På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Milano

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Milano handlar om design och haute couture och utbudet av butiker och trendiga barer känns ibland oändligt. Men här finns också Domen, da Vincis ”Nattvarden” och de enkla kvarterskrogarna där man fortfarande långlunchar på ossobuco och risotto alla milanese.
Avgångar till Milano från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
För att få en första känsla av Milano rekommenderas en spårvagnstur. Det finns ett dussintal linjer som erbjuder bra sightseeing, men förmodligen är linje 1 bäst, den går mellan centralstationen genom Centro Historico och sedan vidare till Piazza Cairoli och Castello Sforzesco.
Il Duomo
Domkyrkan är stadens symbol. Den påbörjades redan år 1386 och avslutades först 500 år senare och är ett mästerverk i höggotisk arkitektur, en stil som för övrigt inte finns representerad i övriga Italien. Domkyrkan reser sig över torget Piazza del Duomo, marmorbyggnaden är översållad med 135 spiror och otaliga statyer.
Cenacolo Vinciano
Här finns ett av världens mest avbildade och berömda konstverk, Leonardo da Vincis Nattvarden. Det är ofta omöjligt att bara traska in och titta på den, köerna är långa, men numera kan man boka besökstid i förväg.
Pinacoteca di Brera
Milano har kanske inte samma gigantiska konstskatt som Venedig och Florens, men ligger inte långt efter. Här, på stadens främsta konstmuseum, finns en rad berömda verk av Mantegna, Giovanni Bellini, Bramante och Caravaggio.
San Siro
Internazionale och AC Milan är två topplag i Serie A och fotbollsintresset i staden är enormt. Men på lagens gemensamma hemma-arena San Siro erbjuds inte bara fotboll i världsklass, utan även sprakande så kallade tifoarrangemang. På San Siro finns också Italiens enda fotbollsmuseum.
Teatro alla Scala Museum
Teatro alla Scala som öppnade år 1778 är en av de mest berömda operahusen i hela världen. Ett besök på museet ger dig en tjuvkik inuti teatern. Du kan se insidan av de spektakulära teaterboxarna, som ger en svindlande utsikt över scenen.
Castello Sforzesco
Förutom den berömda och enastående Domen är detta 1400-talsslott ett landmärke i Milano. Fram till början av 1900-talet var det en symbol för makt och olika hertigar har använt det som sin bostad. Idag ryms här ett brett utbud av kulturella sevärdheter såsom museer och utställningar.
Acquario Civico
Detta lilla stadsakvarium erbjuder sina gäster fri entré. Kom hit för att titta på de spektakulära fiskarterna och de olika utställningarna. Från taket har du en härlig utsikt över den omgivande parken.
Navigli Lombardi
Även om kanaler inte är det första du tänker på när du ska besöka Milano, bör du inte missa Navigli Lombardi. Dessa kanaler konstruerades av Leonardo da Vinci för att göra byggandet av katedralen och de tunga transporterna lättare. Området runt Navigli Lombardi är idag en av de mest populära, fyllt med caféer, barer och små butiker.
Bra att veta
Kollektivtrafik
Milanos kollektivtrafik sköts av ATM och inkluderar tunnelbana, buss och spårvagn. Engångsbiljetter, dags- och flerdygnskort finns att köpa på ATM-kontor, automater och tidningsstånd. Alla biljetter måste stämplas innan varje resa påbörjas.
Taxi
Taxibilarna är oftast vita och kan stoppas på gatan. Det enklaste är dock att gå till en taxistation som brukar ligga utanför tåg- och tunnelbanestationerna. Slutsumman beror på antal resväskor, hur långt och när på dygnet och i veckan man reser.
Post
Frimärken finns att köpa i tobakskiosker markerade med en blåvit skylt med ”Tabacchi” eller bara ett ”T” på.
Apotek
Farmacia Carlo Erba är öppet dygnet runt.
Telefon
Landsnummer: +39 Riktnummer: 02 (slås även inom Milano) Om du ringer till Italien från utlandet måste du alltid slå nollan i riktnumren (inte utelämna den som är vanligt vid internationell telefoni) ex: +39 02 + numret
Elektricitet
220 volt
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.