På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Moskva

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Moskva är kontrasternas stad, här finns både det bohemiskt enkla och det glittrande glamourösa. Bli inte förvånad om du ser en guldbeklädd kyrka från 1500-talet bredvid en glasbyggnad från 1990-talet. Här sköljs salt kaviar ner med söt "shampanskoye". Vad representerar denna anda bättre än Moskvas tunnelbana? För några få rubel kan du resa mellan stationer prydda av kristallkronor och marmor.
Avgångar till Moskva från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Moskva kan vara en av världens mest spännande städer med en salig blandning av det gamla och det nya. Här kommer du definitivt att kunna fylla din tid omgiven av all historia, konst, kultur och god mat. Besök Vasilijkatedralen, lär dig mer om Gulag och gå långa promenader i Gorky Park... Moskva har säkerligen många ess i rockärmen för att kunna förtrolla dig.
Rustkammaren i Kreml
Trängtar du efter guld, sammet och ädelstenar är det till Rustkammaren du skall bege dig. Här finns skatter som ryska tsarer och furstar samlat på sig genom århundradena. Några praktexemplar är Fabergéäggen och Katarina den storas kröningsdräkt.
Röda Torget och Leninmausoleet
Kantat av GUM, Kreml och Vasilijkatedralen stoltserar Röda torget, här vilar också Lenin i sitt mausoleum. Sedan år 1924 har han varit omsorgsfullt bevakad, tillika balsamerad.
Vasilijkatedralen
Med sina runda, färgsprakande kupoler liknar katedralen ett sagoslott. Ivan den förskräcklige lät bygga den på 1550-talet för att fira en seger mot tatarerna. Idag är katedralen ett av världens arkitektoniska underverk.
Tretiakovgalleriet
Med sina 62 salar och 100,000 tavlor innehar Tretiakovgalleriet världens största samling av rysk konst. Lyckligtvis visar man inte alla samtidigt, utan några åt gången.
Pusjkinmuseet för Bildande Konst
Pusjkinmuseet för Bildande Konst är ett paradis för den konstintresserade. Här samsas impressionistisk och postimpressionistisk konst med äldre verk av Rembrandt och Botticelli.
Moskvas tunnelbana
Att åka tunnelbana i Moskva är en sevärdhet i sig. Tunnelbanan är riktigt vacker med sin slående arkitektur och majestätiska utrymmen. Två av de vackraste stationerna är "Komsomol'skaya" och "Kazan'skaya".
Izmaylovo marknad
En av de mest kända platserna i Moskva att köpa souvenirer ifrån är Izmaylovo marknad. Här hittar du alla de typiska ryska souvenirerna som ryska dockor och pälshattar. Marknaden är ganska stor, så se till att ha både tid och pengar när du kommer hit.
Gorkijparken
I mitten av Moskva finner du Gorkijparken, uppkallad efter författaren Maxim Gorky. Parken ligger längsmed floden och är full av roliga aktiviteter. Här finns stora parkområden, ett sportcenter, en utomhusbio och mycket mer.
Bra att veta
Flygplats - Sheremetyevo International Airport
Den största internationella flygplatsen i Moskva är Sheremetyevo International Airport. För inrikes resor och till länder inom forna Sovjetunionen finns fyra mindre flygplatser. Sheremetyevo International Airport ligger 30 kilometer från centrum. Det enklaste sättet att ta sig hit är med taxi. På flygplatsen kan du beställa taxi i informationen. Du kan oftast boka en taxi i förväg via hotellet eller resebyrån när du ska åka till flygplatsen. Alternativt finns det olika busslinjer. Bussarna tar cirka 30-70 minuter beroende på rutt och din slutdestination. Från Belorussky järnvägsstation kan du ta tåget. Det finns gratis bussar från terminalerna som tar dig till stationen. Tåget tar 35 minuter.
Flygplats - Moscow Domodedovo Airport
En annan stor flygplats i Moskva är Moscow Domodedovo Airport som ligger 22 kilometer från staden. Taxi kan beställas både i den inhemska och internationella ankomsthallen. Du kan också nå flygplatsen från Domodedovskaya tunnelbanestation med mini-buss eller buss och från Paveletsky järnvägsstation med tåg. Tåget från Paveletsky järnvägsstation tar 40-50 minuter med expresståget och 1 timme och 10 minuter med pendeltåget. Bussarna från Domodedovskaya tunnelbanestation tar 25-30 minuter och avgår var femtonde minut. Bussarna kör från 06.00-00.00. Det finns även bussar som stannar på flera mellanliggande hållplatser som tar över 3 timmar.
Tunnelbana
Moskva har en av världens vackraste tunnelbanor, dessutom fungerar den mycket bra. Om du bär med dig ett stort bagage på tunnelbanan, se till att du köper en speciell bagagebiljett. Biljetter kan köpas på stationerna. I övrigt finns det även buss, trådbuss och spårvagn. För dessa köps biljetter i kiosker på gatan eller av chauffören och de stämplas ombord.
Buss och spårvagn
I Moskva finns det även bussar och spårvagnar bortsett från den vackra tunnelbanan. För dessa köps biljetter i kiosker på gatan, eller av chauffören, och stämplas ombord.
Taxi
I Moskva är det lättast att få en taxi på det klassiska sättet, nämligen att stå i vägrenen och sträcka ut armen. Civila bilar agerar gärna taxi, det är därför rekommenderat att endast använda professionella taxitjänster. Taxametrar används sällan, så det kan vara bra att komma överens om ett pris innan du påbörjar resan. Welcome Taxi +7 499 922 06 74 www.welcometaxi.ru Taxi Martex:
Postkontor
Det finns många postkontor runtom i staden. Om du vill skicka brev och vykort kan du lämna dem i en av de mörkblåa brevlådorna. Huvudpostkontor:
Apotek
Vård kan vara mycket dyrt om du inte har försäkring. Hotellen har ofta en egen läkare, så börja där om du behöver hjälp. Pharmacy 36.6:
Telefon
Landsnummer: +7 Riktnummer: 495/499
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.