På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Prag

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
”Moder Prag har klor” skrev Franz Kafka för snart hundra år sedan, och det är lika sant idag. Den som en gång har vandrat på kullerstensgatorna i de gotiska gränderna och sett månen hänga bakom tinnarna och tornen i Europas vackraste huvudstad kommer tillbaka.
Avgångar till Prag från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Den tjeckiska huvudstaden är liten och kompakt. De viktigaste områdena är de centrala stadsdelarna Staré Město (Gamla stan), Josefov, Nové Město (Nya stan) och Malá Strana (Lillsidan/Lilla stan). Dessa tar man sig bäst igenom till fots.
Staronová Synagoga (Gamla Nya Synagogan)
Staronová Synagoga är en av Europas äldsta synagogor. Här predikade Rabbi Löw som skapade Golem, lerfiguren som skulle skydda Prags judiska befolkning från förföljelse.
Veletržní palác
Mellan 1910 och 1950 hölls olika mässor i den här stilrena och funktionella byggnaden. Senare blev det högkvarteret för utländska företag inom utrikeshandel. Idag är det hem för Nationalgalleriets samlingar av modern internationell och tjeckisk konst.
Prag Slott och St Vituskatedralen
Hela Pragborgen och området som ligger på en kulle ovanför staden, är ett måste för alla besökare. Borgens historia går tillbaka till 1000-talet och sägs idag vara Europas största. Besök också den gotiska Vituskatedralen, som tog över 600 år att bygga.
Karlův most (Karlsbron)
Karlsbron byggdes 1357 av Karl IV och var fram till 1800-talet den enda bron som förband Prags bägge sidor. Ta en promenad över bron och lär dig namnen på de 30 helgon som står som statyer på den.
Ölprovning
Många förknippar Tjeckien som ett ölproducerande land och med all rätta. Om det finns någon plats där du ska ta chansen att prova några av de bästa ölen som finns i världen så är det här. Det finns ett brett urval av pubar där du kan påbörja din provsmakning.
Astronomiska Uret
Den här klockan har tickat sedan 1590 på Stadshusets vägg i Gamla Stan. Varje timme från kl. 08.00 till 20.00 kan besökare se apostlarna som små träfigurer dyka upp ur klockan. Tar man en närmare titt, kan man se mystiska zodiaktecken på klockans ansikte.
Se lokala artister
Att uppleva lokala musiker i staden du besöker är ett bra sätt att få en känsla av landets kulturella och politiska åsikter. I Prag finns det många ställen där du kan gå och se lokala artister, till exempel Akropolis, Lucerna Music Bar och Vagon. Akropolis Kubelíkova 27 www.palacakropolis.com Lucerna Music Bar Vodičkova 36 www.lucerna.musicbar.cz/en Vagon Národní třída 25 www.vagon.cz
Bungee Jump
Om du tycker att åka till Prag inte är spännande nog så borde du prova bungy jump från Zvikov bron. KI bungee jump har funnits sedan 1993 och är ett bra alternativ om du vågar hoppa.
Bra att veta
Ruzyne Flygplats
Flygplatsen Ruzyne ligger 20 kilometer nordväst om Prags centrum. Det finns minibussar - Cedaz - man kan dela på. De åker till Metro A station Dejvická eller till Metro B station námesti Republiky i centrala Prag. Billigast är det att åka med buss. Nr 100 går till Metro B station Zličín och nr 119 går till Dejvická. Det tar ca 20 minuter Från metrostationen är det 2 till 4 stopp till centrum. Man kan köpa en vanlig buss- och spårvagnsbiljett i ankomsthallen eller i automaten vid busshållplatsen. Bussarna avgår mellan 04.00-00.00. Airpoort Express, AE, går från Terminal 1 och 2 mot Nádraží Holešovice stationen.
Lokaltrafik
Spårvagnarna och bussarna går mellan 04.30-00.15, dagligen. Spårvagnarna har även nattrafik var 30 minut. Biljetter köper man i tobaksaffärer och automater och är giltiga i 1 timme. Glöm inte att stämpla biljetten innan du går på. Du kan välja att köpa biljetten som e-ticket eller via sms. För mer information, se:
Taxi
För turister slutar taxiresan i Prag ofta som ett dyrt nöje. Skall du åka taxi ring då någon av de seriösa taxifirmorna, som exempelvis AAA. De nås på nummer 140 14.
Post
Huvudpostkontoret på Jindřišká 14, Praha 2 är öppet varje dag från 02.00-24.00.
Apotek
Ett apotek som är tillgängligt hittar dygnet runt hittar du om du ringer: +420 224 946 982.
Elektricitet
220 V/50 Hz
Telefon
Landsnummer: +420 Riktnummer: det finns inget då det redan är inkluderat i alla lokala telefonnummer.
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.