På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Hong Kong

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Hongkong är en ung, pulserande stad full av energi. Detta är uppenbart för den som står på kajen i Tsim Sha Tsui och tittar ut över Hongkongs imponerande horisont av skyskrapor. Dessutom är detta en stad som har lyckats göra en konst av att klämma in sju miljoner människor i ett område på 1 000 kvadratkilometer. Med sitt tropiska klimat, vackra landskap, floder av elektronisk utrustning, fartfyllda nattliv och bra mat är Hongkong ett turistparadis. 25 miljoner människor åker hit varje år, till en stad som har några av de högsta skyskraporna i världen.
Avgångar till Hong Kong från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Tempel, museer, nöjesparker och utsiktspunkter - Hongkong har en stor variation av sevärdheter. Varför inte besöka Man Mo Temple? Eller nattmarknaden på Temple Street?
Taoist Temple
Taoist Temple är ett av de mest besökta templen i Hongkong. Medan äldre personer från Hongkong ber till Man, litteraturens Gud och krigens Gud Mo, kan du gå fram till altaret och ta en ask profetiapinnar. Skaka asken tills en av pinnarna ramlar ut, gå sedan till ett av stånden med spåmän och be dem läsa din framtid.
Hongkongs Konstmuseum
Om du vill se klassisk kinesisk konst och kalligrafi har du kommit rätt ställe. Förutom en gedigen samling av klassiska verk är höjdpunkten i Hongkongs Museum Of Art en samling av gamla fotografier och utskrifter från kolonialtiden.
Hongkongs Historiska Museet
Promenera genom åtta rum som sträcker sig från förhistorisk tid till överlämnandet till Kina år 1997. Här kan du se allt från traditionella kinesiska kläder till leksaker från 1970-talet och en gata rekonstruerad från år 1881.
Victoria Peak
Victoria Peak är ett absolut måste för besökare i Hongkong, åk 522 meter upp med spårvagn och se ut över hela staden. Victoria Peak har alltid varit ett område för förmögna människor och numera finns Hongkongs bästa promenadstråk i det lummiga, lugna området runt toppstationen.
Botaniska Trädgård
Här hittar du hundratals olika fågelarter och exotiska växter i en vacker miljö fylld av fontäner och skulpturer. Väster om Garden Road som går rakt genom trädgården hittar du djurparken med en imponerande samling av utrotningshotade arter.
Pak Tai Temple
Detta Taoisttempel byggdes på 1860-talet för att hedra Pak Tai, något så motsägelsefullt som en fredsbevarande krigsgud. Titta in ett av sidorummen där äldre män sitter och bygger små pappers- och bambumodeller av allt som de vill ha med sig i livet efter detta.
Ocean Park
Hongkongs största nöjespark. Ta en tur med en svindlande berg-och dalbanan, upplev världens största akvarium eller åskåda en av de många djurshowerna.
Star Ferry
Sedan år 1888 har denna ovala dubbeldäcksfärja transporterat boende i Hongkong mellan Kowloon och Hong Kong Island. Star Ferries ger inte bara en inblick i vardagslivet i Hongkong utan erbjuder också den billigaste och bästa utsikten från vattnet. Det finns fyra olika resor, den mest populära är mellan Central och Tsim Sha Tsui.
Bra att veta
Flygplatser
Hongkongs flygplats låg tidigare i centrum och det var en upplevelse att flyga in bland skyskraporna, men den nya flygplatsen är också en syn. Hyllad som ett av de mest ambitiösa byggprojekt någonsin är denna stora flygplats verkligen bevis på att byggandet av en flygplats är ett prestigeprojekt och även ett konstverk. Den brittiske arkitekten Sir Norman Foster har beskrivit byggnaden som en hyllning till resande i modern tid. Den nya högteknologiska flygplatsen ligger en bit utanför Hongkong, Airport Express avgår var tolfte minut från kl. 05.50 till kl. 24.48 och tar dig till centrum på 24 minuter. Du kan även ta buss A11 och A12 som går in till stan.
Kollektivtrafik
Det rena och moderna MTR tunnelbanesystemet är oftast det snabbaste sättet att ta sig runt. Ett smart sätt är att köpa ett Octopus Card som kan användas på de flesta av de lokala bussarna och tågen. Du kan också köpa ett endagskort på MTR. Bussar kostar olika beroende på hur långt du ska åka, men kom ihåg att du behöver det exakta beloppet eller ett Octopuskort för att betala. Det finns också en liten minibuss som är en blandning av taxi och buss och tar lite längre tid, men kan ta dig närmre din destination. Spårvagnar är ett trevligt sätt att ta sig runt med.
Taxi
Det är billigt och enkelt att resa med taxi i Hongkong, bara vinka till dig den första taxin som kommer på gatan.
Postkontor
Huvudpostkontoret ligger i anslutning till Star Ferry Terminal på Hongkong Island.
Apotek
SOS International Alarm +852 2528 9900 För allmänna frågor och råd, ring +852 2300 6555 eller gå till Hong Kong Central Hospital, 1b Lower Albert Road, Central, Tel +852 2537 8441.
Telefon
Landskod: +852
Elektricitet
220 V / 50 Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.