På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Lyon

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Lyon brukar kallas gastronomins huvudstad. Länge var staden liktydig med såser och småborgerligt landsortskomplex. Men sedan kom snabbtåget TGV som binder ihop Lyon med Paris och Marseille. Fotbollslaget Olympique de Lyon började vinna ligaseger efter ligaseger. Ett nytt Lyon blev plötsligt fyllt av vågad arkitektur, brokiga kaféer och avantgardeutställningar.
Avgångar till Lyon från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Dyk in i kultur, historia, mode och mat! Vare sig du är här för en långhelg eller en vecka kommer du att hitta saker att göra, det är enkelt att förälska sig i staden Lyon.
Båtutflykter
Upptäck Lyon från floden Rhône och beundra dess historia medan guiden berättar sina hemligheter om staden. På kvällen kan du ha en middagskryssning - mycket romantisk. Från april till oktober kan du ta en båttur längst med Rhône. Olika företag verkar på kvällarna.
Gamla Stan
Gamla stan är ett världsarv skatt. Det är en av de största områdena med renässansarkitektur i Europa och det har lyckas behålla mystiken vilket gör det helt unikt… Ofta kan man gå rakt igenom kvarteren tack vare ett system av portar mellan hus och gårdar. Det kallas att traboulera. Den andra kullen av Lyon: la Croix Rousse, hem för canuts, där de silkesarbetarna var förr i tiden, ljudet av Jacquart vävmaskiner var ett permanent bakgrundsbrus. Gå ner för backen genom passagerna och gården som inger en mycket speciell atmosfär.
Fourvièrebasilikan
Från toppen av kullen med samma namn, en enastående och unik utsikt som tillåter dig att förstå topografin och varför det har klassificerats som ett världsarv. Du kanske till och med kan se Mont Blanc i fjärran!
Musée d’Art Contemporain
Ligger i Tête d’Or-parken, Lyons motsvarighet till Central Park, nästan mittemot Interpol. Brädar regelbundet Paris med ensamrätt på en Andy Warholutställning eller något annat. Bredvid museet ligger Renzo Pianos, en amfiteater som håller plats för 3 000 och värt ett besök. En otrolig arkitektur där näringsliv, konst- och fritidsintressen alla lyckas mingla i samma vardagsrum.
Musée des Tissus
Franskt mode föddes ur Lyons textilindustri, liksom ordet sabotage – från arbetare som slängde sina träskor, ”sabots”, i mekaniserade vävmaskiner. Här finns en unik kollektion som berättar en 2 000 år lång textilhistoria.
La Place des Terreaux/Bartholdifontänen
Detta är för Lyon vad San Marcos hästar är för Venedig. Torget med fontänen och de fyra hästarna (Frankrikes fyra floder) är magnifikt dekorerad med fiberoptik och ”självlysande” vattenpelare.
Institut Lumière
Institute Lumière ligger i Monplasir, det historiska distriktet i Lyon. Det är här som bröderna Lumière uppfann cinematografen och det är även här de, 1895, skapade historia genom att göra den första filmen. På Lumière museet kan du lära dig alla de fantastiska uppfinningarna som bröderna Lumière gjorde, och i hangarer Prime-Film visas filmer dagligen.
Basilique Notre Dame de Fourviere
Basilikan Notre-Dame de Fourvière byggdes mellan år 1872-1884 och har en bra position på en kulle med fantastisk utsikt över staden. Idag är det en välbesökt attraktion av både lokalbefolkning och turister. Kyrkan är dekorerad med många vackra detaljer i mosaik, väggmålningar och glasmålningar.
Bra att veta
Telefon
Landskod: +33 Riktnummer: 04
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.