På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Malaga

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
“Ciudad del paraíso” – paradisstaden. Så skrev nobelpristagaren i litteratur, Vicente Aleixandre, om Málaga. En stad som vibrerar av liv och som fascinerar med sin blandning av flertusenårig historia, folklore och modern kultur. Visst är det lätt att föreställa sig paradiset i denna hamnstad med nära 3000 soltimmar per år och flera kilometer strand mitt i centrum.
Avgångar till Malaga från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
I Málaga finns många alternativ vad gäller utflykter vid stranden, besök till mindre byar eller kanske till en av Andalusiens större städer. Det tar ungefär 2 timmar att köra från Granada, Córdoba eller Seville i en hyrbil eller med buss. I Granada kan du inte missa det vackra Moorish palatset Alhambra, den Gotiska katedralen eller de arabiska kvarteren i Albainín. Det är rekommenderat att gå i det gamla judiska kvarteret och La Mezquita i Córdoba. I Sevilla, som är huvudstaden i Andalusien, bör du besöka Santa Cruz och Real Alcázar distrikten som är belägna i hjärtat av staden. Längsmed hela Costa Del Sol är det enkelt att ta buss eller tåg till städer så som Fuengirola, Torremolinos och Marbella. Här finns underbara stränder, barer och restauranger samt ett bra tillfälle att shoppa. Några tips för familjer är att besöka Tivoli World i Benalmádena, Aqualand i Torremolinos och Selwo i Estepona. I Puerto Banús kan du njuta av de enorma yachterna, lyxshopping och en härlig blandning av de rika och berömda bland alla chica barer längst med stranden. Det finns även yachter, diskotek, barer och restauranger i Puerto Marina i Benalmádena. Ronda är en stad som är belägen på en klippa. Vägen som leder dit från San Pedro de Alcándtara längst med kusten är ger en härlig vy över klipporna.
Picassomuseet
Detta vackra museum i 1500-talspalatset Buenavista är ett måste för alla Málaga-besökare, gamla som unga. Tack vare mästarens sonhustru Christine och barnbarn Bernard presenterar museet en samling på nära 200 konstverk. Ett stenkast bort, vid Plaza de la Merced, ligger Picassos barndomshem som också har öppet för allmänheten.
Alcazaba
Alcazaba och Gibralfaro är militärfort från tiden för det arabiska kungadömet. Innanför murarna ligger ett palats med en vacker trädgård och en enastående utsikt. Den romerska teatern alldeles bredvid, byggdes under första seklet efter Kristus, och återställdes och restaurerades sedan efter många år i glömska.
Katedralen
Málagas katedral byggdes mellan 1500-1700 på platsen där moskén Aljama en gång stod. Katedralen är byggd i Renässansstil med dekorationer och huvudfasad i barock.
Cykeltur i staden
Buss och taxi i all ära, men det bästa sättet att uppleva Málaga är att sätta sig på en cykel och uppleva sevärdheterna med vind i håret. Du kommer att njuta av friheten och ett nytt annorlunda sätt att se den vackra staden.
Botaniska trädgården
Det välbärgade paret Jorge Loring och Amalia Heredia skapade denna fantastiska trädgård kring sin Hacienda La Concepción på 1800-talet. Här finner du 500 tropiska arter på ett 30 000 kvadratmeters stort område.
Malagas museum för samtida konst
Malagas museum för samtida konst, Málaga Contemporary Art Centre, är beläget i hjärtat av staden och visar modern konst. Syftet är att främja 1900- och 2000-talets konstverk. Här erbjuds ett innovativt program med ett brett utbud av aktiviteter och permanenta utställningar.
Romerska Teatern
Den romerska teatern ligger vid foten av fortet Alcazaba och går tillbaka ända till det första århundradet. Teatern byggdes under Augustus tid, men det var inte förrän år 1951 den romerska teatern upptäcktes.
Vinmuseet
Om du gillar vin så ska du bege dig till detta vinmuseum, Museo del Vino. Här kan du lära dig mera om de olika vinerna i Málaga, om deras historia och kultur. Museo del Vino ligger mitt i den historiska delen av staden. Det finns även guidade turer.
Bra att veta
Málaga-Costa del Sol Flygplats
Málaga-Costa del Sol Flygplats ligger cirka tio kilometer från centrum och har goda kommunikationer med hela Costa del Sol. Till Málaga tar man sig enkelt med tåg, buss eller taxi. Tåget tar tio minuter och bussen 15 minuter till en halvtimme. Både buss och tåg avgår varje halvtimme. Taxibilar finns att tillgå på flygplatsen: Radiotaxi +34 952 040 804 Unitaxi +34 952 333 333
Kollektivtrafik
Från Málagas busstation på Paseo de los Tilos, tar man sig till exempel till Marbella, Estepona, Granada, Córdoba och Sevilla. Tågstationen ligger alldeles intill. Pendeltåget som går mellan Málaga och Fuengirola tar man lättast i centrum, nedgång bredvid postkontoret på Avenida Principal. Stadsbussarna tar man på Alameda Principal eller Paseo Parque, biljetten köps på bussen.
Taxi
Taxi beställs via Unitaxi, men det är lika enkelt att fånga en på gatan, alternativt gå till någon av stadens taxistationer. Unitaxi:
Post
Frimärken köps i tobaksaffärerna med skylten ”Tabacos”. Postkontoret ligger på Avenida de Andalucía 1-2 och har öppet hela dagen mellan kl. 8.30 och 20.30.
Tandläkare
Tandvårdsklinik (Clínica Dental Sueca).
Apotek
Apoteken har öppet från 10.00-20.30 med siesta mellan 13.30 och 17.00. Farmacia Reding (mitt emot Plaza de Toros), är ett av apoteken som har öppet dygnet runt.
Elektricitet
220 volt/50Hz
Telefon
Landskod: +34 Riktnummer: 0952
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.