På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Malta

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
På Malta skiner solen i princip hela året om och ön kan ståta med några av de skönaste temperaturerna i världen. Lägg till de fantastiska stränderna och den fantastiska medelhavsmaten och det bör inte vara någon annan destination som kan mäta sig med Malta. Varför inte prova en ny sport, lata dig på en kryssning mellan öarna eller utforska de viktiga historiska platserna? Valet är helt upp till dig! Tillsammans med sin andra öar, strandliv och nattliv, är Malta ett underbart resmål att besöka.
Avgångar till Malta från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Det finns flera intressanta platser som du kan besöka på Malta, och det är bästa är att alla platser lätt nås med kollektivtrafik via Valletta. Det hålls också flera olika evenemang runt ön, särskilt under sommarmånaderna. En av de mest spektakulära av dem är Malta Fireworks Festival i Valletta i slutet av april varje år. Under tre dagar tävlar olika länder och fyrverkerileverantörer i att göra den bästa fyrverkeri-showen. Var inte ledsen om du missar Firework Festival. Nästan varje helg, håller de olika byarna också religiösa 'Festas'. Under en hel vecka, firar de sitt stadshelgon med kyrkklockor, processioner, konfetti och till helgen avslutar de med just en enastående fyrverkeri-show.
Valletta - Maltas Huvudstad
Valletta, Maltas huvudstad, byggdes av St Johns riddare på 1500-talet. Det har listats på UNESCO:s världsarvslista på grund av de många monumentala byggnaderna. Det är en barockstad som ofta har beskrivits som ett utomhusmuseum på grund av mängden av historiska byggnader i området, som St. Johns Co-katedral och Grand Harbour, alla byggda av riddarna, samt över 25 kyrkor alla koncentrerade i ett område som är 900 x 630 meter stort.
Mdina
Mdina, Maltas gamla huvudstad, är en typisk medeltida stad som ligger mitt på ön. Den ”tysta staden” som den kallas har en magnifik utsikt över ön. Det är en av de få befästa renässansstäder som finns kvar i Europa och den lilla staden är väl värd ett besök.
Wied Iz- Zurrieq
Här kan man bada eller utforska havsgrottan Blue Grotto som är känd för sitt kristallklara vatten och de starka färgerna runt klipporna i grottan. Ta en dagstur med en 'daghjsa' (traditionell maltesisk fiskebåt) och njut av omgivningen.
De Tre Städerna i Cottonera
På andra sidan Grand Harbour, söder om Valletta, ligger de historiska befästa städerna Vittoriosa, Cospicua och Senglea som brukar kallas för Cottonera eller ”Three cities”. Om du bara har tid för en av dem är Vittoriosa den som är mest värd ett besök. Här hittar du Fort Saint Angelo, the Inquisitor's Palace och Vittoriosa Waterfront som renoverades i början av 2000-talet för att återigen nå upp till sin forna glans.
Marsaxlokk
Detta är Maltas viktigaste fiskeby, men om du besöker staden någon annan dag än en söndag förmiddag kan det vara svårt att se. Det är då den stora och berömda fiskmarknaden hålls på kajen. Det är ett skådespel och något du inte bör missa. Om du känner för att handla något annat än fisk hittar du olika artiklar som souvenirer och hantverk också. Njut av en läcker fisklunch på en av de pittoreska restaurangerna när du är nöjd med dina inköp.
Megalittempel
Ruinerna av flera tempel från 3000-talet f.Kr. man kan htta på Malta och Gozo är unika. Gudabilder i sten, djurfigurer utskurna i relief, stentavlor, altare och skärmar utsmyckade med bl.a. spiralmönster gör platserna ännu mer attraktiva och du hittar ruiner på olika platser runt öarna. Några av de platser som är väl värda ett besök är Hagar Qim i Qrendi. Tarxien Temples i Tarxien och Ggantija på Gozo.
Bugibba
Denna strand är klippig, men det har inte avskräckt turisterna. De platta klipporna är sköna att ligga och sola på, och det finns flera ställen att gå i på när man vill bada. Även om det är djupt är det säkert att bada här.
Dykning
Malta är känt för sitt kristallklara vatten och perfekta förhållanden för dykning. Massor av korallrev, grottor och vrak gör det till en oförglömlig upplevelse. Ta chansen att åka på en båttur till en av de många inhägnade dammarna med gigantiska tonfiskar. Att simma bland dessa 2-meter och 500 kg stora fiskar är fascinerande . För nybörjaren eller den person som aldrig ens har försökt att dyka finns det är stor mängd olika skolor att välja mellan.
Bra att veta
Malta International Airport
Malta International Airport ligger mellan byarna Luqa och Gudja, en mil från Valletta. Flygplatsen är bara 40 minuter från populära turistorter såsom Sliema och Bugibba. Även om bussar är det mest praktiska transportmedlet på ön är det lättare att ta taxi från flygplatsen. Det står taxibilar och väntar vid entrén till flygplatsen.
Kollektivtrafik
Avstånden på ön är mycket små och det är enkelt och billigt att ta sig runt med lokalbuss. Det finns ett bra transportnätverk och de flesta sevärdheter går att nå med det lokala nätet. Maltas busstrafik av Malta Public Transport, priser och mer information finns på deras webbsida:
Taxi
Det finns gott om taxibilar, särskilt på de populäraste turistorterna. Taxis Licensed White Amalgamated. Taxikontoret:
Post
Malta har en effektiv postservice. De flesta städer och byar har ett eget postkontor eller mindre avdelningskontor. De är öppna måndag till lördag från omkring 08.00 - 13.00 och i Valletta finns ett postkontor som har öppet längre på veckodagarna. Se hemsidan för att se exakta tider. Frimärken finns ofta tillgängliga från hotell och souvenirbutiker.
Apotek
Apoteken har vanligtvis öppet från 09.00 till 13.00 och från 16.00 till 19.00. Apoteket på flygplatsen är öppet dagligen, inklusive söndagar och helgdagar mellan 07.30 - 22.00.
Telefon
Landskod: +356
Elektricitet
220 V, 50 Hz. Kontakt med tre platta stift.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.