På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

San Francisco

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
"Varje människa bör ha rätt att älska två städer - sin egen och San Francisco" sade författaren Gene Fowler. San Francisco, även känd som staden vid bukten, är en mångsidig, färgstark och spännande destination som lockar besökare från alla hörn av världen med sin skönhet, kultur, historia och dynamiska atmosfär. San Francisco är dock mest känt för sina branta backar, vackra panoramavyer och utmärkta kök. Den eklektiska blandningen av arkitektur, sandstränder, etnisk och kulturell mångfald och underhållning för alla åldrar gör San Francisco till ett utmärkt semesterval.
Avgångar till San Francisco från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
San Francisco är en mångsidig destination som omfattar natur, historia, konst, vetenskap och några av de vackraste landskapen i USA längs västkusten. Här finns även många intressanta platser så som Golden Gate Bridge, Lombard Street och Alcatraz som inte bör missas när man besöker staden.
Golden Gate-bron
Golden Gate är hyllad som en av världens vackraste broar. Ofta ser man hur dess lysande orange torn och svepande huvudkablar glöder i solen eller är uppslukade i dimman som ofta täcker detta område. Oavsett om du kör, går eller cyklar över detta tekniska underverk är utsikten fantastisk.
San Franciscos Spårvagn
Inget besök är komplett utan en tur med spårvagnen. Dessa kabeldrivna vagnar har transporterat människor upp och ner längs de fantastiska backarna i San Francisco sedan år 1873. En höjdpunkt på resan är i slutet (eller början) på vändningen - titta på medan förarna knuffar spårvagnen på en roterande plattform 180 grader för resan tillbaka uppför backen.
Fisherman’s Wharf
En lång remsa längs vattnet är hem för Cannery, Ghirardelli Square och Pier 39, också kallad Fish Alley, som säljer massor av sjötunga, räkor, lax och bläckfisk varje år. Krabbsäsongen (mitten av november - juni) är tiden för skaldjursälskare. Det finns shopping, nöjen, restauranger och butiker som säljer färdiglagad Dungeness Crab.
Akvarium - Aquarium of The Bay
Tillsammans med uppvisningen av sjöliv bjuder detta ovanliga akvarium in besökare till den dolda världen av liv som finns under San Franciscos bukt. Ett rullband tar dig genom två kristallklara tunnlar, 90 meter i längd, omgivna av 700 000 liter filtrerat vatten från bukten och mer än 23 000 vattenlevande djur.
Lombard Street
Denna branta och vindlande gata är den mest fotograferade gatan i hela San Francisco. Turister kommer till Russian Hill för att se, köra bil eller gå nerför "den krokigaste gatan i världen", med åtta hårnålskurvor. Spårvagnen Hyde Street Cable Car gör ett stopp på toppen av Lombard Street. Tillsammans med den dramatiska bakgrunden av Lombard Street ger detta en suverän utsikt över Fisherman’s Wharf och bukten.
Chinatown
Draksmyckade Pagoda-portar leder besökare in i det färgstarka och spännande området i San Francisco känt som Chinatown. Det är tätt packat med exotiska butiker, etniska matmarknader och utmärkta restauranger. I februari varje år firas det kinesiska nyåret här med parader och dansande drakar.
Alcatraz
Detta var tidigare ett fängelse för farliga och ökända brottslingar, men numera välkomnar Alcatraz (The Rock) turister till cellerna som en gång ockuperades av bland andra Al Capone, Machine Gun Kelly och Birdman på Alcatraz. Självguidade ljudbandsbaserade turer förser besökarna med dramatiska berättelser om Alcatraz dystra historia, inklusive realistiska ljudeffekter som hörs i fängelsemiljö.
Walt Disney Family Museum
Om du är en Walt Disney fan är detta platsen att besöka. Här kommer du att lära dig mer om den fascinerande och inspirerande historian om Walt Disney - mannen som ligger bakom Musse Pigg och Snövit. Detta är ett museum som presenterar historiska material inklusive tidiga teckningar och animationer, filmer, musik och mycket mera.
Bra att veta
San Francisco International Airport
San Francisco International Airport (SFO) ligger 13 km söder om staden och det erbjuder ett brett utbud av inhemska och internationella flygningar. BART snabbtåg går från SFO till San Mateo County, San Francisco och East Bay. Det är ett bekvämt och snabbt sätt att komma till stadens centrum. Du hittar SFO BART-stationen vid avgång- och biljetthallen i den internationella terminalen (Boarding Area G sidan). Biljetter kan köpas på SFO BART-stationen vid ankomst. (www.bart.gov) SamTrans erbjuder 24-timmars busservice som förbinder SFO till San Mateo County och delar av San Francisco. Rutter KX, 292, 397 och 398 stannar precis vid flygplatsterminalen. (www.samtrans.com) Taxi erbjuder dörr-till-dörr tjänst till alla destinationer inom San Francisco och kringliggande samhällen.
Oakland International Airport
(OAK) ligger 32 km öster om staden. Använd BART transportsystem för att ta dig till och från flygplatsen. Oakland BART station ligger intill terminal 1 bagageutlämningen. Linjen förbinder flygplatsen med Coliseum stationer, resan tar cirka 8 minuter.
San Jose International Airport
San Jose International Airport (SJC) ligger 64 km söder om staden och är därmed den flygplatsen som ligger längst bort från San Francisco. Den kostnadsfri VTA Airport Flyer förbinder flygplatsen till Santa Clara CalTrain stationen. Du kan ta Caltrain till både San Franciscos flygplats och centrala San Francisco. Detta alternativ är gratis, men mest tidskrävande. Privata taxi och minibuss finns också tillgängliga vid flygplatsen.
Tidszon
San Francisco tillhör Pacific time zone.
Kollektivtrafik
San Francisco har det mest omfattande offentliga transportsystemet på västkusten. MUNI-Metro, ett transportbolag, driver fem rutter kors och tvärs över staden. BART (Bay Area Rapid Transit) är det regionala kollektivsystemet som förbinder San Francisco med avsides belägna samhällen. MUNI Passport kan köpas på flygplatsen, online eller på flera platser inne i staden. Erbjuder obegränsade turer på bussar, historiska spårvagnarna och kabelspårvagnar.
Taxi
Yellow Cab: +1 415 333 3333 www.yellowcabsf.com Luxor Taxi: +1 415 282 4141
Postkontor
Det finns minst ett postkontor i vart och ett av de stora bostadsområdena. Öppettider varierar något men i allmänhet från 08.00 till 17.00 vardagar och från 09.00 till 13.00 på lördag. Det finns några som har öppet på söndagar.
Apotek
Walgreens Drug Store till exempel har ett antal butiker i staden: 730 Market Street +1 415 397 4800 1301 Franklin Street +1 415 775 6706
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.