På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Los Angeles

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Hemstad till Universal Studios Hollywood, Beverley Hills, Sunset Strip, the walk of fame och the Staples Centre och LA Live, Los Angeles har länge lockat människor till sin glittrande fantasivärld. Med ändlöst solsken, palmer, shoppinggallerior och vackra människor är denna stad som ingen plats du någonsin varit tidigare och ändå märkligt bekant. Los Angeles är en underbart levande, spännande multikulturell medelpunkt med en uppsjö av saker att se och göra.
Avgångar till Los Angeles från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Med så mycket att se och göra kan Los Angeles vara överväldigande första besöket, speciellt om tiden är kort. Satsa på kvalitet i stället för kvantitet och försök inte se allt under loppet av några dagar. Följande är ett urval av de mest populära attraktionerna:
Universal Studios & Universal City Walk
Gör dig redo för den ultimata Hollywoodupplevelsen! Gå bakom kulisserna på den världsberömda Studio Tour för att utforska platsen där flertalet Hollywoodfilmer spelats in. Sedan kan du njuta av spännande åkattraktioner, shower och attraktioner som sätter dig mitt i några av världens största storfilmer, däribland den största striden som du någonsin kommer att ha befunnit dig i TRANSFORMERS: The Ride-3D. Du kan också åka med de busiga Minions på ett episkt äventyr som du aldrig kommer att glömma i den helt nya 3D-åkturen, Despicable Me Minion Mayhem. Avsluta dagen på Universal CityWalk® med massor av plats för av LA:s hetaste underhållning - från fallskärmshoppning inomhus, livemusik, filmer, klubbar och aptitretande mat - varför skulle du gå vilja någon annanstans? Universal Walk. Alltid Oväntat.
Venice Beach
Gatuartister, tatuerare, försäljare av olika saker, Gen-X nomader, hippies, folk-iakttagare och freaks av alla slag samlas för att skapa denna unika basar som du måste utforska minst en gång.
Disneyland
Disneyland var den första temaparken i världen och förverkligar varje sockrig, färgsprakande fantasivärld som finns. När du kliver in i detta magiska land kommer du att träffa på några av de kända Disneyfigurerna som t.ex. Musse Pigg, Kalle Anka, Långben, Tingeling, Aladdin, Anna & Elsa, Askungen, Peter Pan för att nämna några. Välkommen till den lyckligaste platsen på jorden – en hyllning till fantasin.
Griffith Park
Griffith Park är utbredd över flera hektar och därmed den största stadsparken i USA. Den har använts som bakgrund för flera filmer, däribland "Batman" och "Jurassic Park". Här finns Griffith Park Observatory och Los Angeles Zoo. Inom parken ligger även Autry Museum of Western Heritage och Travel Town Transportation Museum. Mil av pittoreska vandringsleder samt simning, cykling och ridning gör att det finns något för alla. Griffith Park är också hem till Hollywoodskylten på Mt. Lee.
Moderna Museet (MOCA)
Los Angeles Moderna Museum (MOCA) har en av de finaste permanenta samlingarna av samtida konst samt roterande utställningar. Det finns två olika centra, huvudcentrum är på Grand Avenue och här finns en stor presentaffär och ett kafé. The Geffen Contemporary, det andra centret, ligger i Little Tokyo och har större verk och installationer.
Sunset Strip
Mellan Crescent Heights Blvd och Doheny Dr kan du njuta av glitter, glamour och spektakel i LA utan att resa mer än några kvarter. Smutta en drink vid en pool, på en takterrass, i exklusiva barer eller lyssna på livemusik på rockklubbar som Viper Room och House of Blues.
La Brea Tar Pits
La Brea har tusentals djurskelett och växtrester och några av de fossila lämningarna här har daterats 40 000 år tillbaka i tiden. Många av dessa finns att se i detta fascinerande museum, bland annat resterna av en 9 000-årig kvinna! Under sensommaren kan utomhusutgrävningar besökas med experter som visar hur kvarlevorna tas om hand.
Norton Simon Museum
Med en interiör utformad av Frank Gehry och en underbar samling av mästerverk från Degas, Picasso, Rembrandt, Goya och Rodin är Norton Simon den bäst bevarade hemligheten i Los Angeles. Huset ligger i vackra trädgårdar och uppvisar en av de mest fantastiska privata samlingarna av amerikansk, europeisk och asiatisk konst i världen.
Bra att veta
Flygplatser
Los Angeles International Airport, eller LAX som det kallas lokalt, är den tredje mest trafikerade flygplatsen i världen. Den ligger 30 km sydväst om centrala LA. Kollektivtrafiken från LAX är långsam men billig. "C" shuttle avgår från LAX Shuttle och flygförbindelseskylten på nedre/ankomstvåningen utanför varje terminal och tar passagerare till Metro Bus Centre, där du kan ta stadsbussar inom Los Angeles-området. Information om stadsbussar finns per telefon på Information Display i bagageutlämningen på varje terminal. Dessutom kan passagerare få lokal transitinformation genom att ringa +1 800 266 6883. LA’s lättnavigerade hemsida ger också rutter och tidtabeller för kollektivtrafiken till och från staden. www.metro.net Privata flygbussar lämnar av passagerare vid hotellen, billigare än taxi och snabbare än buss. Dessa kan hittas på nedre ankomstplanet framför varje terminal under den röda skylten "Hotel & Parking Lot Shuttles". Taxi är lättillgängligt, men dyrt (de lägger till en serviceavgift från flygplatsen). De finns på nedre ankomstplanet framför varje terminal. Passagerare får en biljett som anger typiska priser till stora destinationer. Det finns också gott om biluthyrningsfirmor på flygplatsen med konkurrenskraftiga priser. www.lawa.org/lax
Burbank-Glendale-Pasadena Airport
Mindre flygplatser i Los Angeles-området kan undvika trafikkaoset Downtown och erbjuda kopplingar till nästan var som helst i USA. Kontrollera enskilda webbplatser för mer information om flyg- och marktransport. Se även www.mta.net för kollektivtrafik rutter och tidtabeller. Burbank-Glendale-Pasadena Airport ligger 25 km (15 miles) nordväst om Downtown.
Long Beach Airport
Long Beach Airport ligger 40 km (25 miles) söder om Downtown.
Tidszon
Los Angeles ligger i tidszonen 'Pacific Time Zone' och det är alltid enligt denna tidszon som tiden sätts.
Kollektivtrafik
Los Angeles är en stad avsedd för bilar. Att ta sig runt utan en är generellt långsamt och komplicerat. De flesta besökare hyr en bil för sin vistelse, men om du inte vill eller kan, finns det alternativ. Bussar, tåg och spårvagnar drivs av Los Angeles County Metropolitan Transit Authority. Tunnelbanan löper både över och under jord och är ibland praktisk för att ta sig från centrum och utåt. Transit Authority’s hemsida är lätt att navigera och tillhandahåller all nödvändig information om rutter, tidtabeller och biljettpriser. The Downtown Area Short Hop (DASH) transfersystem kör bussar över hela Downtown, Hollywood och den västra sidan av LA. Kommer ungefär var 5:e till 20:e minut. Kontakta Department of Transportation för rutter och tidtabeller.
Taxi
Taxibilar stannar sällan när man försöker stoppa en. Det finns taxistationer på alla större hotell och stationer. Kontrollera att din taxi har den officiella City of Los Angeles Taxicab Seal, som ser till att den är försäkrad, kontrollerad och drivs av en utbildad förare. Om inte, är den olaglig. Webbplatsen nedan ger all nödvändig information med företagsförteckningar, telefonnummer samt serviceområden. För att beställa en taxi: Yellow Cab +1 213 8081000 United Independent Taxi +1 323 653 5050
Post
Postkontor finns över hela staden. Ring för att hitta närmaste postkontor, eller helt enkelt släppa din post i en av de många ljusgula brevlådorna som är utspridda runt staden.
Apotek
De vanligaste apotekskedjorna i LA är Walgreens, Rite Aid och Horton and Converse. Vissa apotek fungerar 24/7, så se till att hitta en i din närhet. Fristående apotek är vanliga, men vissa kan hittas inuti större varuhus. Det centralt belägna (och världsberömda) Cedars-Sinai Medical Center har en 24-timmars akutmottagning. www.walgreens.com www.riteaid.com www.hortonandconverse.com En Walgreens butik kan hittas på nedanstående adress:
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.