På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lissabon

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Lissabon solar sig i reflexerna från Tejofloden och förför snabbt de flesta besökare. Blandningen av historia och samtid, av småstad och metropol, av det bedagade och det skinande nya, är oemotståndlig. Lägg till utmärkt shopping, ett sent men säkert nattliv och krogar med Europas godaste fisk så har du staden i ett nötskal.
Avgångar till Lissabon från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Det mesta av det bästa bland sevärdheter, krogar och nattliv ligger utmed floden. Det finns massor av saker att göra och se i Lissabon. Nedan följer några förslag på hur man kan spendera din tid här:
Castelo De São Jorge
Castelo de São Jorge är en av de äldsta byggnaderna i Lissabon. En gång i tiden var det en fästning (som intogs av morerna år 1147), och är nu ett landmärke av rang med fantastisk utsikt över staden.
Mosteiro Dos Jerónimos
I Belém, strax väster om centrum utmed floden hittar du Lissabons, kanske hela Portugals, främsta historiska monument. Här kan du se en pampig kyrka och klostergård från 1500-talets början när Portugal var en sjöfarande stormakt. Flera andra sevärdheter finns i närheten.
Nationella kakelmuseet
Nationella kakelmuseet är tillägnat det för Portugal så typiska kaklet, och är inrymt i ett kloster, vars olika byggnadsstilar och utsmyckningar ger en god överblick över landets historia. En av höjdpunkterna är en enorm kakelfresk som visar Lissabon som det såg ut före den stora jordbävningen 1755.
Fundação Gulbenkian
Den största enskilda kulturinstitutionen i Portugal grundades år 1955 när den armeniske oljemiljonären Calouste Gulbenkian skänkte sin kvarlåtenskap till det land som välkomnat honom undan andra världskriget. Museet från 1969, som huserar hans omfattande samlingar, är en del av ett större komplex med bland annat konsertsalar, en park, restauranger och ett museum för modern konst.
Parque Das Nações
Området där Expo 98 hölls har framgångsrikt förvandlats till ett centrum för mässor, fritid och kultur. Det ihärdiga byggandet sedan Expot, överskuggar nästan sådana pärlor som Siza Vieiras Portugalpaviljongen och Santiago Calatravas intilliggande Oriente-station.
Oceanario de Lisboa
Detta är ett av de största akvarierna i Europa och det visar mer än 100 olika arter. Några av de djur som exponeras här är barracudor, tonfisk, hajar, rockor och en av de mest populära sevärdheterna är en stor solfisk. Detta är ett äventyr för alla åldrar.
Surfning
När du är trött på stadens puls och längtar efter havet kan surfa vara ett bra sätt att slappna av på och göra något annat för en liten stund. Ett av surf-företagen i staden är Epic Surf School, som håller kurser för både nybörjare och avancerade.
Igreja de Sao Roque
Jesuiterna byggde denna kyrka 1574 och dess inre är hisnande. Ett av världens dyraste kapell, täckt av ädelstenar, marmor, mosaik, guld, silver och brons finns här. Det byggdes av 130 konstnärer i Rom, och transporteras sedan till Lissabon efter välsignelsen av påven.
Bra att veta
Lissabon Flygplats
Lissabon Flygplats ligger väldigt nära stadskärnan. Därför är det smidigt, snabbt och lätt att ta sig till och från flygplatsen. Det finns en flygbuss (Aerobus) med två linjer som går mellan 07:00 till 23:20. Aerobus linje 1 förbinder flygplatsen och Cais do Sodré, och avgår var tjugonde minut. Aerobus linje 2 förbinder flygplatsen med det finansiella centret, Av. José Malhoa, och avgår var fyrtionde minut. Kollektivtrafik såsom tunnelbana och bussar finns också tillgängligt. Tunnelbanan tar cirka 21 minuter. www.metrolisboa.pt En taxi till centrum tar mellan tjugo minuter och en halvtimme. Trafiken är något tätare under nätter och helger.
Kollektivtrafik
Lissabon har ett rikt transportnät som innefattar buss, tunnelbana, lokaltåg, färja, spårvagn och bergbana. De två sista är minst effektiva men mest underhållande. Bussar och tunnelbana slutar gå vid ettiden på natten. Nattbussar finns, men enklast är att ta taxi för sena nattresor.
Taxi
Taxi kan hejdas på gatan, tas vid stationer eller ringas fram. I centrala Lissabon susar de lediga taxibilarna tätt, utom när det är rusning och regnar. Dricks är inte obligatoriskt men uppskattas även i småpengar. Autocoope +351 217 932 756 www.autocoope.pai.pt Retalis Rádio Táxis +351 218 119 000 www.retalis.pt Teletáxis:
Post
Postkontoren har generellt öppet mån-fre 09:00-18:00. Huvudpostkontoret vid Praça dos Restauradores har längre öppettider. Huvudpostkontor:
Apotek
Varje stadsdel har alltid ett jouröppet apotek (farmácia, med ett grönt kors) enligt ett schema som visas i fönstret på stängda apotek. Farmácia Andrade:
Telefon
Landsnummer: +351 Riktnummer: 21
Elektricitet
220 V/50Hz
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.