På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Hamburg

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Floden Elbe, sjön Alster, det gamla stadshuset, unika Speicherstadt och den traditionella fiskmarknaden definierar alla tillsammans Hamburg som stad. Tysklands gröna stad ligger på vatten och erbjuder bland annat modern arkitektur och det nya landmärket Elbe Philharmonic Hall. I staden blandas prestige, elegans och modernitet till en unik atmosfär.
Avgångar till Hamburg från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Vatten ger liv, och i Hamburg finner människor närhet till vattnet som ingen annanstans. Denna makalösa stad på vatten har verkligen ingen motsvarighet i världen. Den maritima känslan, friska luften och känslan av en gammal Hansa-stad, gör att många anser Hamburg vara den finaste staden i världen. För att upptäcka stadens vrår kan du bege dig ut till bryggorna, ta en rundresa genom hamnen och besöka det historiska Speicherstadt. Du kommer under din upptäcktsfärd att passera både det nytillkomna landmärket Elbphilharmonie Hamburg och HafenCity, Europas största stadsutvecklingsprojekt.
Alstersjön
Denna 160 hektar stora sjö finner du mitt i stadens centrum med kaféer, parker och promenader runtomkring. Skulpturer finns både i sjön och på land. Naturälskare får sitt lystmäte med ekar och kastanjeträd. Det går också att hyra pedal- och roddbåt.
Hamnen
Hamnen i Hamburg är inte bara navet i stadens ekonomi, utan även stadens hjärta och dess allra största turistattraktion. På den traditionella marknaden vid vattnet har sedan 1703 allt från himmel och jord sålts. Ett populärt ställe bland morgonpigga, festprissar, fyndgalna och turister är brunchen på den historiska fiskauktionshallen där det spelas allt från jazz, pop eller rockmusik.
Reeperbahn
Reeperbahn är en levande legend som förr i tiden var känd som ett populärt tillhåll bland sjömän och som under 1960-talet var en språngbräda för The Beatles. Sedan 1990-talet har stämpeln som "Red Light District" sakta men säkert istället förvandlats till ett populärt område fullt av barer, klubbar, gallerier, kabaréer, teatrar och förstklassiga restauranger. Gatan som är nästan 1 kilometer lång är ett måste som turist, likaså Grosse Freiheit, Davidwache polisstation eller Spielbudenplatz med dess vaxkabinett samt operahuset.
Hamburg Museum
Hamburg Museum har en av Tysklands största historiska samlingar. Detta historiska museum har ett flertal utställningar som visar stadens historia, från början runt 800 e.Kr till idag. Detta är det största museet inom ’Foundation of Historical Museums in Hamburg’, där även Altonaer Museum ingår med maritim historia samt Helms Museum, arkeologiskt museum och Museum of Work i Barmbek.
Hamburg Konsthall
Konsthallen öppnades 1869 och förkroppsligade då borgarklassens känsla för konst. Idag är Konsthallen erkänd som en av Tysklands ledande gallerier. Intill ligger Gallery of Contemporary Art som öppnades 1996 och kompletterar huvudsamlingen med modern konst. Samlingarna innefattar gamla kända verk, teckningar och grafik från 1800-talet, klassisk modernism samt modern konst i Gallery of Contemporary Art.
Miniatur Wunderland
Miniatur Wunderland är världens största modelljärnvägsmuseum och en av Hamburgs mest populära sevärdheter för familjer. Här ställer man ut autentiska miljöer från olika länder - från Sverige och Norge till pyramiderna i Egypten och Las Vegas i USA. Besökare kan komma hit likväl dag som natt. Du kan också ta en guidad tur som visar Wunderland bakom kulisserna.
Park Planten un Blomen
Ta en promenad runt den berömda parken Planten un Blomen som är belägen i hjärtat av staden. Detta är en plats där du kan koppla av och njuta av tropiska växter, den största japanska trädgården i Europa och en rosenträdgård. Under sommaren erbjuder parken dagliga teaterföreställningar för barn.
Planetarium Hamburg
Lär dig mer om vår planet, om rymden och om svarta hål i vad som kan vara det mest avancerade planetariet i världen. Detta är en utmärkt upplevelse för hela familjen, en plats där du kan njuta av livekonserter, musik- och multimedia-shower med otroliga lasershoweffekter och intressanta föreläsningar.
Bra att veta
Flygplats
Hamburgs flygplats ligger 8,5 kilometer nordväst om centrum. Billigaste sättet att ta sig till centrum är med buss och de stannar precis utanför terminalerna.
StadtRAD Hamburg
På de 70 stationerna som ligger över staden finns möjligheten att dygnet runt låna eller lämna tillbaka sin StadtRAD - lika enkelt som att cykla. Det kostar ingenting att hyra under 30 minuter. Över 30 minuter kostar det 8 cents/min och per dag €12.
Kollektivtrafik
Tunnelbana har funnits i staden sedan 1907. Det finns både en ringlinje som går runt staden och fem linjer som går i olika riktningar med stationer både ovanpå och under marken. I snitt går tunnelbanan var tionde minut under dagarna. Biljetter är samma för tunnelbana, bussar och båtar. Med HamburgCard får du gratis transport och rabatter på olika utfärdsmål. Alternativt kan du köpa ett 1- respektive 3-dagarspass som ger dig obegränsat med resor på lokaltrafiken. U-bahn står för tunnelbana och buss och S-bahn står för pendeltåg.
Taxi
Taxameter används och taxibolagen är många. Räkna med €15 per kvart och chauffören förväntar sig lite dricks. Rekommenderade bolag: Hansa-taxi +49 40 211 211 Taxiruf +49 40 211 211
Post
Postkontoret vid Hauptbahnhof är öppet mellan 08.00-20.00, måndag till fredag, lördag 08.00-18-00 och söndag 10.00-16. 00. Andra postkontor är öppna måndag till fredag mellan 09.00-18.00 och på lördagar mellan 09.00-12.00. Mindre postkontor har stängt under lunchen.
Apotek
För information om jourapotek ring +49 40 22 80 22. Information om jourapotek finns på samtliga apotek.
Telefon
Landsnummer: +49 Riktnummer: 040
Elektricitet
220 volt
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.