På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Izmir

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
”Den vackra staden” som den kallas i Turkiet välkomnar sina besökare med den värme och vänlighet som den turkiska gästfriheten är känd för. Izmir är kontrasternas stad och erbjuder dig som turist det bästa av det moderna och antika. Det är en historisk och samtidigt internationell och livfull stad. Med sina varma somrar och milda vintrar är Izmir ett populärt turistmål året runt.
Avgångar till Izmir från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Staden ståtar med sitt läge i den slående vackra Izmirbukten och består av två olika områden, var och ett med sin egen karaktär och speciella stämning. Det kulturella och geografiska hjärtat av staden är Konak som är ett område med kontraster som återspeglar Izmirs anda.
Klocktornet (saat Kulesi)
Tornet skänktes till staden av Sultan Abdul Hamit II 1901. Ditt besök blir inte komplett förrän du har fotograferats bredvid denna berömda sevärdhet – Izmirs Eiffeltorn.
Arkeologiska Museet
Utställningarna här visar konst från antikens Grekland och romartiden. Du får inte missa den omfattande samlingen skulpturer, bl.a. en fris av Poseidon och Demeter från 100 talet.
Etnografiska Museet
Här kan du få reda på lite grann om regionens särskilda seder och bruk. Har du någonsin undrat över historien bakom kamelbrottning? Eller hur en kilim (turkisk matta) tillverkas? Eller hur det var att leva under det ottomanska styret? Då är detta platsen där du får svar på dina frågor.
Ephesus
Om du har tid över ska du besöka Ephesus. Denna antika stad ligger bara en timme bort med buss och är en av de mest välbevarade platserna i östra medelhavsområdet. Förundras över de praktfulla lämningarna och känn hur du förs tillbaka i tiden.
Kadifekale
Izmirs alldeles egna slott som grundades av Alexander den Store erbjuder en fantastisk utsikt över staden och bukten. Den bästa tiden är vid solnedgång när böneropen ekar över staden. Här är underbar natur för en härlig promenad.
Bra att veta
Adnan Menderes Airport
Flygplatsen ligger 18 km sydost om centrala staden och kan nås på olika sätt. Flygbussen avgår från THY-hållplatsen på flygplatsen och stannar på THY-stationen vid hotellet Buyek Efes på Gaziosmanpasa Bulvari. Bussen går var 20–30:e minut och tar en halvtimme. Du kan ta en taxi mellan Menderes flygplats och stadens centrum. Menderes flygplats till Alsancaks tågstation. Avgår varje hel timme men servicen är opålitlig.
Kollektivtrafik
Det finns minibussar, Dolmus, som fungerar som en kollektiv, billigare taxi. Dessa kan du vinka in från gatan. Minimalt pris. Färja går mellan Konak och Alsancak. En tur och retur-biljett över bukten till Karsiyaka. Det tar en timme och en kvart fram och tillbaka. Metron är antagligen det minst effektiva sättet att ta sig runt i Izmir. Ta en tur längs Izmirs strandpromenad Birinci Kordon i en calèche (häst och vagn), dessa samlas nära Pasaport-piren.
Taxi
Endast taxameterpris. An Taxi +90 232 231 5394 Yeni Girne Taxi +90 232 363 5474
Post
Huvudkontoret ligger på Cumhuriyet Meydani (öppet dygnet runt). Andra postkontor är bl.a. 858 Sok, Kemeralti (öppet mån–fre kl. 8.30–17.30 och lör kl. 8.30–12), Fevizipasa Bulvari, nr Basmane station (samma öppettider).
Apotek
Det finns ett jourapotek i varje distrikt som har öppet efter de vanliga öppettiderna och på söndagar. I apotekens fönster hittar du skyltar med mer information.
Elektricitet
220V AC
Telefon
Landskod: +90 Riktnummer: 232 utanför Turkiet, annars 0232
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.