På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

New York

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
New York är staden som är full av energi. Du har säkert sett de häftiga skyskraporna, den livliga trafiken och de blinkande ljusen från filmerna. Vid ankomsten, möts du som besökare av en av landets vackraste symboler för frihet, Frihetsgudinnan. Du kommer även hänföras av de stora byggnaderna. Empire State Building är den tredje högsta byggnaden i nationen, och den vidsträckta Rockefeller Center innehåller Radio City Music Hall och flera stora företags kontor och tv-studior. New Yorks bidrag till teaterkulturen är även den obestridlig, att se en Broadway show är långt ifrån det enda alternativet när det kommer till underhållning och staden är även hem för det världsberömda musikpalateset Carnegie Hall. Flera idrottslag kallar även New York för sin hemstad.
Avgångar till New York från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Vissa människor som har levt hela sitt liv i New York utan att ha lämnat staden. Även dessa människor har inte haft tillräckligt med tid att se och göra allt som denna metropol har att erbjuda. Du kommer aldrig att få slut på saker att göra i New York. Om du planerar att se alla de stora sevärdheterna under en resa krävs hög ambition. Museum i världsklass, berömda monument, stora, grönskande parker, topp konst och underhållning, från Broadway musikaler till vågade gatuföreställningar ... ja listan kan fortsätta i evighet. Det är en dynamisk stad, dessutom en som ändrar och omvandlar på en daglig basis, erbjuder alla typer av nya, spännande, banbrytande evenemang och aktiviteter. Följande är några av de mest kända och älskade sevärdheter och attraktioner, men håll alltid ögonen öppna. Om du även så blinkar kan du missa något enastående. Se till att uppmärksamma öppningstiderna då många museer har gratis entré en gång i veckan under vissa timmar.
Central Park
"Stadens lungor," Central Park, är Manhattans största och vackraste grönområde. Parken består av 843 hektar, den är 4 kilometer (2,5 miles) lång och 804 meter (0,5 miles) bred. Parken sjuder konstant av olika aktiviteter, evenemang och konserter. Ett bra sätt att se parken på är att hyra en cykel. Du hittar olika cykeluthyrningsbutiker både inne i samt i utkanterna av parken.
Metropolitan Museum of Art
Metropolitan Museum of Art brukar även kallas för ” The Met” och är New Yorks populäraste turistattraktion. Här kan man njuta av deras utställningar som består av ca. 2 miljoner konstverk. Här finns bland annat de finaste målningarna av Picasso, Matisse och underverk från den antika civilisationen i Grekland och Egypten. På toppen av byggnaden finns det en trädgård med en enastående utsikt.
Moderna Konstmuseet
MoMA, som New York-borna kallar det för, presenterar världens mest omfattande samling av modern konst, inklusive mästerverk av bland andra Picasso, Van Gogh, Warhol, Pollock, och många, många fler. Detta är en av de mest besökta platserna i New York och är inrymt i en vacker och modern byggnad, våning efter våning av konst, fotografi, design, skulptur, och mer som kommer att förundra besökare i timmar.
Empire State Building
Empire State Building är en skyskrapa med 102 våningar och är med sina 381 meter inklusive tornspira och radiomast, en av USA:s högsta byggnader. Skyskrapan öppnades i maj 1931 och utsikten från observationsdäcket på den 86:e våningen är hisnande.
Times Square
New York-borna brukar undvika Times Square, men när man står bland de blinkande skyltarna, de massiva reklamskyltarna och de livliga turistskarorna är det en enastående upplevelse. I sannerligen är de flesta människorna här resenärer som knäpper flera bilder för att fånga spänningen och det är just den hektiska den överväldigande atmosfären som är en del av glädjen.
Statue of Liberty / Ellis Island
När invandrarna anlände med båt i slutet av 1800-talet, var Frihetsgudinnan det första de såg, en representation av frihet och den amerikanska drömmen. Idag flockas besökare för att ta en närmare titt på en av New Yorks mest bestående symboler som var en gåva till USA från fransmännen år 1886.
Broadway Shows
Valet av världsklass musikaler och föreställningar som erbjuds i New Yorks mest berömda teatergata är en av de mest enastående i världen. Det finns alltid ett brett utbud av musikaler och teatrar att välja på i New York. Om du är villig att stå i kö upp till en timma kan du få 25-50% rabatt på ordinarie pris på teater- och musikalbiljetter till shower som går samma dag. Det är bara att besöka TKTS-kontoret på Times Square.
Bronx Zoo
Med över 650 arter att beskåda och detta USA:s största stads-zoo. Här får besökarna möjlighet att beundra och uppleva ett stort utbud av vilda djur. Populära utställningar och sektioner inkluderar Wild Asien Monorail safari, Kongo Gorilla Forest, och naturligtvis, allt som har med stora katter att göra. Varje dag händer det flera saker i parken, du kan t.ex. rida på kameler och se pingviner och sjölejon matas.
Bra att veta
JFK Internationella Flygplats
New York har tre stora flygplatser och JFK är kanske den mest kända av dem. Du kan ta kollektivtrafik eller taxi till Manhattan från alla flygplatser. Det finns ett fast taxipris från JFK till Manhattan, men det finns även andra transpostalternativ såsom tunnelbanan och kollektivtrafiken. Du hittar en bil vid en taxistation utanför varje terminal. För att nå kollektivtrafikens hållplatser behöver du i de flesta fall använda AirTrain. Tunnelbana från JFK till Manhattan tar ca. 60-75 minuter. Det finns också olika busslinjer. Det lokala transportföretaget MTA kör tre olika linjer som går till närliggande stadsdelar. Priset är detsamma som för tunnelbanan. NYC Airporter är en busslinje som går direkt från JFK till Grand Central Station och Penn Station. Resan tar ca. 60 minuter beroende på trafiken. Du kan köpa biljetter på nätet eller från NYC Airporter-disken inne på flygplatsen.
LaGuardia Flygplats
Detta är den flygplats som ligger närmast Manhattan och därför kan du välja mellan många olika transporter. Det finns offentliga bussar samt skytteln, NYC Airporter, som går direkt mellan flygplatsen och Port Authority Bus Terminal, Grand Central Station och Penn Station. Du kan betala med ett Metrocard eller den exakta summan. Taxi och skåpbilar är också tillgängliga på taxistationen utanför terminalbyggnaden.
Newark Internationella Flygplats
Newark Internationella Flygplats ligger i New Jersey, och härifrån kan du välja att ta en taxi, tåg eller buss för att åka till staden. Om taxi är ditt val av transport, kommer du att hitta bilar som väntar utanför ankomsthallen. Det tar ca. 35 minuter in till New York City. Det finns ett AirTrain som transporterar passagerare från ankomsthallen till tågen (NJ transit eller Amtrak trains). Det tar ca. 45 minuter från flygplatsen till Penn station. The Newark Airport Express buss tar cirka 50 minuter och den stannar vid Grand Central Station, Bryant Park och Port Authority Bus Terminal.
Tunnelbanan
Om du tycker det är för långt att gå, är tunnelbanan ett bra alternativ. De flesta linjerna i tunnelbanan åker i nordlig och sydlig riktining på Manhattan, medan bussarna åker tvärsöver. Tunnelbanan går 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Om du vet att du kommer resa en hel del med tunnelbanan, finns det metrokort som ger dig fria resor under en vecka. Biljettmaskinerna i tunnelbanestationerna tar både kontanter och kort. Tunnelbanekartan är gratis och går att hämta i biljett- och informationsbåsen.
Buss
De flesta bussar i Manhattan följer nord-syd eller öst-västligt rutnät av staden, i första hand på de större vägarna. Busshållplatser är markerade med en ljusblå skylt på en grön stolpe (och innehåller en förteckning över busslinjer och ruter), du kan betala din biljett med exakta pengar ($ 2,75) eller med Metrocard. Med Metrocard kan du åka både tunnelbana och buss. Bussar kör ofta och för det mesta, hela natten, men tung trafik kan orsak att din korta bussresa tar mycket längre tid än planerat.
Taxi
Du kan stoppa en taxi var som helst. Att åka taxi är billigt och är ett smidigt sätt att resa på. Det finns dock natt- och rusningstillägg. Kom även ihåg att lämna dricks. Tänk på att det är viktigt att du vet både den fullständiga adressen och tvärgatan till din destination då Manhattan har väldigt långa gator och avenyer. Taxibilen är ledig när ljuset är på.
Post
Du kan köpa frimärken i någon av de många kiosker som finns i New York, eller hos posten. Den officiella posten i USA (United States Postal Services - USPS) har vanligtvis blåa brevlådor. Många postkontor och privata postföretag t.ex. UPS eller FedEx har öppet 08.00-17.00. Du hittar huvudpostkontoret, mer känt som James Farley Post Office, nära Penn Station.
Apotek
Apoteken kan du hitta inne i vanliga ”drug stores” som finns i vartannat kvarter. Många av affärerna är öppna 24 timmar om dygnet, men själva apoteket kan stänga runt 20.00. En av de största kedjorna är Duane Reade by Walgreens och du hittar deras butiker på över 250 platser.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.