På denna webbplats använder vi cookies.
Genom att fortsätta vara inne på webbplatsen godkänner du hur vi använder cookies. Här får du mer information och vilka inställningar du kan göra

Stockholm

Dölj karta
Visa karta
  • Spela film
  • Spela film
  • Spela film
Stockholm är kontrasternas stad. Här föds trender inom mode, design, teknik och musik. Här skapas innovationer som sprider sig världen över. Trendiga barer och restauranger i världsklass möter anrika kaféer och mysiga kvarterskrogar. Stockholm är urbant och naturnära på samma gång. Här smälter hav och sjö samman och vattnet är ständigt närvarande. Atmosfären är öppen, tolerant och välkomnande. Mångfald och nytänkande uppmuntras. Stockholm är allas stad.
Avgångar till Stockholm från Arlanda

Just nu hittar vi inga avgångar. Det kan bero på att det inte finns några direktflyg till din destination just idag. Gå vidare till tidtabellen för att hitta förslag på bästa resväg.

Ovan visas bara direktflyg.
För fullständig tidtabell, klicka här
Se & göra
Stort och smått. Välbesökta museer och unika pärlor. Klassiker som Vasamuseet och nykomlingar som ABBA-museet och Fotografiska. Stockholm har hundratals museer och sevärdheter att besöka.
Nobelmuseum
Mitt i Gamla stan presenteras Nobelpriset, Alfred Nobel, Nobelpristagarna och deras visioner. Besök Nobelmuseet och inspireras av idéer som förändrat världen. Guidade turer, intressanta filmer och föremål tar dig med på en resa hela vägen från idé till Nobelbankett. Bistro Nobel serverar svenska specialiteter och Nobelglass. Butiken har något för alla åldrar.
Bergianska trädgården
Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med växthus. Se växter från hela världen, året runt! Upplev medelhavsområdets doftande flora, Sydafrikas blommande buskmarker och exotiska jättenäckrosor från Amazonas. Inspireras av frodiga köksväxtland och njut av utsikten från Italienska terrassen.
Spritmuseum & Absolut Art Collection
Brygga med hantverksöl, kritikerrosad restaurang, dryckesprovningar, utställningar med både konst och kulturhistoria. I år visas utställningar om hantverksöl, svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol och konstutställningar med Keith Haring som sammanhållande länk. Välkomna till Spritmuseum på Djurgården, mycket mer än ett museum.
Kungliga Operan - guidade turer
Titta in bakom scenen, besök de kungliga rummen och kika ner i orkesterdiket. Ta del av Kungliga Operans spännande historia och få en inblick i hur livet bakom kulisserna är idag. Vad gör en smed på operan och hur arbetar egentligen en sufflös? Följ med och upplev det vackra och fascinerande operahuset på ett nytt sätt!
Vasamuseet
Vasa är världens enda bevarade 1600-talsskepp och en unik konstskatt. Skeppet består till mer än 95 procent av originaldelar och är prytt med hundratals snidade skulpturer. Det 69 meter långa Regalskeppet Vasa sjönk under sin jungfruseglats mitt i Stockholm 1628 och bärgades 333 år senare, år 1961. Under närmare ett halvt sekel har skeppet långsamt, noggrant och omsorgsfullt restaurerats till nära nog ursprunglig prakt. De tre masterna på taket utanför det specialbyggda museet visar höjden på skeppets ursprungliga master. Vasamuseet är idag Skandinaviens mest besökta museum med över en miljon besökare årligen. Kring själva skeppet finns tio olika utställningar som berättar om livet ombord på båten. Filmen om Vasa visas på 13 olika språk. Det finns dessutom en välsorterad butik och en trevlig restaurang. Visningar av museet ges varje dag. Fri entré för barn 0-18 år.
ABBA The Museum
Äntligen har ABBA:s musik, kläder, texter, musikaler och filmer samlats i Stockholm och kommer att visas i en permanent utställning. Dessutom får svensk popmusik ett eget museum i Swedish Music Hall of Fame. Modernt, interaktivt och, naturligtvis, massor av musik. En plats där du går in och dansar ut! Swedish Music Hall of Fame, där ABBA the Museum, ingår öppnar den 7 maj. Biljettsystemet är uppbyggt med slot-tider för att undvika köer och för att ge den bästa upplevelsen. Det innebär att du köper en biljett med en angiven tid för insläpp. Boka i förväg på hemsidan (länk i rutan till höger).
Millesgården
Carl och Olga Milles konstnärshem och konsthall på Lidingö. Millesgårdens skulpturpark med sina terrasser och fontäner visar kända verk av Carl Milles och i Stora ateljén kan du se hur konstnären arbetade. Konsthallen visar modern och samtida konst. Intill ligger Annes Hus, paret Milles hem under 1950-talet med intakt inredning av Svenskt Tenn.
Bada mitt i stan
Det är inte många städer i världen som kan skryta med badvatten mitt inne i stan. Men i Stockholm kan du ta dig ett dopp mitt i city. Runt om i stan finns flera fina stränder och badklippor att hoppa ifrån. Här är några exempel. Smedsuddsbadet, Långholmens bad, Brunnsviksbadet, Fredhällsbadet och Fjäderholmarnas bad.
Bra att veta
Flygplatser
Från alla Stockholms fyra flygplatser kan du ta dig in till city med flygbussar såväl som kollektivtrafik. Från Arlanda kan du också välja höghastighetståget Arlanda Express. Stockholm Arlanda Stockholm-Arlanda ligger 40 km norr om Stockholm City. Arlanda Express tar dig in till centrum på 20 minuter. Plattformen ligger lättillgängligt under ankomstterminalerna. Avgång var 15:e minut i stort sett hela dygnet. Flygbussarna avgår var 10-15:e minut mellan Arlanda och Cityterminalen. Restid: 35-40 minuter. Pendeltåg in till Stockholm avgår två gånger i timmen från Arlanda Centralstation i Sky City. Total restid 38 minuter. Bromma flygplats, Skavsta flygplats och Västerås flygplats Flygbussarna går från samtliga flygplatser och avgångarna anpassas efter ankomster och avgångar på flygplatserna. Restid: 15-20 minuter (Bromma), 80 minuter (Skavsta) och 75 minuter (Västerås). Taxi Taxi finns på Arlanda och Bromma flygplats. Restid: ca 40 minuter (Arlanda) ca 15 minuter (Bromma). Kreditkort accepteras. Var uppmärksam på att det råder fri prissättning och priserna kan variera kraftigt mellan taxibolagen. Vi rekommenderar att använda någon av de välkända bolagen som Taxi Stockholm, Taxi 020 och Taxi Kurir.
SL-Storstockholms lokaltrafik
Stockholm får ofta beröm för sina bekväma, effektiva och säkra kommunikationer. Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn samt vissa färjelinjer i Stockholms län. Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i staden. Stockholm är indelat i tre zoner och zonbiljetterna gäller för flera transporter inom en timme. Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyråer, biljettautomater eller via SMS. Det går inte att köpa biljetter kontant på bussarna i Stockholm. De flesta busshållsplatser har biljettautomater som tar både mynt och kort. För den som gör få resor är kontantkort (pre-paid card) det bästa. Det går också bra att köpa ett 1-, 3- eller 7-dygnskort. Dessa ger dig fria resor i alla zoner under giltighetstiden. Ett utmärkt sätt att upptäcka Stockholm är att åka med buss nummer 69 eller spårvagn 7 som går ut till Djurgården med sevärdheter som Skansen och Vasamuseet. Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att många av innerstadsbussarna går på miljövänliga bränslen som till exempel etanol. Stockholms tunnelbana kallas också världens längsta konstutställning eftersom många stationer är rikt utsmyckade av olika konstnärer.
Lokal båttrafik
Att resa med lokala färjor är ett fantastiskt sätt att uppleva en stad byggd på öar. Båtarna används både av pendlande stockholmare och av turister som vill se sig omkring. Från Nybroviken och från Slussen går det täta turer med färja ut till den gröna ön Djurgården. Med SL-kort ingår resor från Slussen och det går även bra att köpa enkelbiljetter på plats.
Färjor och kryssningsfartyg
Flera stora bolag trafikerar länderna runt Östersjön och Stockholms hamnar är centralt belägna. Stockholm är dessutom en populär kryssningsdestination och det görs årligen omkring 300 anlöp från världens alla hörn. Inresan genom Stockholms vackra skärgård med omkring 30 000 öar är en upplevelse i sig.
Taxi
I Stockholm finns många taxibolag att välja mellan. Godkända taxibilar med taxameter har alltid gula nummerskyltar. Du får enkelt tag på en taxi genom att ringa ett taxibolag, vinka in en ledig bil på gatan, eller ta en taxi vid ett taxistopp, exempelvis vid NK på Hamngatan. Vid Centralstationen finns en bemannad taxicentral som hjälper dig att hitta rätt service, exempelvis om du behöver en bilbarnstol i taxin. I Sverige råder fri prissättning och priserna kan variera kraftigt. *** Det är kundens ansvar att kontrollera priserna på förhand. Kontrollera priset på den gula dekalen (se bilden), som oftast sitter på bakdörrarnas rutor, innan du stiger in i bilen.*** De flesta taxibilar har ett högsta jämförpris mellan 290 - 390 kr. Priset som anges på den gula dekalen är baserat på en resa på 10 km som tar 15 minuter. Hör alltid med chauffören innan resan. Utöver de stora taxibolagen finns flera små oberoende taxibolag där försiktighet bör iakttas. Flera av Stockholms stora taxibolag har en mycket hög andel miljöbilar. Ett nytt turordningssystem som gäller från 23 mars 2010 innebär att bilar med låga utsläppshalter får förtur på körningar.
Post
Posten har inte längre några kontor. Frimärken går att köpa i de flesta kiosker, tobaksbutiker och dagligvarubutiker. Fråga i kassan.
Apotek
Apoteket C W Scheele:
Telefon
Landskod: +46 Riktnummer: 08
Boka hyrbil

Boka hyrbilen smidigt och enkelt inför resan.

Boka hotell
Boka hotell

Här kan du enkelt boka din hotellvistelse genom vår samarbetspartner booking.com.