På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Minsk

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Vitrysslands huvudstad är en av de mest fascinerande städerna i Östeuropa. Lika känd för sin extraordinära historia som sin imponerande Sovjet-inspirerade arkitektur, lummiga parker och excentriska människor, Minsk är oförglömlig.
Avgångar till Minsk från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Minsk handlar om monumental överdrift, med sina stora boulevarder och torg. Gamla stan däremot är liten. Bästa platsen att upptäcka Minsk är på Självständighetens torg med dess staty av Lenin och det vitryska universitetet.
Upptäck Gamla Stan
“Gamla stan” ligger på floden Svislachs östra sidan, gränsande till Vul Maxima Bahdanovicha. Den är känd som Troitskoe Predmestiye eller “Trinity Suburb”, men den “gamla stan” är egentligen inte så gammal. De ursprungliga husen från 1600- och 1700-talen återskapades på 1980-talet. Men det är ett underbart ställe att promenera runt i. man kan koppla av på charmiga kaféer eller titta igenom souvenirbutikerna.
Besök Tårarnas Ö
Från gamla stan ner längs flodbankarna ligger minnesplatsen Ostrov Slyoz, eller “Tårarnas ö”. Detta är ett minnesmärke över de vitryssar som mist livet i krig, men speciellt ihågkomna är de som dog i Sovjets krig i Afghanistan under 1980-talet.
Den Helige Andes Katedral
Den Helige Andes katedral står trotsig på en liten kulle och är ett av Minsks mest kända landmärken. Denna ortodoxa katedral med två torn ligger i Övre staden och var en gång en del av ett polskt bernardinerkloster. Klosterbyggnaderna intill är numera en musikakademi.
Gör en utflykt till Gorky-parken
Gorky Park är stans äldsta park som är underbar på sommaren. Trots att den är mycket populär hos Minskborna, som promenerar längs de välvårdade gångarna, är Gorky-parken en ännu större attraktion för barnen, som styr mot det enorma pariserhjulet för att se på utsikten över stan.
St. Simons och Helenas Kyrka
Mera känd som den “röda kyrkan”, St. Simon och Helenas kyrka byggdes år 1910 av en polsk adelsman för att hedra minnet av hans två barns död – tornets tre klockor är uppkallade efter honom och de döda barnen.
Victory Square
Vid korsningen Nezavisimosti och Zakharava finns ett enormt torg med en gigantisk segerobelisk som reser sig i mitten. Monumentet har vid foten en evig låga, som har brunnit sedan 1954 och kan nås från en underjordisk passage.
Det Stora Patriotiska Krigets Museum
Intill fackföreningarnas klassiska kulturpalats ligger det stora patriotiska krigets museum. Museet berättar om Vitryssland under andra världskriget. Det berättar också om Minsks judiska befolkning efter den nazistiska invasionen av sovjetunionen 1941. Bakom byggnaden finns en park fylld av samtida stridsvagnar och flygplan.
Sitt Ner i Tsentralny-parken
Tvärs över gatan från det stora patriotiska krigets museum ligger en förtjusande liten park där det på 1800-talet fanns en marknadsplats. Här ser man ofta människor spela musik.
Bra att veta
Att tänka på
Demonstrationer är ganska vanliga i centrala Minsk. De flesta passerar fredligt trots att en del har slutat med våldsamheter. Polisens ingripanden kan vara plötsliga och ibland skrämmande. Det är viktigt att komma ihåg att om du hamnar i en demonstration, ska du vara vaksam och ta dig ur den så fort som möjligt. Minsk har ett stort problem med prostitution. Var alltid extra uppmärksam i barer och hotellobbyer på övervänliga flickor eller pojkar. Den vanliga dricksen är 10 procent. På vissa hotell läggs en serviceavgift på 10-15 procent till din nota.
Minsk National Flygplats
Minsk II är huvudflygplatsen för internationella flygningar och ligger 42 km från stan. Utanför ankomsthallen kan du ta en taxi, som tar dig till stans centrum. Flygbussen är billigare men tar längre tid och avgår sporadiskt.
Lokala Transporter
Du kan ta dig runt Minsk med buss, tåg eller tunnelbana. Alla tre är tillförlitliga och billiga. De två tunnelbanelinjerna är ett intressant sätt att ta sig runt eftersom varje station dekorerats efter ett tema. Exempelvis så framställer Oktobertorget 1917 års revolution. Allmänna transporter går dagligen från ca. 05.30 till 13.00 och täcker alla delar av stan. Trådbussarna 1, 2 och 18 passerar genom Minsks huvudgata, Pr Francyska Skaryny. Tunnelbanan stänger varje kväll 24.30. Kom ihåg att styrka biljetten genom att stämpla den på en av de röda stämpelmaskinerna. Tiodagars- eller månadsbiljetter finns för alla transportsätten.
Taxi
De gula taxibilarna är statligt ägda och de som används mest. Priserna beror på avståndet. Taxi kan nås på 052 och 084.
Apotek
Apoteken i Minsk är markerade med ett grönt kors och det finns många av dem i staden. Ofta kan du köpa medicin som inte är vanliga i andra länder.
Elektricitet
220 AC, 50 Hz
Telefon
Landskod: +375 Riktnummer: 17
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.