På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lamezia Terme

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Lamezia Terme grundades år 1968 då tre olika samhällen i Catanzaro provinsen slogs samman till ett och blev därmed centralorten i Catanzaro, som är känt för sitt vackra natur- och kulturlandskap. Staden ligger mellan klipporna vid Tyrrenska havet och sanddynerna vid Joniska havet, strax söder om bergsmassivet Sila.
Avgångar till Lamezia Terme från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Norrut, uppe på Silabergen, detta häpnadsväckande alplandskap finns det skog och sjöar. I regionen runt om Lamezia Terme finns det också viktiga konstnärsplatser samt grekiska, normandiska och romerska tempel liksom palats från Bourbonska tiden.
Pizzo Calabro
Pizzo Calabro är en badort som ligger ca 3,5 mil från Lamezia. S. Giorgio-kyrkan och det närbelägna slottet är värda ett besök. Passa på att njuta av områdets specialitet "Tartufo" - en italiensk glassbakelse som är mycket populär!
Vibo Valentia
Vibo Valentia är en stad som ligger ca 4,5 mil från Lamezia. Om du inte har hyrt en bil du kan ta tåget hit.. Slottet och S. Leoluca-katedralen är väl värda ett besök.
Tropea
Tropea är en by som ligger ca 6,4 mil från Lamezia och är känd för sina vita stränder som sträcker sig ända till Capo Vaticano. Själva byn är pittoresk och romantisk med slingrande gator och vackra små torg.
Serra San Bruno
Serra San Bruno är ett samhälle som ligger 7 mil från Lamezia med ett känt kloster. Tyvärr är klostret inte tillgängligt för turister p.g.a. de kartusiska munkarnas löfte om att leva i avskildhet, men det finns ett museum som är öppet för allmänheten.
Stilo
I denna by, som ligger ca 10 mil från Lamezia, finns den bysantinska kyrkan Cattolica som anses vara en av Kalabriens stora mästerverk.
Monasterace Marina
Monasterace Marina är en badort som ligger ca 9 mil från Lamezia Terme. Denna plats är värd ett besök för att se lämningarna från de grekiska bosättningarna, bl.a. ett tempel och några hellenska hus, som finns här.
Malta-Bastionen (Lamezia Terme)
Detta vakttorn byggdes 1550 för att stötta Malteserriddarna. Det finns flera torn-ruiner i området men detta är en av de mest imponerande och välbevarade av dem.
Reggio Calabria
På själva kanten på tån av den så kallade "italienska stöveln" och i södra Kalabrien, ligger Reggio Calabria. Detta är den största och äldsta staden i området och här hittar du vackra stränder och massor av olika attraktioner som museer och en vacker botanisk trädgård. Från Lamezia Terme till Reggio Calabria är det ca. 13 mil.
Bra att veta
Flygplats
Lamezia Termes flygplats, S Eufemia Airport ligger 3 km från stadens centrum. Lokaltrafikens bussar (Lamezia Multiservizi) tar du in till centrum var 20:de minut. Det finns också flera taxibilar som väntar utanför terminalen. Kostnaden beror på hur många som delar en taxi, hur mycket bagage det är och vilken tid och dag resan sker.
Kollektivtrafik
Bolaget som står för Lamezia Termes lokaltransport heter Lamezia Multiservizi. Informationskontoret ligger på Via della Vittoria. En biljett gäller i 90 minuter. Om du vill se dig omkring i området kan du hyra en bil och på flygplatsen hittar du flera biluthyrningsfirmor.
Taxi
Taxibilarna i Lamezia Terme är oftast vita eller gula och det bör finnas en mätare synlig vid framsätet i bilen. Om du ringer efter en taxi eller boka en på nätet, börjar mätaren ticka så fort bilen börjar sin resa för att hämta dig. Det finns flera taxistationer runtom i hela staden. En av de stora taxibolagen i staden är Taxi Lamezia. Deras kontaktuppgifter är:
Post
Postlådorna i Italien är röda och du kan köpa frimärken inte bara på postkontoren utan också på de flesta tabacchis (butiker märkta med en vit skylt med ett brunt T) och många tidningskiosker. Ett av Lamezia Termes postkontor ligger på följande adress:
Apotek
Apoteken i Lamezia Terme har vanligtvis öppet måndag till fredag kl. 8.30–13.00 och kl. 16.30–20.00. Apoteken turas om att ha öppet på kvällar och helger.
Telefon
Landskod: +39 Riktnummer: 0968 (Behåll alltid första nollan i telefonnumret även om du ringer från utlandet)
Elektricitet
220/240 V
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.