På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kiev

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner. Grottklostret är Ukrainas andliga centrum, och inte långt därifrån håller den gigantiska Moderlandsstatyn från Brezhnev-tiden med sitt svärd och sin sköld ett allseende öga över staden samt floden och dess östränder.
Avgångar till Kiev från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Guldkupoler och blänkande spiror sticker upp på de skogstäckta bergen över den breda Dnjepr-floden. Lummiga Kiev med sina trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastiska musik och livliga nattliv har anammat kapitalismen men håller samtidigt fast vid sina traditioner.
Självständighetstorget
Det var bland annat här den orangea revolutionen tog plats och är Kievs stora mötesplats. Det finns fontäner, monument och ett stort underjordiskt varuhus. Det är det viktigaste torget i Kiev där många konserter, föreställningar och festivaler äger rum. Det är också ett väldigt vackert torg med sina sex fontäner.
Khreshchatyk
Byggnader från Stalinimperiet och exklusiva affärer radas upp på denna trädprydda boulevard som är fullproppad med folk på helgerna då den stängs för trafik. Detta är huvudgatan i Kiev som sträcker sig över en kilometer genom an dalgång.
Kyiv Pechersk Lavra
Klostret blev år 2007 korat till ett av sju underverk i Ukraina. Det är en historisk plats för pilgrimer, som är med på UNESCO:s världsarvslista med otroliga kyrkor, museer och kusliga katakomber.
Andrejevskij-sluttningen
Andriyivsky Uzviz betyder "Andrew’s Sluttning" och den pittoreska, branta kullerstensbelagda kullen är kantad med souvenirförsäljare och konstnärer. Historiska landmärken är utspridda längs vägen, exempelvis Richard Lejonhjärtas slott.
S:ta Sofiakatedralen
Häpnadsväckande mosaiker och freskomålningar utsmyckar denna katedral och museum från 1000-talet. S:ta Sofiakatedralen är, tillsammans med Kiev Pechersk Lavra, uppsatt på UNESCO: s världsarvslista.
Patriotiska Krigets Nationalmuseum
Patriotiska Krigets Nationalmuseum är ett bra ställe att besöka för att få en djupare förståelse av Kievs historia och effekten den har haft på hur landet ser ut idag. Den har både ett inomhus-och ett stort utomhusområde med monument och statyer.
Mikaelskyrkan
Mikaelkyrkan ståtar med gyllene kupoler, mosaiker och minnen vid flodbanken Dnepr. Den byggdes år 1713 och har sedan dess byggts ut, byggts om och rekonstruerats flera gånger.
Operahuset
Operahuset i Kiev inbjuder till en kväll av antingen balett eller en fantastisk opera. Priserna är rimliga och sittplatser är bra. Se till att boka dina biljetter i tid.
Bra att veta
Boryspil International Flygplats
Boryspil International Airport ligger 3,5 mil utanför stadens centrum. Det går bussar till Kievs tågstation var 15–30 minut mellan kl. 04 och kl. 01.40 som tar omkring en timme. För mer informaiton om SKY BUS besök www.kievis.com/ticket.html. Kom överens om ett fast pris innan du hoppar in i en taxi. Det tar omkring 25–45 minuter med taxi.
Kollektivtrafik
Kollektivtrafiken går mellan kl. 05.45 och midnatt, på spårvagnen, bussen eller tunnelbanan. Det finns även minibussar, marshrutkas, som stannar där du önskar på linjen. Den snabba, fräscha och mycket djupgående tunnelbanan har tre linjer varav den röda linjen har stationer i centrum, i ”det underjordiska palatset” i sovjetisk stil. Du kan även ta en tvåminuterstur med bergbanan från flodbanken vid Podil till övre Kiev bakom Mikaelskyrkan ger dig en fin utsikt över staden. Nöjesbåtar kör sommarturer på Dnjepr och sightseeingbussar avgår från tunnelbanestationen Vokalna.
Taxi
Det finns många olika bolag i stan som du kan välja mellan. Vad som är viktigt är att du bestämmer dig för ett pris innan du hoppar i en taxi, detta är särskilt viktigt på natten när vissa taxichaufförer tenderar att begära för höga priser. Blues +380 44 529 3000 Kiev City +380 44 502 0202 Alfa +380 44 227 7111
Post
Huvudpostkontor är beläget på:
Apotek
De flesta apoteken har öppet till sent och har ett bra urval av västerländska läkemedel. Många läkemedel som du behöver ett recept för, kan du köpa över disken här.
Telefon
Landskod: +380 Riktnummer: +44
Elektricitet
220 V, 50 Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.