På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Kristianstad

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Kristianstad – mitt i naturen och med naturen mitt i stan! Kristianstad är en vacker renässansstad mitt i hjärtat av Kristianstads Vattenrike. Upplev naturen från naturum, Vattenrikets besökscenter eller följ med på safari med båt, jeep, cykla cykel eller vandring. Här finns naturaktiviteter under alla årstider – som örnsafari på vintern eller transafari på våren. Stadens centrum med hotell, caféer, restauranger, kulturliv och sitt pittoreska shoppingstråk ligger inom fem minuters promenad. Och bara en liten bit utanför staden hittar du otroliga fiskeplatser, milslånga stränder, golfbanor av hög kvalité och härliga cykelvägar!
Avgångar till Kristianstad från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Fjälkinge Backe
Välbesökt utsiktspunkt med vida vyer över stora delar av Kristianstadsslätten. Parkering och strövstigar. Fjälkinge backe syns också vida omkring. Backen är naturreservat i Kristianstad Vattenrike. Uppe på backen finns ett utkikstorn. Nyckel kan lånas av Fjälkinge byalag.
Bäckaskog slott och slottspark
På ett smalt näs mellan två glittrande sjöar valde munkar att bygga sitt kloster på 1200-talet. Närheten till naturen och den historiskt kulturella bakgrunden gör slottet till ett populärt besöksmål.
Kronoskogen - naturreservat
Det är ett omväxlande område som omfattar både blandskog, kustdynlandskap, vassområden och en vidsträckt sandstrand. Här finns möjlighet till vandring, motion, bad och fågelskådning.
Järnvägsmuseet
Tag plats! På Järnvägsmuseet finns en spännande utställning med samlingar av lok och vagnar. Museet är öppet under sommaren.
Trolle Ljungby slott och slottspark
Slottet hör till Skånes mest praktfulla renässansbyggnader. Sagan om hornet och pipan förknippas med slottet och är utställda i ett fönster. För visning kontakta Trolle Ljungby Gods.
Utemuseum Arkimedesskruven
Vid Hammarslund, ligger den drygt 9 m långa och 8,5 ton tunga Arkimedesskruv, som användes för att pumpa ut vattenmassorna från Nosabyviken, en del av Hammarsjön, på 1860-talet.
Gropahålet - naturreservat
Gropahålet är en liten, sjöliknande utvidgning av Helgeå precis innan den mynnar i havet. I området ligger ett naturreservat med skyddsvärda lavar och mossor.
Aosehus - slottsruin
Aosehus i Åhus är resterna av en medeltida fästning, byggd där Helge å en gång mynnade ut i havet. Namnet Aosehus betyder just huset vid åmynningen.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.