På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Pisa

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Pisa ligger i nordvästra Toscana, bara 80 km från Florens, 10 km från Lucca och 10 km från havet. Staden är i hög grad förknippad med det lutande tornet. Men Pisa har också ett världskulturarv med hela komplexet Piazza dei Miracoli och sin medeltida stadskärna, en mängd arkitektoniska mästerverk och medeltida historia. Trakten runt Pisa är också utmärkt för bondgårdssemestrar, vandring, strandliv och vattensporter på Versiliakusten.
Avgångar till Pisa från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Båtar i Pisa (i drift från april till oktober) låter dig njuta av kustens arkitektoniskt vackra landskap eller den närliggande San Rossore-parkens naturliga skönhet. I naturparken ligger kapplöpningsbanan - galoppsäsongen pågår från oktober till mars. Pisa firar traditionella evenemang såsom den fascinerande "Luminara", den historiska Regattan på Arno och tävlingen "Gioco del Ponte" i juni. Ett alternativ är festivalen med internationell helig musik, "Anima Mundi", som äger rum i september - oktober i katedralen och monumentkyrkogården.
Torre Pendente (Det Lutande Tornet)
Detta är en av de mest framstående arkitektoniska strukturer från medeltida Europa. På grund av ett mänskligt misstag, är lutande tornet idag ett berömt landmärke i Pisa. Tornet i Pisa är katedralens klocktorn och dess konstruktion började år 1173 och blev färdigt först drygt 200 år senare. Denna felberäknade åttavåningsbyggnad har en lutning på 5,4 meter. Utan att tveka är denna populära turistattraktion ett "måste" när du besöker staden. Glöm inte kameran eftersom här kan man ta fantastiska och roliga bilder.
Pisa Battistero
Pisa Battistero ligger i anslutning till Pisa Doumo och det tog mer än två århundraden att slutföra. Denna fantastiska dopkyrkan som är byggd av marmor är den största i hela Italien och är daterad till 1100-talet. Gör ditt besök tidigt på morgonen för att uppleva den fantastiska akustiken och dess ekon.
Camposanto (Heliga Gården)
Det italienska ordet "camposanto" (heliga gården) är en synonym till kyrkogård och användes först med syftning på denna byggnad i Pisa. Enligt legenden var denna kyrkogård byggd på den plats där korsfararna placerade jorden de fört från det heliga landet. Du hittar denna fridfulla plats på samma område som det lutande tornet, UNESCOs världsarv "Piazza del Duomo di Pisa" och här kan man njuta av fantastisk kalkmålning, mosaiker och statyer.
Museo dell’Opera del Duomo (Katedralmuseet)
Detta museum öppnades år 1986 för att fokusera på konst och skulpturer i Pisa. Idag finns här verk som tidigare prydde byggnaderna i Piazza dei Miracoli. Efter de tre stora (Tornet, Dumo, Battistero), är detta den fjärde attraktionen som kommer att uppta din tid. Du hittar det här intressanta museet bakom det lutande tornet.
Museo Nazionale di San Matteo
Detta museum, beläget i det före detta benediktinklostret från 1200-talet, besitter konstverk från de viktigaste religiösa byggnaderna i staden. Samlingarna från 1300- och 1400-talet är anmärkningsvärda och innehåller bl.a. Pisanskulpturen och en samling bestående av nästan 200 verk från den toskanska skolan. Bildgalleriet innehåller målningar av italienska och utländska konstnärer, kyrkliga dräkter och liturgiska guldverk.
Piazza dei Cavalieri
Det vackra Piazza dei Cavalieri var politiskt centrum i Pisarepubliken. Under 1500-talet förändrades det radikalt av Giorgio Vasari och blev säte för den nya militärorden "St Stephens riddare". Torget domineras av Palazzo della Carovana, vars fasad är helt täckt av graffiti, och som idag är värd för Scuola Normale Superiore, grundad av Napoleon år 1810.
Orto Botanico
Den botaniska trädgården etablerades år 1544 som den första universitetsbotaniska trädgården i Europa och anförtroddes till den berömda botanisten Luca Ghini. Trädgården är indelad i sektioner innehållande den botaniska skolan, trädgårdar, dammar, växthus och andra byggnader. Stora samlingar inkluderar örtträdgårdar, arboretum (trädsamlingar) och det gamla botanikinstitutet från sent 1500-tal med fasaden prydd av snäckskal.
Museo Nazionale di Palazzo Reale
Nationalmuseet förbereddes år 1989 för att tillhandahålla konstverk tillhörande stadens regering, exempelvis Medici, Lorena och Savoia, samt några privata samlingar. Byggnaden håller fortfarande uppe skenet av ett aristokratiskt residens, med armatur och möbler från 1600-talet till 1800-talet.
Bra att veta
Galileo Galilei Internationalla Flygplats
Pisas internationella flygplats "Galilei" ligger endast 1 km från Pisa centralstation och stadens centrum. Flygplatsen har en järnvägsterminal utanför avgångshallen. Passagerare kan köpa tågbiljetter i Informationscentralen (incheckningshallen). Direkta järnvägslinjer ansluter flygplatsen till Florens och Pisas centralstation. Det tar bara 5 minuter att nå Pisa centrum med tåg och biljetten kostar 1,40 € för en enkelresa. CPT (Compagnia Pisana Trasporti) förbinder flygplatsen till Pisa centrum var tjugonde minut med LAM-buss, markerade med röd färg. Bussterminalen ligger utanför avgångshallent. LAM-bussen korsar floden Arno över Ponte Solferino, kör till Mirakeltorget och det lutande tornet med stopp vid Pisas centralstation, Piazza Vittorio Emanuele, flodstränderna och sjukhuset. En enkelbiljett kostar €1 och gäller i en timme. Kom ihåg att du måste köpa biljett innan ombordstigning och sedan stämpla den på fordonet. Det finns också flera taxibilar utanför terminalen och från flygplatsen till centrum börjar priset på € 6.
Kollektivtrafik
Pisa är en liten stad och det bästa sättet att se den är därför till fots. Företaget som sköter Pisas lokaltrafik heter CPT (Compagnia Pisana Trasporti) och deras informationskontor ligger på Piazza S. Antonio. En buss biljett är giltig i en timme och du kan köpa den innan du går ombord på bussen eller från föraren. Det är billigast att köpa den i förväg dock. Du måste alltid stämpla biljetten ombord på fordonet. Biljetter kan köpas på flygplatsen, tobaksaffär, pressbyrå och på bussterminalen på Piazza S. Antonio (nära Pisa Centralstation). Lokala, interregionala, InterCity-och Eurostar-tåg stannar på Pisas centralstation, som förbinder Pisa med de viktigaste toskanska och italienska destinationerna. Tågbiljetter säljs i biljettkassan, för korta avstånd upp till 20 km även i tidningskiosker. Biljettautomater finns också på stationen.
Taxi
Pisas största taxibolag heter Radio Taxi Pisa. Du kan också hitta bilar nära de större sevärdheterna.
Post
Frimärken finns att köpa i tobakskiosker och tobakshandlare markerade med en blå-vit skylt med ”Tabacchi” eller bara ett ”T” på. Om du behöver besöka ett postkontor hittar du huvudkontoret på:
Apotek
Apoteken i Pisa har vanligtvis öppet måndag till fredag från 08.30 till 12.30 och från 15.30 till 19.30. De har olika öppettider under nätter och helger. Adresser sitter anslagna på apoteken. En av apotekskedjorna är Farmacia Comunale och du hittar en av sina butiker på:
Telefon
Landsnummer +39 Riktnummer: 05 (slås även inom Pisa) Om du ringer till Italien från utlandet måste du alltid slå nollan i riktnumren (inte utelämna den som är vanligt vid internationell telefoni) ex: +39 05 + numret.
Elektricitet
220/240V
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.