir hela staden till en stor scen och Nolltrefem är ett kulturcentrum för ungdomar som ofta får besök av kända artister på väg upp. På Halmstad Teater fylls salen med förväntansfull publik när olika produktioner får en att tappa andan och intressanta föreläsningar fascinerar. Programmet är fullspäckat med artister och lokala talanger presenterar musik, teater, varieté, dans och musikaler. Om du är ute efter större shows, idrottsevenemang och utställningar är Halmstad Arena det perfekta valet för dig. Njut av residensorkestern eller koppla av på en av Halmstads många uteserveringar. Eller föredrar du att dansa loss till en dansband i Västerhagen? Kanske en gospelkonsert i Gullbranna? Under juli kommer festivalandan redan upp när solen fortfarande står högt och After Beachen på Solgården i Tylösand är en klassiker, minst sagt.
Fiske
Havsfiske, insjöfiske och fiske i strömmande vatten.Flugfiske, Put & Take och Catch & Release – allt för att överlista både lax, öring, gädda, gös eller kanske en mört. Öka chansen att få rekordfångst genom att anlita en fiskeguide eller gå en kurs hos några av våra arrangörer. En omsorgsfull fiskevård, med bland annat laxtrappor i Nissan, har gjort Halland till ett av landets största fiskelän.
Stadsbondgården Olofstorp
Stadsbondgården Olofstorp ligger naturskönt i Fyllinge, Stadsbondgården Olofstorp är ett populärt utflyktsmål. Här finns olika sorters djur, fina trädgårdar, kafé och butik med försäljning av hantverk. På Stadsbondgården finns något för de flesta. Här finns kor, hästar, åsna, grisar, får, kaniner, katter, getter och höns. Det finns en hälsoträdgård, en örtagård och en kryddgård. I området kring Stadsbondgården finns välplanerade stigar längs Assarpsbäcken, möjligheter till grillning och andra aktiviteter.
Garnisonsmuseet
Militärhistoria och kuriosa om soldatlivet. Utställning om seriefiguren 91:an Karlsson.
Halmstadtravet
På Halmstadtravet kan du uppleva allt från V75 till Sprintermästaren. Planera en helkväll för familjen eller företaget.
S:t Olofs Kapell
Populärt bröllopskapell i trä. Sommaröppet. Visning vintertid efter överenskommelse.
Bra att veta
Avstånd till Halmstad
från Göteborg: 140 km från Helsingborg: 80 km från Malmö: 135 km från Köpenhamn: 180 km
Cykeluthyrning
Hyr din cykel under ditt besök i Halmstad hos Levin & Nilsson.
Biluthyrning
Europcar: +46 35 188 515 www.europcar.se Avis: +46 35 376 85 www.avis.se Hertz: +46 35 10 27 61 www.hertz.se
Kollektivtrafik
Centralstationen ligger på Stationsgatan 25, 15 minuter från centrum. Information och biljettbeställning: SJ tel +46 771 75 75 75 www.sj.se Hallandstrafiken trafikerar tätorten samt angränsande områden via buss och Öresundståg. Bussterminalen finns på Österskans som ligger vid Österbro mitt i stan. Information om tåg- och busstidtabeller, priser och biljettköp: Hallandstrafiken, tel +46 771 331 030, www.hallandstrafiken.se Swebus kör expressbuss med flera avgångar dagligen till och från Halmstad. Swebus samt regionsbussarna/landsbygdsbussarna utgår från Regionbussterminalen som är belägen vid Bolmensgatan, på motsatt sida Centralstationen. Information och biljettbeställning: Swebus, tel +46 771 218 218, www.swebus.se
Sjukvård
Sjukvårdsrådgivning öppen 24h Tel: +46 35 1177 Web: www.1177.se Länssjukhuset Address: Lasarettsvägen Tel: +46 35 13 10 00
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.