På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Paris

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Välkommen till den mytomspunna "Ljusets stad" eller "Kärlekens stad." Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett om du är konstnär, affärsman eller turist, kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Här kan du uppleva några av de finaste romerska och medeltida monumenten och förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.
Avgångar till Paris från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Paris vackra läge precis vid den fridfulla och romantiska floden Seine utgör en perfekt miljö vare sig din plan är att strosa runt utan att brådska eller att se så många attraktioner som möjligt. Över 30 miljoner turister kommer till Paris varje år, dragna av den läckra maten och naturligtvis det spännande modet. Inte undra på att Frankrikes huvudstad är en av de mest besökta städerna i hela världen!
La Tour Eiffel
Detta järntorn är själva symbolen för Paris, och det lockar cirka sex miljoner besökare varje år. Tornet byggdes av Gustave Eiffel år 1889 inför världsutställningen för att fira hundraårsjubileet av franska revolutionen. Roliga fakta om Eiffeltornet: Höjd: över 300 meter Vikt: 10 100 ton Material: 12 000 järnbalkar, 2,5 miljoner nitar Trappsteg: 1 665 till toppen
Louvren
Louvren är ett av de största museerna i världen, och känt för sina mästerverk Mona Lisa, Venus de Milo, konst av Rembrandt, Vermeer, Caravaggio och många fler. Huvudentrén omfattas av 21 meter höga glas Pyramide de Louvre. Den franska regeringen har samlat 35 000 målningar, skulpturer och föremål under de senaste fem århundradena, och insamlingen ståtar med assyrisk, etruskisk, grekisk, koptisk och islamisk konst och antikviteter från förhistoriska tider och fram till 1800-talet.
Basilique du Sacré-Cœur
Sacré-Coeur är en romersk-katolsk basilika på toppen av Montmartre-kullen, på den högsta punkten i staden. Kyrkan invigdes 1914 och är uppkallad efter, och tillägnad, Jesu Heliga Hjärta. Kyrkan innehåller mer än 500 statyer och platsen avbildas ofta i filmer.
Triumfbågen
Triumfbågen uppfördes av kejsar Napoleon år 1806, och är med sina 50 meter (164 fot) ett av de mest kända landmärkena i Paris. Beläget i centrum av Place Charles de Gaulle i den västra delen av Champs-Élysées, hedrar bågen de som kämpade och dog i den franska revolutionen och under Napoleonkrigen.
Versailles
Denna stad ligger 20 kilometer utanför Paris är en välbärgad förort och kommun. På 11-talet var Versailles bara en by på landet som omgav ett slott och kyrkan Saint-Julien. Idag är Versailles mest känt för den romersk-katolska katedralen som har varit hem för den franske kungen Ludvig XIV och Napoleon som tillbringade sina somrar här. Den historiska Versaillesfreden undertecknades här år 1919.
Notre-Dame de Paris
Notre-Dame är, med 10 miljoner besökare varje år, den mest besökta platsen i Paris. Det här stället har alltid varit Paris religiösa centrum som kelterna betraktade vara helig, romarna byggde ett tempel här, det uppfördes en kristen basilika och den sista religiösa strukturen innan Notre-Dame katedralen var en romansk kyrka. Den gotiska katedralen Notre-Dame stod klar 1345 och är en arkitektoniskt mästerverk. Byggnaden är 128 meter lång och har två 69 meter höga torn.
La Seine
Floden Seine flyter 776 kilometer genom Frankrike, och erbjuder i Paris en fin möjlighet att, med båt, bekanta sig med många av stadens imponerande monument. Det blir inte mer romantiskt än att luta sig tillbaka på vattnet och njuta av natursköna omgivningar i Paris. Ta dig en tur med de berömda och unika långbåtarna som i sakta mak kryssar Seine. Trots att det finns ett stort antal operatörer att välja mellan, erbjuder de flesta färjelinjer liknande resvägar och är utrustade med ett ljudsystem som berättar om de förbipasserande attraktionerna på flera olika språk.
Pont Neuf
Pont Neuf betyder "Nya Bron" och är, ironiskt nog, den äldsta bron över floden Seine i Paris. Kung Henrik III beordrade dess konstruktion år 1578 då den tidigare bron var i väldigt dåligt skick. Den är idag 278 meter lång och 28 meter bred.
Bra att veta
Roissy Charles de Gaulle Flygplats
Paris har tre större flygplatser, Roissy Charles de Gaulle (CDG) som ligger 26 kilometer från centrum och Orly som ligger 15 kilometer från centrum. Det finns även en tredje flygplats som heter Paris Beauvais, vilka främst lågprisflyg flyger till. Från terminalerna på Charles de Gaulle avgår bussarna var 15:e minut in till staden och resan tar 45-60 minuter. Efter midnatt finns det nattbussar som tar dig till Place du Châtelet, 90 rue de Rivoli varje halvtimme. Det billigaste och snabbaste (30 minuter) sättet att ta sig in är med tunnelbanan RER B till Gare du Nord som avgår var 10-15:e minut. Från Gare du Nord kan du byta till Paris Metro. Air France bussar går till Porte Maillot och Etoile var 15:e minut. Taxi kan du hitta vid terminalen. En taxi från flygplatsen till centrum tar ungefär 30-40 minuter och kostar EUR45-50.
Paris Orly Flygplats
Paris Orly Airport ligger 15 kilometer från centrum. Från Orly kan du ta tåget till RER B mellan 6.00-23.00. Biljettpriset är EUR10.90 och resan tar ungefär en halvtimme. Ett annat alternativ är shuttlebussar som går till RER C Pont de Rungis station. Orlys bussar tar dig direkt till Opéra station. Bussen kostar EUR7.50 och tar 20 till 30 minuter.
Paris Beauvais Flygplats
Det är främst lågprisbolag som landar på Paris Beauvais. Det går bussar från terminalerna till Paris-Porte Maillot. En biljett kostar EUR17 enkel och resan tar ungefär 1 timme och 15 minuter.
Kollektivtrafik
Régie Autonome des Transports Parisiens, RATP sköter kollektivtrafiken i Paris. Buss-, tunnelbane- och pendeltågsystemen är indelade i fem zoner och är både billiga och effektiva. Biljetterna är giltiga både på tågen och bussarna och finns att köpa på stationerna och i kiosker. Det finns åkkort att köpa för 1-5 dagar på flygplatsen samt tunnelbanestationer och turistkontor. Åkkorten börjar med en endagsbiljett för EUR10,85 till en femdagarsbiljett för EUR34,70. En enkelbiljett kostar EUR1,70.
Bateau Bus
Med Bateau Bus kan du uppleva Paris från floden Seine, precis som om det var så det var menat.
Taxi
Taxibilar kan fångas vid taxistationer och på gatan men kan vara ganska svåra att hitta, framförallt på fredag- och lördagskvällarna. Se upp för svarttaxi på flygplatserna. Abeille Radio Taxi +33 1 45 83 59 33 Taxi Bleus +33 1 49 36 10 10 www.taxis-bleus.com Alpha Taxis:
Post
Lokala frimärken finns att köpa i kiosker och i tobakshandlar. Vill man ha frimärken för post som ska utomlands gör man bäst i att besöka ett postkontor. Det centrala postkontoret har öppet 24 timmar. Huvudpostkontor:
Apotek
Apoteken turas om att ha jouröppet och annonserar på dörren om närmsta som är öppet sent eller dygnet runt. Pharmacie Les Champs Elysées:
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.